Νίκος Ανδρουλάκης: «Η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάπτυξη της προσωρινής και μερικής απασχόλησης»

Στο STAR FORUM  συμμετείχε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, και παραχώρησε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γιώργο Σιμόπουλο.

Ως προς τη δημόσια συζήτηση για τον φράχτη στον Έβρο, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Εντοπίζω πάντα στον δημόσιο διάλογο την προσπάθεια διχασμού του ελληνικού λαού. “Είστε με την πανεπιστημιακή αστυνομία ή κατά;” Δεν υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Ήταν μία κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη. “Είστε με τον φράχτη ή κατά;” Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε να οικοδομεί τον φράχτη. Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης λέει τη μισή αλήθεια, προσπαθώντας να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκτεθεί από μόνος του βέβαια. Χρειαζόμαστε τον φράχτη και τη φύλαξη των συνόρων; Ναι. Όμως, αυτοί που του χτυπούν την πλάτη, οι αυστριακοί συνοδοιπόροι του στο Λαϊκό Κόμμα, είναι εκείνοι που του λένε μπράβο για το φράχτη, αλλά έχουν βάλει βέτο για να μην υπάρξει η αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου ώστε να φύγει το βάρος από την πρώτη χώρα εισδοχής δηλαδή την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Γιατί, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης δεν λέει ότι τέσσερα χρόνια ως Πρωθυπουργός δεν έβαλε ποτέ θέμα στην πολιτική του ομάδα ή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο; Διότι η ευρωπαϊκή Δεξιά θα του πει “δεν το συζητώ αυτό”. Εμείς λοιπόν ως Σοσιαλδημοκράτες λέμε “ναι” στη φύλαξη των συνόρων, αλλά “ναι” και στην αναθεώρηση του Δουβλίνου, ώστε για όποιον μπαίνει στην Ευρώπη να μην έχει η πρώτη χώρα την ευθύνη. Να την έχει το σύνολο της ΕΕ. Άρα, η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της ΕΕ».

«Η ανάπτυξη της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάπτυξη της προσωρινής και μερικής απασχόλησης» αντέτεινε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στο οικονομικό μοντέλο της Κυβέρνησης. «Εμείς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης, που δεν θα είναι αυτό της μερικής απασχόλησης. Αλλά θα είναι ανάπτυξη μακροπρόθεσμης ευημερίας» τόνισε.

Έθεσε ως προτεραιότητες:

-Τη διοχέτευση 8-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με ισχυρή πρωτοβάθμια υγεία,

-150.000 κοινωνικές κατοικίες για νέα ζευγάρια, φοιτητές με κοινωνικά κριτήρια

– και έμφαση στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης με κριτήρια θέσεων εργασίας και συνεργείων.

«H πατριωτική παράταξη πρέπει με το πρόγραμμά της να μπει εμπόδιο στον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορεί τα funds να εκβιάζουν χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, χιλιάδες δανειολήπτες, επειδή ο κ. Τσίπρας που υποσχόταν σεισάχθεια, τα παρέδωσε στα κοράκια των funds και σήμερα διαπραγματεύονται χωρίς κριτήρια στο τραπέζι» ανέφερε.

Σε ερώτηση για την «απόχρωση» του μετεκλογικού τοπίου, καταγράφηκε ένα ευχάριστο στιγμιότυπο με τον κ. Ανδρουλάκη να κάνει δώρο στον κ. Σιμόπουλο μια καταπράσινη φανέλα του ΠΑΣΟΚ.

«Ξέρετε υπάρχουν χρώματα ιστορικά, τα οποία μπορεί κάποια χρόνια να μην έχουν πάρει πρωτάθλημα, αλλά έχουν βαριές φανέλες. Γι’ αυτό σας έφερα εδώ μια βαριά φανέλα, αυτή της δημοκρατικής παράταξης και σας την κάνω δώρο για να πάρουμε σίγουρα πρωτάθλημα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, υπογράμμισε ότι «μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας. Στις διαπραγματεύσεις το κάθε κόμμα προσέρχεται με τη δύναμή του. Γι’ αυτό λέω στον ελληνικό λαό, δώστε μας ένα ισχυρό ποσοστό για να διαπραγματευτούμε από μια θέση, η οποία να μπορεί να εγγυηθεί όσα λέμε προεκλογικά».  

Ο κ. Ανδρουλάκης αντιπαραβάλλοντας τις κυβερνήσεις συνεργασίας με τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από τη μονοκομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έφερε μια σειρά από παραδείγματα. «Θέλω να σκεφτείτε σήμερα: Θα μπορούσε να γίνει το δημοψήφισμα του 2015, αν υπήρχε προγραμματική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με κάποιο σοβαρό κόμμα και όχι μόνο συμπληρώματα εξουσίας, όπως έγινε με τον Καμμένο; Ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, που οδήγησε να καταδικαστεί ο κ. Παππάς με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο; Θα μπορούσε ο Μητσοτάκης και το σύστημα του Μαξίμου να κάνουν υποκλοπές και να μην οδηγούνται στη δικαιοσύνη οι πρωταγωνιστές όπως ο ανιψιός του, ο διοικητής της ΕΥΠ, η εισαγγελέας Βλάχου, οι επιχειρηματίες με το Predator; Θα γίνονταν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας όλα αυτά; Όχι. Γιατί υπάρχει εσωτερικός έλεγχος, θεσμικά αντίβαρα και όχι η αλαζονεία ενός δήθεν επιτελικού κράτους που είναι ο Μητσοτάκης και η παρέα του ή ο Τσίπρας και η παρέα του. Για μένα, λοιπόν, οι κυβερνήσεις συνεργασίας προγραμματικού περιεχομένου, με σεβασμό στους θεσμούς, με πρόσωπα υψηλής αξιοπιστίας, μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο ασφάλειας και προοπτικής στον ελληνικό λαό» κατέληξε.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕγκάρδια συνάντηση Ν. Δένδια με τον ΥΠΕΞ της Κύπρου
Επόμενο άρθροΣτη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ