Αντί επετειακού μνημόσυνου «1η Απριλίου 1955…1η Απριλίου 2023»

του Πάνου Ιωαννίδη


ΣΤΡΑΤΙΑ ΗΡΩΩΝ από Κύπρο & Ελλάδα ποτίζει για 10ετίες με Αίμα το Χώμα του Νησιού μας, με όραμα την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…  Η Διαφθορά, η Προδοσία και η κατάρα του Διαίρει & Βασίλευε δεν το επέτρεψαν.

 

ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ για τη Μεγάλη Επέτειο του άφθαστου Αγώνα της ΕΟΚΑ ’55-’59, καταθέτουμε επιγραμματικά τις σκέψεις μας για το παρόν και το μέλλον…  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, με σεβασμό για κάθε ρανίδα Ελληνικού Αίματος, αποφεύγοντας τα «επετειακά τετριμμένα» και με ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΡΕΙΣΜΑ την αγωνία για το «Κληροδότημα» που οφείλουμε να αφήσουμε στους Ανθρώπους που δημιουργήσαμε.

 

  1. Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ-ΔΙΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΔΔΟ) ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ

 

ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΣΥΝΩΜΟΤΙΚΑ σαν «Λάβαρο για Λύση» από Ξένους Εχθρούς & Ντόπιους Εφιάλτες,  ενώ ΘΑΦΤΗΚΕ από το συντριπτικό 76% ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος το 2004.

 

«Οποιαδήποτε εξέλιξη συνεπάγεται ΚΑΤΑΛΥΣΗ του Κυπριακού Κράτους είναι ΕΚΤΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΣ, διότι ΕΑΝ το Κράτος αφανιστεί, όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν ουσία».

 

Η «ΔΔΟ με Πολιτική Ισότητα» αυτό ακριβώς συνεπάγεται…  Η τυχόν υπογραφή της, θα έχει ως ΑΜΕΣΗ 1η ΣΥΝΕΠΕΙΑ «τη διάλυση του Κράτους, για να διαμοιραστεί η κυριαρχία και κάθε άλλη εξουσία στα 2 Νέα Μορφώματα», για να ακολουθήσουν αμέσως μετά:

 

  • Η ΕΚΔΙΩΞΗ της Κύπρου από την ΕΕ διότι «το Κράτος-μέλος θα πάψει να υπάρχει», αλλά και διότι «η ΕΕ δεν πρόκειται να εγκολπωθεί ένα ρατσιστικό, διαχωριστικό κατασκεύασμα, με κίνδυνο να τιναχτεί ολόκληρη στον αέρα».

 

  • Η ΕΚΔΙΩΞΗ της Κύπρου από την Ευρωζώνη, που σημαίνει ότι η κυπριακή οικονομία θα αφανιστεί.

 

  • ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ και οι κάθε λογής παρείσακτοι θα νομιμοποιηθούν ως «Νόμιμοι Πολίτες», θα κατακλύσουν ολόκληρη την Κύπρο και θα καταστούν πλειοψηφία.

 

  • Οι ΣΥΓΚΛΗΣΕΙΣ & ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, που κάποιοι τις επικαλούνται χάριν της δήθεν «αξιοπιστίας», θα προκαλέσουν ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ υπό καθεστώς πλήρους έλλειψης αμυντικής δυνατότητας, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ την κατάρρευση της «διευθέτησης» και τη μετατροπή των δύο μορφωμάτων σε δύο «Διεθνώς Ξεκρέμαστα Ψευδοκράτη».

 

  • ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ, με «Φυσική Πλειοψηφία Πληθυσμού» να αποτελείται πλέον από Τούρκους Έποικους, κάθε λογής Παρείσακτους και Ντόπιους πρόθυμους, η Τουρκία θα επιτύχει  -αναίμαχτα και «δημοκρατικά» την ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ολόκληρης της Κύπρου στην Τουρκία.

 

  1. Η ΔΔΟ ΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ

 

ΕΙΝΑΙ η αήθης προπαγάνδα ότι «ο ΟΗΕ προβλέπει ΔΔΟ, με το Ψήφισμα 649/1990»…  Σημειώνουμε:

 

  • Το Ψήφισμα 649 προωθήθηκε δόλια από την τότε Βρετανίδα Πρωθυπουργό Θάτσερ και τον τότε Κύπριο Πρόεδρο Βασιλείου, για να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ η ορολογία «Διζωνική-Δικοινοτική Ομοσπονδία» ΧΩΡΙΣ να καθοριστεί το περιεχόμενο της.

 

  • Μέχρι τότε, η ΔΔΟ ήταν ανύπαρκτη ως πολιτική ορολογία και εξισούτο με το ρατσιστικό ΑΠΑΡΝΤΧΑΪΝΤ της Νοτίου Αφρικής, που το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είχε καταδικάσει ως Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητος.

 

  • ΣΥΝΕΠΩΣ, το Ψήφισμα 649/1990 είναι εξ υπαρχής ανεδαφικό και διεθνώς παράνομο, παραβιάζει πολλαπλά τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, τις Αρχές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ΚΑΘΕ ορθολογικό περί Κύπρου Ψήφισμα & Απόφαση των ΗΕ (από το 1964 και εντεύθεν) και, τόσο η Κύπρος όσο και η Ελλάδα, όφειλαν να το είχαν καταγγείλει από την πρώτη στιγμή, απαιτώντας την ακύρωση του.

 

  1. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΗ Η ΔΔΟ

 

ΜΕΛΕΤΗΣΑΝ οι ευπαίδευτοι υποστηρικτές της ΔΔΟ την «Οικονομική Πτυχή» μιας τέτοιας διευθέτησης και κατέληξαν ότι «η ΔΔΟ είναι -τουλάχιστον- οικονομικά βιώσιμη»;;  Εάν «ΝΑΙ», οφείλουν να απαντήσουν τουλάχιστον τα ακόλουθα:

 

  • ΠΟΙΟΣ θα πληρώσει τα δισεκατομμύρια για την ανακατασκευή των καταστραμμένων υποδομών..;;

 

  • ΠΟΙΟΣ θα συντηρεί τις πολλαπλές Κυβερνήσεις, Βουλές, Αστυνομίες, Τελωνεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Ημικρατικούς Οργανισμούς και τους άλλους πολλαπλούς θεσμούς που προβλέπει η ΔΔΟ, όταν το σημερινό κράτος χρειάζεται «τον μισό Κρατικό Προϋπολογισμό» για να συντηρηθεί..;;

 

  • ΠΟΙΟΣ θα αποπληρώσει τα δισεκατομμύρια χρέους του τουρκικού Ψευδοκράτους προς την Τουρκία,  που αυξάνεται καθημερινά..;;

 

  • ΠΟΙΟΣ θα καταβάλει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τις αποζημιώσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων για την καταστροφή ή/και την απώλεια χρήσης μισού αιώνα των παράνομα κατεχόμενων περιουσιών, αλλά και των κρατικών υποδομών που επίσης κατέχονται παράνομα..;;

 

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ «ΠΟΙΟΣ θα καταβάλει όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ΓΙΑ να αρχίσει να δουλεύει η ΔΔΟ και, ιδιαίτερα, ΠΟΙΟΣ θα πληρώνει ΔΙΑΡΚΩΣ για να συντηρείται αυτό το μόρφωμα»..;;

 

Υπάρχουν πολλά ακόμη, αλλά ας απαντηθούν πρώτα αυτά… Κι ας μην μιλούν για δήθεν «δωρητές», διότι -όπου υπήρξαν τέτοιοι- τα δώρα ήσαν άδωρα… Εξ άλλου, όλα πλέον τα Κράτη χρειάζονται τους πόρους τους «για να ζεστάνουν και να θρέψουν τους πληθυσμούς τους» ΚΑΙ ΟΧΙ για να συντηρούν ξένα και θνησιγενή Κρατικά Μορφώματα.

 

  1. Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Λακωνικά, για την περιβόητη «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ», την οποίαν ευαγγελίζονται οι υποστηρικτές της ΔΔΟ:

 

ΣΕΒΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όποιος προσπαθεί έρποντας να γίνει αρεστός στους Εχθρούς του, ΑΛΛΑ όποιος επιδιώκει τα νόμιμα δικαιώματα Κράτους & Λαού και τα διεκδικεί τεκμηριωμένα, με συνέπεια και αξιοπρέπεια.

 

  1. Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ

 

ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ, με τη δίωξη κάθε ύποπτου και με την παραδειγματική Φυσική Τιμωρία και Δήμευση Περιουσίας κάθε ενόχου.

 

  1. ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

ΜΑΖΙ με τους παράνομους Έποικους, αποτελούν μέγιστο κίνδυνο για την ύπαρξη του Κυπριακού Κράτους…  Μεταξύ άλλων, χρειάζεται:

 

  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ κάθε προσφερόμενου σημείου παράνομης εισόδου, καθώς και όλου του μήκους της Γραμμής Αντιπαράταξης.

 

  • ΕΦΑΡΜΟΓΗ της Πρόνοιας 4 του Κανονισμού της ΕΕ για την Πράσινη Γραμμή, η οποία  -ορθά ερμηνευόμενη-  προβλέπει «την ευχέρεια της Κυπριακής Δημοκρατίας να ΜΗΝ εφαρμόσει οποιανδήποτε πρόνοια του Κανονισμού, εάν πλήττεται το Δημόσιο Συμφέρον»…  Αυτή η πρόνοια εξυπακούει «τη Διατήρηση ή ΜΗ των Οδοφραγμάτων», καθώς και ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ προνομίο, που παραχωρήθηκε προς τους παράνομους Επιδρομείς ΚΑΤΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ της βασικής Πρόνοιας της Συνθήκης Ένταξης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ περί «ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στην παράνομα κατεχόμενη Κύπρο».

 

  • ΔΙΑΚΟΠΗ των δελεαστικών προνομίων που απολαμβάνουν ΟΛΟΙ οι εισερχόμενοι στην ΚΔ μετανάστες.

 

  • ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ «τάχιστης, προσεχτικής και τελεσίδικης διεκπεραίωσης (εντός 30 ημερών) κάθε Αίτησης Ασύλου» και ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ όσων δεν νομιμοποιούνται.

 

  • ΑΥΣΤΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ προς την ΕΕ, ότι «η ΚΔ δεν θα δεχτεί ΚΑΝΕΝΑ Μετανάστη, πέραν συγκεκριμένου αριθμού ΝΟΜΙΜΩΝ».

 

  1. ΟΙ ΑΟΖ ΚΥΠΡΟΥ & ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Με τη Συμφωνία Οριοθέτησης των ΑΟΖ Ισραήλ-Λιβάνου, οι Συμφωνίες Οριοθέτησης που ήδη έχει συνάψει η Κύπρος με τις δύο Χώρες ουσιαστικοποιούνται και μπορούν να ενεργοποιηθούν για κάθε προσφερόμενη συνεργασία μεταξύ των τριών Χωρών (Κύπρου, Ισραήλ, Λιβάνου).

 

ΕΑΝ και η Ελλάδα οριοθετήσει την ΑΟΖ της με την Κυπριακή ΑΟΖ, θα επιτελεστούν αμέσως και θα είναι διεθνώς νόμιμα, τουλάχιστον τα ακόλουθα:

 

  1. ΤΕΛΕΙΟΥΤΑΙ & ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΕΤΑΙ η πλήρης Οριοθέτηση Ελλάδας-Αιγύπτου, με την οποίαν η Κύπρος είναι ήδη οριοθετημένη…

 

  1. ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΕΤΑΙ η παράνομη «Συμφωνία Οριοθέτησης» Τουρκίας-Λιβύης…

 

  1. ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ολόκληρη η Ελληνική ΑΟΖ μέχρι και το σύμπλεγμα του Καστελόριζου…

 

  1. ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΡΙΑ στην ΑΟΖ της Τουρκίας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας καθώς και του Διεθνούς Εθιμικού Δικαίου, του οποίου οι Πρόνοιες «περί Ύπαρξης Νησιώτικων ΑΟΖ, περί Δικαιώματος Αιγιαλίτιδας Ζώνης 12 Ναυτικών Μιλίων και περί ισχύος της Αρχής της Ίσης Απόστασης για τον καθορισμό των ΑΟΖ μεταξύ των Χωρών που γειτνιάζουν», συμπίπτουν με τις αντίστοιχες Πρόνοιες του Δικαίου της Θάλασσας, δεν αμφισβητούνται και δεσμεύουν πλήρως την Τουρκία…

 

  1. ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ η σημασία, η άξια και η βιωσιμότητα  του αγωγού East Med, καθόσον θα διεκπεραιώνει -ΜΕΣΩ Κρήτης, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας ΠΡΟΣ την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη-  Φυσικό Αέριο, από τα κοιτάσματα του Ισραήλ, του Λιβάνου, της Αιγύπτου και της Κύπρου, με πιθανή περαιτέρω εξέλιξη «την επέκταση των ενεργειακών συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο, με μια ενδεχόμενη Συμφωνία Οριοθέτησης Κύπρου-Συρίας»

 

ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ των δύο Ελληνικών ΑΟΖ είναι που θα τεθούν όλα στην ορθή τους διάσταση και όχι με την όποια Προσφυγή σε Διεθνές Δικαστήριο, που εκείνο που θα κρίνει είναι «ΠΟΣΑ από τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας & Κύπρου θα παραχωρηθούν στην Τουρκία κατά παρέκκλιση του Διεθνούς Δικαίου, ΧΩΡΙΣ η Τουρκία να διακινδυνεύσει το παραμικρό».

 

Για να επιτύχει η Οριοθέτηση των 2 Ελληνικών ΑΟΖ:

 

  • Η Ελλάδα οφείλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. προς κάθε κατεύθυνση, διατηρώντας «ασφαλείς διόδους ναυσιπλοΐας προς την Ανοιχτή Θάλασσα».

 

  • Κύπρος & Ελλάδα οφείλουν να ενισχύουν  -διαρκώς και επαρκώς-  τις Ένοπλες Δυνάμεις τους και να ευρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα, χωρίς να φοβούνται το ΠΑΡΑΝΟΜΟ & ΑΒΟΛΙΔΟΤΟ Casus Belli των Τούρκων… Οι Τούρκοι επιτίθενται, μόνον όταν «ο αντίπαλος είναι άοπλος ή δεμένος ή προδομένος ή όλα αυτά μαζί».

Κύπρος & Ελλάδα οφείλουν να ασκήσουν με ασφάλεια κάθε νόμιμο δικαίωμα τους το ταχύτερο, μη λησμονώντας ότι δικαιώματα που δεν διεκδικούνται με σκοπό να ασκηθούν, τελικά αχρηστεύονται και χάνονται.

 

  1. ΤΟ ΣΥΝΘΕΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

  1. ΟΤΙ για επτά 10ετίες οι Βρετανοί, οι Τούρκοι και οι -εντός και εκτός Κύπρου- Συνεργάτες τους μεθοδεύουν την κατάλυση του Κυπριακού Κράτους.

 

  1. ΟΤΙ δεν το κατόρθωσαν, ΟΥΤΕ με το συνωμοτικό Βρετανο-Τουρκικό Πραξικόπημα το 1963, ΟΥΤΕ με την παράνομη Τουρκική Εισβολή το 1974 και την 49χρονη Κατοχή, ΟΥΤΕ με το καταστροφικό «Σχέδιο Ανάν» το 2004.

 

  1. ΟΤΙ, όχι μόνο ΔΕΝ καταργήθηκε το Κυπριακό Κράτος, αλλά η Διεθνής Αναγνώριση του επιβεβαιώθηκε με το Ψήφισμα ΟΗΕ 186/1964, όπως διαμορφώθηκε ΜΕΤΑ από την Βρετανο-Τουρκική Συνωμοσία/Πραξικόπημα του ’63. ΔΗΛΑΔΗ, όπως διαμορφώθηκε ΜΕΤΑ από την παράνομη απόσχιση-αυτοαπομόνωση των Μουσουλμάνων Κυπρίων, ΜΕΤΑ από την αυτόβουλη απολάκτιση κάθε συνταγματικού δικαιώματος που είχαν με το δοτό Σύνταγμα του ’60 και ΜΕΤΑ από την αυτοκατάργηση πλείστων όσων προνοιών του Συντάγματος και ολόκληρης της Συνθήκης Εγγυήσεως, ΑΦΟΥ οι δύο από τους τρείς Εγγυητές (Βρετανία & Τουρκία) συνωμότησαν και προσπάθησαν ενόπλως να καταργήσουν το Κράτος, του οποίου είχαν εγγυηθεί την ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα.

 

  1. ΟΤΙ, από το 1964 μέχρι και σήμερα, το Κυπριακό Κράτος διοικείται δημοκρατικά από τη φυσική του πλειοψηφία, που είναι το 100% του ΝΟΜΙΜΟΥ Κυπριακού Λαού.

 

  1. ΟΤΙ αυτό είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο, κυρίαρχο Κυπριακό Κράτος, που υπάρχει και λειτουργεί τα τελευταία 59 χρόνια, του οποίου ολόκληρη η Επικράτεια εντάχθηκε ισότιμα στην ΕΕ την 1η Μαΐου 2004 και στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ την 1η Ιανουαρίου 2008, με αναστολή εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου στα παρανόμως κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη του.

 

  1. ΟΤΙ  -παρ’ όλ’ αυτά-  διαδοχικές Κυβερνήσεις Λευκωσίας & Αθηνών των τελευταίων 10ετιών κατέληξαν να επαιτούν την καταστροφική για το Κυπριακό Κράτος διευθέτηση «Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας (ΔΔΟ) με Πολιτική Ισότητα», εμμένοντας στο μπαστάρδεμα του Κυπριακού Ζητήματος, από παράνομη Τουρκική Επιδρομή (Εισβολή & Κατοχή) σε δήθεν Δικοινοτική Διαφορά, σε ψοφοδεείς συμπεριφορές «Καλού Παιδιού», σε ανεδαφικό «Κατευνασμό των Τούρκων» με διαρκείς παραχωρήσεις, σε Κάμψη του Φρονήματος των νομίμων Κυπρίων Πολιτών μέσω εσκεμμένης Οικονομικής Δυσπραγίας, σε εκούσια «Δημογραφική Νόθευση» των κοινωνιών Ελλάδας & Κύπρου και σε άγονη Διπλωματία…  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, που οι Τούρκοι «έθαψαν και από μόνοι τους» το ενδεχόμενο ΔΔΟ που ζητούσαν για 10ετίες, θέλοντας πλέον «Δύο Ισότιμα Κράτη στην Κύπρο».

 

  1. ΟΤΙ η Εθνική Πορεία Κύπρου & Ελλάδας είναι εμφανώς ανεδαφική, με ορατή κατάληξη «την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον πρόσκαιρο και θνησιγενή τεμαχισμό της και την τελική προσάρτηση του  Νησιού στην Τουρκία», ενώ παράλληλα «η Τουρκία θα κατακτά αμαχητί την Κυπριακή ΑΟΖ, την Ανατολική Ελληνική ΑΟΖ, το μισό Αιγαίο, τη Θράκη… και βλέπουμε».

 

  1. ΟΤΙ οι ουδέτερες έως και αρνητικές συμπεριφορές του ΟΗΕ και της ΕΕ, οφείλονται στο γεγονός ότι «ουδέποτε διεκδικήσαμε με Εθνική Ομοφωνία τα Δίκαια μας», καθώς και «στην αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά Ελλάδας & Κύπρου και στη μεταξύ μας Κομματική Πολυφωνία»…  Γεγονός, που διευκολύνει τη Διεθνή Κοινότητα να δηλώνει κυνικά «αφού οι Έλληνες θέλετε αυτά που θέλουν οι Βρετανοί & οι Τούρκοι, αυτοκτονήστε… να απαλλαγούμε και από τον μπελά σας».

 

  1. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΕΟΝ ΓΕΝΕΣΘΑΙ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ότι «ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αποδειχθεί υπεράνω κάθε προσωπικής ή άλλης αγκύλωσης και θα καθοδηγήσει Κράτος & Λαό σε πορεία ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ», καταθέτουμε συγκεκριμένη Πρόταση, με μοναδικό στόχο την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ & ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ.

 

Για να απεγκλωβιστούν η Κύπρος, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός από το τέλμα στο οποίο οδηγήθηκαν, χρειάζεται μια «Εθνική Κίνηση Ματ», που να επιτρέψει στα δύο Ελληνικά Κράτη να βρεθούν μπροστά από τις εξελίξεις και να αποκτήσουν την πρωτοβουλία των κινήσεων…  Προ πολλών 10ετιών, η «ΕΝΩΣΙΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ήταν ο Προαιώνιο Εθνικός Πόθος… Σήμερα, η «ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ελληνική Δημοκρατία» αποτελεί ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ, για τη θωράκιση και διατήρηση του Ελληνισμού.

 

Αποφεύγοντας «περιττούς κραδασμούς» υιοθετούμε τους όρους «ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ» και «ΕΝΙΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»… Όπως δε συμβαίνει για κάθε Εγχείρημα Συγχώνευσης-  παραθέτουμε τις συνέργειες που την τεκμηριώνουν.

 

ΕΑΝ τα δύο Διεθνώς Αναγνωρισμένα Κράτη συγχωνευθούν ΝΟΜΙΜΑ & ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ, θα συμβούν [κατ’ ελάχιστο] τα εξής:

 

  • Οι δύο κυρίαρχες επικράτειες θα γίνουν μία ενιαία, εκείνη της Ελληνικής Δημοκρατίας (ενιαία Ελλάδα), της οποίας τα σύνορα θα περιλαμβάνουν και την Κύπρο.

 

  • Θα εξουδετερωθεί η θέση της Τουρκίας, ότι δήθεν «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι εκλιπούσα (“defunct” κατά τους Τούρκους)» και  -συνεπώς-  έρμαιο της επιδρομικής τους βούλησης, καθόσον η Κύπρος θα είναι αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας Ελλάδας.

 

  • Οι δύο ΑΟΖ θα ενωθούν σε μία, την Ελληνική, τη μεγαλύτερη της Μεσογείου, με νόμιμη κάλυψη μέχρι και το Σύμπλεγμα του Καστελόριζου, και θα νοικοκυρευτεί η οριοθέτηση της Ελλάδας με την Αίγυπτο, καθώς και με τα άλλα γειτονικά Κράτη, με τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ήδη συνάψει Συμφωνία Οριοθέτησης… (Εκτενέστερα ανωτέρω υπό 7).

 

  • Η Άμυνα & Ασφάλεια θα είναι ενιαίες, με κατοχυρωμένο το θεμελιώδες Διεθνές Δικαίωμα (και Υποχρέωση) της ενιαίας Ελλάδας για  Προστασία των διευρυμένων συνόρων της. Το δε περισπούδαστο «Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα» δεν θα εξαρτάται πλέον από τον όποιον  Πρωθυπουργό ή Πρόεδρο, διότι θα καταστεί αυτοδικαίως «Διεθνώς Αναγνωρισμένο Δικαίωμα του Ενιαίου Ελληνικού Κράτους». Ταυτόχρονα, θα ισχύσουν για το ενιαίο Ελληνικό Κράτος και όλες οι ήδη υπάρχουσες [Αμυντικές και άλλες] Συμφωνίες, τις οποίες τα δύο σημερινά Κυρίαρχα Κράτη έχουν συνάψει με άλλες Χώρες.

 

  • Η Κύπρος θα ενταχθεί αυτομάτως στο ΝΑΤΟ, ως αναπόσπαστο τμήμα της ενιαίας Ελληνικής Επικράτειας, παρακάμπτοντας νομίμως κάθε τουρκική (ή άλλη) αντίρρηση και απαλλαγμένη από το επικίνδυνο σύνδρομο που της δημιούργησε η δήθεν «αμφιβολία» κατά πόσον ανήκει στη Δύση ή αλλού…  Ο Ελληνισμός συνέβαλε τα μέγιστα στη δημιουργία του Δυτικού Πολιτισμού και είναι «παρά φύσιν» να ανήκει οπουδήποτε αλλού.

 

  • Η ψήφος της ενιαίας Ελλάδας στην ΕΕ, στον ΟΗΕ και στις διακρατικές της σχέσεις θα αποκτήσει επιπλέον «Ειδικό Βάρος», γεγονός καθόλα ευνοϊκό.

 

  • Η Τουρκία θα κατέχει παράνομα Έδαφος και θα παραβιάζει παράνομα Θάλασσα & Αέρα της ενιαίας Ελλάδας [Κράτους-μέλους των Ηνωμένων Εθνών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ], με δεδομένο πλέον το ΝΟΜΙΜΟ Δικαίωμα Υπεράσπισης της Κυριαρχίας και κάθε κυριαρχικού Δικαιώματος της.

 

  • Οι «Κόκκινες Γραμμές» σε τυχόν Διαπραγματεύσεις ή/και Διπλωματικούς Ελιγμούς θα είναι σαφείς και θα κινούνται αποκλειστικά στο πλαίσιο του Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου, του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), των Αρχών των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Εθνικής Αξιοπρέπειας.

 

  • Θα καταργηθεί η γελοία «διάκριση» μεταξύ των Ελλήνων της Ελλάδας & των Ελλήνων της Κύπρου, σε δήθεν «Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους».  Όλοι είμαστε Έλληνες (πάντα είμασταν), αλλά πλέον «θα ξέρουμε και τί μας γίνεται» και θα μιλούμε διεθνώς με μία, ενιαία και ενδυναμωμένη φωνή.

 

  • Τέλος (αλλά όχι έσχατο), κάθε άλλο ζήτημα του ενιαίου Ελληνικού Κράτους (Οικονομία, Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Πολιτική, γενικότερη Εσωτερική Διακυβέρνηση κλπ) είναι διαδικαστικό και θα ρυθμιστεί από το Κοινοβούλιο της ενιαίας Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ του Εγχειρήματος Συγχώνευσης, θα πρέπει -μεταξύ άλλων- να περιλαμβάνει:

 

  • Κοινή Διακήρυξη των δύο σημερινών Κρατών για την κατ’ αρχήν απόφαση τους να συγχωνευθούν.

 

  • Σύναψη «Τεκμηριωμένου Προσυμφώνου» αναφορικά με το Γενικό Πλαίσιο του εγχειρήματος.

 

  • Κατάθεση του Προσυμφώνου στον ΟΗΕ, στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.

 

  • Ευρεία ενημέρωση των Νομίμων Εκλογέων των δύο σημερινών Κρατών, που να καταλήξει σε ταυτόχρονα Δημοψηφίσματα…  ΕΑΝ οι δύο Ετυμηγορίες είναι θετικές, άμεση δημιουργία των απαιτούμενων (πολιτικών, στρατιωτικών και τεχνικών) Μηχανισμών για τάχιστη και λεπτομερή επεξεργασία του Γενικού Πλαισίου.

 

  • ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ Διπλωματική Ενημέρωση όλων των Κρατών-μελών των Διεθνών Οργανισμών στους οποίους ανήκουν τα δύο σημερινά Κράτη, τεκμηριώνοντας από κάθε βήμα τη ΔΙΕΘΝΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ της Απόφασης για Συγχώνευση των δύο Κρατών.

 

  • Το Σημείο Έναρξης της «Διαδικασίας Υλοποίησης» θα πρέπει να συμπίπτει με το τελικό [θετικό] αποτέλεσμα των δύο Δημοψηφισμάτων.

 

  • Πρωτίστως, η Πρόταση Συγχώνευσης οφείλει να υιοθετηθεί από το μικρότερο των 2 Κρατών, αρχής γενομένης με «Απόφαση Υπέρβασης & Ενότητας» υπό την καθοδήγηση ενός εθνικά σκεπτόμενου Προέδρου, προσανατολισμένου σε Πορεία ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ και πλαισιωμένου από Συμβούλους που να έχουν το ίδιο όραμα…  Παράλληλα, θα πρέπει να τύχει εκτενούς ενημέρωσης η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και να επιδιωχθεί «αντίστοιχη ανταπόκριση».

 

  • Αναμένεται, ότι η Απόφαση για Συγχώνευση θα γίνει αντικείμενο έσωθεν και έξωθεν αντιδράσεων, οι οποίες είναι καθόλα προβλέψιμες και μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά.

Εάν οι ηγεσίες Ελλάδας & Κύπρου συνειδητοποιήσουν την εθνική αναγκαιότητα του «Εγχειρήματος Συγχώνευσης» και το υλοποιήσουν με ταχύτητα και με απόλυτο σεβασμό προς το Διεθνές & Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τις Αρχές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ και θα αποβεί προς όφελος της Περιφερειακής και Ευρωπαϊκής Ειρήνης & Ασφάλειας και, ιδίως, προς όφελος του Έθνους των Ελλήνων.

 

ΤΟΤΕ, ΙΣΩΣ ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔιασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS
Επόμενο άρθροΚύπρος – 1η Απριλίου 1955-59

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ