Κ. Αρβανίτης: Χρειαζόμαστε νέους κανόνες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και ανεξάρτητες αρχές για τη θωράκιση της δημοκρατίας

«Τον διαβρωτικό ρόλο της διαφθοράς στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος», αλλά και την ανάγκη για ένα «συμπαγέστερο πλέγμα ελέγχων και λογοδοσίας», επεσήμανε ο Κώστας Αρβανίτης μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), στη συζήτηση για την Καταπολέμηση της διαφθοράς στην ΕΕ.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε μεταξύ άλλων ότι «8 στους 10 πολίτες βλέπουν μεγάλη διαφθορά στα μέσα ενημέρωσης, την πολιτική, τον δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση, τη δικαιοσύνη και την υγεία».

«Πού είναι ο μηχανισμός επιβολής κ. Σμιτ;», είπε απευθυνόμενος στον αρμόδιο επίτροπο. «Συμφωνώ με την εισήγησή σας, αλλά νομίζω ότι χρειαζόμαστε νέους κανόνες, ελεγκτικούς μηχανισμούς και ανεξάρτητες αρχές για να τελειώσει αυτό το μαγείρεμα κατά της δημοκρατίας. Συμπαγέστερο πλέγμα ελέγχων και λογοδοσίας. Για μας, για την Αριστερά, είναι θέμα δημοκρατίας».

Προηγούμενο άρθροΚαλλιθέα: Στον ανακριτή ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 13χρονη
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης από Λέσβο: Αποδείξαμε ότι η θάλασσα έχει σύνορα και πρέπει να φυλάσσονται – Μειώσαμε τις ροές 90%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ