«Μηχανή_Κάφκα» στο Άνετον

Μια παράσταση για την ένοχη σιωπή των θεατών, ένα έργο βασισμένο στη «Σωφρονιστική αποικία» του Franz Kafka, από την Ομάδα Θέατρο Πρόταση, στις 31 Μαρτίου, 1 και 2 Απριλίου, στις 21.00, στο  Δημοτικό Θέατρο Άνετον. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023.

 

Η Ομάδα Θέατρο Πρόταση παρουσιάζει τη «ΜΗΧΑΝΗ_ΚΑΦΚΑ» σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή. Μια παράσταση βασισμένη στη Σωφρονιστική αποικία του Franz Kafka. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής, μετά το «Γράμμα στον πατέρα»επιστρέφει στα γραπτά του Franz Kafka, εμπνεόμενος αυτή τη φορά από τη «Σωφρονιστική αποικία». Το κορυφαίο όσο και επίκαιρο έργο του σπουδαίου συγγραφέα του 20ου αιώνα, γράφτηκε στην καρδιά του Α’ Παγκοσμίου πολέμου και καταγγέλλει την πιο στυγνή μορφή βίας που έχουμε γνωρίσει έως σήμερα.

 

Μια παράσταση – «θέαμα» που πατάει πάνω στο θέμα της ανθρωποφαγίας και της ηδονής που αντλεί πάντα ο βασανιστής. Περισσότερο όμως, μια παράσταση που αποπειράται να καταδείξει εκείνον που παρακολουθεί τη βία από την τηλεόραση στο σαλόνι του, τρώγοντας pop corn, ως «ηδονοβλεψία» της βίας.

 

Συντελεστές

Διασκευή – Δραματουργία: Κωνσταντίνος Αβράμης

Σκηνοθεσία – Σύλληψη: Στέλιος Βραχνής

Σκηνικά: Ευαγγελία Κιρκινέ

Μουσική: Άρης Παραπούρας

Φωτισμοί: Στέλιος Βραχνής

Φωτογραφίες:Απόστολος Λινάρδος, Δέσποινα Κανελάκη

Παραγωγή: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ

Επικοινωνία & Δημόσιες Σχέσεις: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ

 

Ηθοποιοί

Πάνος Αναγνωστόπουλος

Στέφανος Σγούρι

Απόστολος Λινάρδος

Χαρά Σβάνου

Μαίρη Λιόλιου

 

Λίγα λόγια για την Ομάδα Θέατρο Πρόταση

H Ομάδα Θέατρο Πρόταση, φέτος κλείνει, έξι χρόνια λειτουργίας από το 2017. Έχοντας στο ενεργητικό της δέκα θεατρικές παραγωγές, συμμετοχές σε φεστιβάλ, θεατρικές εκδηλώσεις, συνέδρια και θεατρικά εργαστήρια, η ομάδα διατηρεί μια συνεχή παρουσία στα θεατρικά πράγματα της πόλης. Αναζητώντας έναν σκηνικό και υποκριτικό κώδικα που να απομακρύνεται από το αστικό, ψυχολογικό και αριστοτελικό είδος θεάτρου, οι καλλιτέχνες της Ομάδας από την αρχή της λειτουργίας της στοχεύουν στην προσέγγιση ενός οντικού (όπως: ανθρωπολογικού) θεάτρου, με έντονο στοχαστικό και πολιτικό χαρακτήρα. Ο σκηνοθέτης Στέλιος Βραχνής επιμένει στο ανέβασμα σύγχρονων έργων, συνήθως μη- θεατρικών, Ελλήνων ή ξένων συγγραφέων, πάντα με γνώμονα το τραγικό παρόν, με· το θέατρο να διατηρεί αδιάσπαστη επικοινωνία με την εποχή του. Η Γλώσσα σε συνάρτηση με τον Καιρό και τον Χώρο αποτελούν θεωρητικούς πυλώνες για την ομάδα. Έχει συνεργαστεί με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, με εφορείες αρχαιοτήτων, Δήμους, θεατρικές σκηνές κ.α. Η Ομάδα Θέατρο Πρόταση βραβεύτηκε το 2022 ως τοπικός θίασος της χρονιάς από τα βραβεία Θεσσαλονίκης, ενώ για την Ομάδα έχουν γραφτεί και δημοσιευθεί θεωρητικά κείμενα σε

επιστημονικά περιοδικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο8 με 10 Ιουνίου 2023 η 1η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας Forward Green
Επόμενο άρθρο“Εβδομάδα Καριέρας 2023” στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ