Κρις Πάπας στην Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα: Ισχυρή δικομματική στήριξη στο Κογκρέσο για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής

Στην ισχυρή δικομματική στήριξη που απολαμβάνει ο αγώνας της Κύπρου για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής, αναφέρθηκε ο συμπρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων (Hellenic Caucus) Κρις Πάπας.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής του Νιου Χάμσαϊρ βραβεύτηκε από τον Φίλιπ Κρίστοφερ κατά τη διάρκεια του 38ου συνεδρίου που διοργανώνει η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για ένα συνέδριο που συγκεντρώνει κορυφαίους νομοθέτες και παράγοντες της πολιτικής ζωής προκειμένου να διατηρήσει το θέμα του Κυπριακού στην ατζέντα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Στο μήνυμα του ο Κρις Πάπας σημείωσε ότι «ο κυπριακός σκοπός θέλει όλους τους φιλελεύθερους ανθρώπους του κόσμου να μπορέσουν να σταθούν μαζί και να στηρίξουν την Κύπρο (για να τερματιστεί) η παράνομη κατοχή που συνεχίζεται στο νησί της Κύπρου. Οι ΗΠΑ πρέπει να συνεχίσουν να ηγούνται με τις αξίες τους και ως συμπρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας στη Βουλή των Αντιπροσώπων θα συνεχίσω να συνεργάζομαι στενά με τον Γκας Μπιλιράκη, τη Νικόλ Μαλλιωτάκη, τη Ντίνα Τίτους, τον Τζον Σαρμπάνη και με πολλούς φιλέλληνες στο Κογκρέσο, όπως τον Ρόμπερτ Μενέντεζ τζούνιορ που χαίρομαι που τον βλέπω εδώ. Νομίζω ότι ήταν ο Ισοκράτης που είπε ότι όποιος μπορεί να επιδείξει ελληνικές αξίες στο μυαλό και στο πνεύμα μπορεί να είναι Έλληνας. Και σίγουρα έχουμε πολλούς συμμάχους στο Κογκρέσο που το κάνουν αυτό σε δικομματική βάση».

Οι εργασίες του Συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ στην Ουάσιγκτον θα επικεντρωθούν στο Κυπριακό, στις περιφερειακές εξελίξεις, στην ενέργεια και στις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κύπρο, την Ελλάδα, και με τα διάφορα σχήματα περιφερειακής συνεργασίας που αναπτύσσονται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Το συνέδριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον γνωστό Ελληνοαμερικανό λομπίστα Μάικ Μάνατο, καθώς και όλες τις βασικές ελληνοαμερικανικές οργανώσεις (AHEPA, AHI, HALC, HANC, Cyprus-US Chamber of Commerce).

Συμφώνα με τους διοργανωτές, το φετινό συνέδριο θα συγκεντρώσει περισσότερους από 40 υψηλά ιστάμενους αξιωματούχους, οι οποίοι παίζουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην Κύπρο, στην Ελλάδα και στην Τουρκιά. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, εξήγησε ότι οι καλεσμένοι έχουν στρατηγικά επιλεγεί, καθώς στο φετινό συνέδριο το παρών θα δώσουν οι πρόεδροι αλλά και οι επικεφαλής της μειοψηφίας όλων των επιτροπών στο Κογκρέσο που παίζουν κομβικό ρόλο στα θέματα που μας απασχολούν.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αυτή η πρόσβαση σε τόσους πολλούς κορυφαίους ηγέτες μας δίνει την ανεκτίμητη ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για σημαντικά γεγονότα που αφορούν την Κύπρο. Περιμένουμε να τους δείξουμε ότι οι βάναυσες παραβιάσεις του δικαίου, της ανθρωπιάς και του πολιτισμού από τον Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακριβώς αντίστοιχες με αυτές που κάνει η Τουρκία ενάντια στη σύμμαχο της Αμερικής, την Κύπρο, και θα τους ενθαρρύνουμε να δώσουν την δέουσα προσοχή».

Την κυπριακή κυβέρνηση εκπροσωπεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο οποίος θα έχει επαφές με μέλη της Γερουσίας και της αμερικανικής Βουλής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας που πραγματοποίησε στη πρώτη μέρα των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ομογένεια για την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης, λέγοντας «οι άοκνες προσπάθειές σας συνέβαλαν στην επέκταση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και των Ηνωμένων Πολιτειών».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤο Κάουνας και το 4ο τον περιμένουν
Επόμενο άρθροΠολωνία: Επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε ορφανοτροφείο – Νεκρή μια 16χρονη και 9 τραυματίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ