Η σημαντικότητα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης

Υπό τον τίτλο «Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση και Νομικό Πλαίσιο. Πώς μπορούν το Σχολείο και η Πολιτεία να προστατέψουν το παιδί?», ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Β’ Νηπιαγωγείου Γεροσκήπου διοργάνωσε διάλεξη τις 29/3/23 στο Νηπιαγωγείο.

Ομιλητές ήταν η Δωρίτα Μαρκαντώνη, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας και ο Δρ. Ανδρέας Μασούρας, Ακαδημαϊκός και Νομικός.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η κ. Έλλη Γιαλλουρίδου, Διευθύντρια του Νηπιαγωγείου και ο κ. Γιώργος Ιωσήφ, Πρόεδρος τους Συνδέσμου Γονέων του σχολείου.

Η κ. Μαρκαντώνη επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η γνώση είναι δύναμη, τη σημαντικότητα της πρόληψης και της καλής επικοινωνίας και εμπιστοσύνης γονέων και παιδιών καθώς και το ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν να ζητούν βοήθεια.

Ο Δρ. Μασούρας εξηγώντας τη νομοθεσία είπε ότι χρήζει επέκτασης, προσθέτοντας το θέμα των πιο αυστηρών ποινών, το ίδιο και το σχολικό μάθημα το οποίο πρέπει, όπως ανέφερε, να προσαρμοστεί αναλόγως. Ο Δρ. Μασούρας τόνισε επίσης την επικινδυνότητα του διαδικτύου και την ανάγκη δημιουργίας πρωτοκόλλων προστασίας.

Τη διάλεξη συντόνισε η δημοσιογράφος Καρολίνα Κυπριανού.

  • Χορηγοί  της εκδήλωσης ήταν το Coffee Island Γεροσκήπου, η ΚΕΟ, το οινοποιείο Vasilikon και το Paradise Gardens Center.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕξωσχολικοί εισέβαλαν σε τάξη στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκαν στην καθηγήτρια
Επόμενο άρθροΚ. Μαυρίδης για πανευρωπαϊκή απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ