Οι νέες ταινίες που προβάλλονται στις αίθουσες

 

 

Ιδιαίτερες και μοναδικές οι καινούργιες ταινίες που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες.

 

 

«Τα Οχτώ Βουνά»

των Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν και Σάρλοτ Βαντερμίς

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80, ο 11χρονος, Πιέτρο περνάει τα καλοκαίρια με την οικογένειά του σ’ ένα μικρό χωριό των Αλπεων που τα τελευταία χρόνια έχει συρρικνωθεί – από 184 σε 14 μόνο κατοίκους. Εκεί γνωρίζει τον συνομήλικό του Μπρούνο, που είναι το τελευταίο μικρό παιδί που απέμεινε στο χωριό. Ο Πιέτρο είναι παιδί της πόλης: εσωστρεφής, άτολμος, μαζεμένος. Διψά όμως για παιχνίδι και περιπέτεια κι αυτό μπορεί να του προσφέρει το χωριατόπαιδο που ξέρει τα βουνά, τις πλαγιές, τις λίμνες και τους καταρράκτες – σπιθαμή προς σπιθαμή. Αλλά κι ο Μπρούνο έχει πράγματα να πάρει από τον Πιέτρο. Αγνή φιλία, παρέα, γλυκύτητα γνώση. Η φιλία των αγοριών συνεχίζεται για χρόνια – κάθε φθινόπωρο χωρίζουν, ο Μπρούνο πιάνει σκληρή δουλειά στις φάρμες κι ο Πιέτρο επιστρέφει στην γκρίζα μελαγχολία του αστικού Τορίνο, κάθε καλοκαίρι ξαναβρίσκονται στις καταπράσινες πλαγιές.

Μία δυνατή ιστορία ανδρικής φιλίας από τον Φελίξ Βαν Γκρόνινγκεν («Ραγίσμένα Ονειρα») σε συνσκηνοθεσία με τη σύντροφό του ηθοποιό, σεναριογράφο και μουσικό Σάρλοτ Βαντερμίς. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Φεστιβάλ Καννών, 2022.

 

«Το Μπλε Καφτάνι»

της Μαριάμ Τουζανί

Ο Χαλίμ και η Μίνα έχουν ένα παραδοσιακό ραφείο σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Μαρόκου. Για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις εντολές των απαιτητικών πελατών, προσλαμβάνουν τον Γιουσέφ. Ο ταλαντούχος μαθητευόμενος δείχνει τη μέγιστη αφοσίωση στην εκμάθηση της τέχνης του κεντήματος και της ραπτικής από τον Χαλίμ και πολύ σύντομα τρυπώνει καταλυτικά ανάμεσά τους.

Μια ταινία για την αγάπη ενάντια σε μια βαθιά αναχρονιστική κοινωνία. Βραβείο FIPRESCI, Κάννες 2022. Βραβείο Κοινού, Νύχτες Πρεμιέρας 2022. Επίσημη πρόταση του Μαρόκου για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας.

 

«Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών»

των Τζον Φράνσις Ντέιλι, Τζόναθαν Γκόλντστιν

Ένας γοητευτικός κλέφτης και μια ομάδα απίθανων τυχοδιωκτών αναλαμβάνουν μια επικών διαστάσεων αποστολή για να εντοπίσουν ένα χαμένο απομεινάρι του παρελθόντος, αλλά τα πράγματα ανατρέπονται επικίνδυνα όταν έρχονται αντιμέτωποι με τους λάθος ανθρώπους.

 

 

«Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba – To the Swordsmith Village»

του Χαρούο Σοτοζάκι

Όταν η οικογένειά του σκοτώνεται από έναν δαίμονα, ο Tanjiro Kamado θα ενταχθεί στους Δαίμονες Ανώτατης Βαθμίδας για να επαναφέρει την αδερφή του στην ανθρώπινη μορφή της.

Σκοτεινή φαντασία και υπερβατική δράση, στην κινηματογραφική μεταφορά του manga του Κογιοχάρου Γκοτούγκε.

 

Ζλάταν

του Γιενς Χόγκρεν

Μία βιογραφική ταινία για τον Σουηδό σούπερσταρ των γηπέδων, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Με καταγωγή από Βαλκάνιους γονείς, το ποδόσφαιρο ήταν η λύτρωση του Ζλάταν, όπου το ιδιαίτερο ταλέντο και η αυτάρκεια του τον εκτίναξαν, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, στην κορυφή του διεθνούς ποδοσφαίρου να παίζει για ομάδες όπως ο Άγιαξ, η Γιουβέντους, η Ίντερ, η Μίλαν, η Μπαρτσελόνα, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

«Ο Άρχοντας των Μυρμηγκιών»

του Τζιάνι Αμέλιο

Μπορεί στον Ιταλικό ποινικό κώδικα η ομοφυλοφιλία να μην υπήρξε ποτέ παράνομη, αφού όπως εξηγεί ένας δημοσιογράφος στην ταινία, η καταδίκη της από την επίσημη εξουσία θα αναγνώριζε την ύπαρξή της, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις δικαστικές αρχές της χώρας να επιβάλουν φυλάκιση 14 ετών στον Αλντο Μπραϊμπάντι, τον ήρωα της τελευταίας ταινίας του Τζιάνι Αμέλιο. Το «έγκλημά» του, ήταν επισήμως αυτό της «plagia», της επιβολής της θέλησης του και της κλοπής της προσωπικότητας ενός άλλου ανθρώπου, εν προκειμένου ενός 23χρονου νεαρού, ο οποίος στην δίκη του βεβαίως θα κατέθετε ότι, όλες του οι πράξεις ήταν αποτέλεσμα της δικής του θέλησης και πήγαζαν από την αγάπη του για τον Αλντο. Οχι πως οποιαδήποτε κατάθεση θα έπαιζε κάποιο ρόλο σε μια δίκη στην οποία, το αποτέλεσμα έμοιαζε, βέβαιο πολυ πριν αυτή ξεκινήσει.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠροφυλακιστέος ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ
Επόμενο άρθροΣτον Έβρο ο Κυρ. Μητσοτάκης – Θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ