Η Χρύσω Λέφου παρουσιάζει το βιβλίο της στην Πάφο!

«46 στιγμές από τη ζωή μου, η Γαστρονομία της Κύπρου από γενιά σε γενιά» είναι ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της Χρύσως Λέφου, το οποίο θα παρουσιαστεί στην Πάφο την Παρασκευή 31/3/23 κατά τις ώρες 18:00 – 21:00 στο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Η αγαπημένη τηλεμαγείρισσα δηλώνει συγκινημένη και καλεί το κοινό σε ένα νοσταλγικό γαστρονομικό ταξίδι μέσα από στιγμές με τα ζυμώματα της γιαγιάς, τις φλαούνες της μάνας και της πεθεράς, τα νηστίσιμα γεμιστά της ξαδέρφης, τον καουρμά της θείας και πολλές άλλες. Κάθε προσωπική στιγμή από τις 46 παρουσιάζεται με λεπτομέρεια μέσα από μια συνταγή.

Το βιβλίο δεν έχει μόνο συνταγές, αλλά και αναφορές ποια ήταν η αφορμή που ένα φαγητό φτιάχτηκε, ποια ανάγκη ικανοποίησε, είτε επισιτιστική, είτε εμπειρική και ποια είναι η ετυμολογία της ονομασίας του, ενώ τονίζονται και οι γαστρονομικοί θησαυροί που η συγγραφέας ονομάζει «πυλώνες της Γαστρονομίας της Κύπρου». Αποτελεί μια έκδοση – σπουδαία πολιτιστική παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

 Για το βιβλίο θα μιλήσουν άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην κυπριακή κουζίνα. Πρόκειται για μία ξεχωριστή συνάντηση με ανθρώπους της Κύπρου, του μόχθου, της βιοπάλης και των αυθεντικών ντόπιων προϊόντων. Θα ακολουθήσει κέρασμα με νόστιμα τσιμπήματα και εκπλήξεις.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει ακάθεκτος να προκαλεί τη νοημοσύνη των πολιτών
Επόμενο άρθρο«Ιωάννα-Giovanna-Jeanne Spiteris/Σπητέρη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ