Τι απαντά η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας για τη σύλληψη Μπέλερη

Η υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τσάτσκα, αντέδρασε μετά τις δηλώσεις των Ελλήνων πολιτικών και θεσμών για τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου για τον δήμο Χειμάρρας Φρέντι Μπέλερη.

«Η εξαγορά ψηφων είναι ένα σοβαρό ποινικό αδίκημα για τη νομοθεσία μας και τα όργανα επιβολής του νόμου δίνουν προτεραιότητα στην καταπολέμησή της κατά τη διάρκεια των εκλογών. Αυτό ισχύει για όλους τους πολίτες της Δημοκρατίας της Αλβανίας συμπεριλαμβανομένων και των αδεφών από την ελληνική μειονότητα που συμμετέχουν στις εκλογές»

«Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπέλερι ενός πολίτη της Αλβανίας που διαγωνίζεται για να εκλεγεί από τους συμπολίτες του δεν χρήζει καμίας ειδικής μεταχείρησης. Είναι ίσος ενώπιον του νόμου όπως όλοι. Είναι στο χέρι των εισαγγελέων και των δικαστών να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση σύμφωνα με τα στοιχεία», τονίζει η κ. Τσάτσκα και κάλεσε την ελληνική πλευρά να παρακολουθεί το θέμα με υπομονή «χωρίς πιέσεις και διχαστικά μηνύματα».

«Προτρέπουμε με σεβασμό από τους Έλληνες φίλους μας στην Αθήνα να παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα με υπομονή, επιτρέποντας στην αλβανική δικαιοσύνη να κάνει το έργο της χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή διχαστικά μηνύματα. Είναι πολύ καλό που ενημερώνονται οι Βρυξέλλες αλλά πρέπει να περιμένουμε να προκύψουν τα στοιχεία».

 

Προηγούμενο άρθροQatargate: Πρωτοβουλίες για τη διαφάνεια και την αντιμετώπιση της διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Επόμενο άρθρο18 Μαΐου – Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Ελεύθερη είσοδος και πολλές εκδηλώσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ