Β. Ανδρεάδης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η ακυβερνησία και το πολιτικό χάος

Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Βασίλης Ανδρεάδης.

Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο υποψήφιος για την κεντρική προεκλογική του ομιλία αναφέρονται τα παρακάτω:

H δυναμική του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης Βασίλη Ανδρεάδη συνεχώς αυξάνεται και αυτό φάνηκε περίτρανα από την κοσμοσυρροή που σημειώθηκε κατά την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου. Ο ίδιος έστειλε μήνυμα της νίκης από τη δυτική Θεσσαλονίκη και μάλιστα αρκετές φορές το ενθουσιώδες ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα του και επικρότησε τον κ. Ανδρεάδη.

Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι «η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης που μπορεί να δώσει στην πατρίδα την ελπίδα, αλλά και την ευκαιρία να συνεχίσει στον δρόμο της προόδου».

Αναφερόμενος στο διακύβευμα της επόμενης μέρας ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε ότι «το διακύβευμα είναι και μεγάλο και κρίσιμο. Με τη χαλαρή ψήφο ή την ψήφο διαμαρτυρίας την οποία σκέφτονται να επιλέξουν κάποιοι συμπολίτες μας, ένα πράγμα θα πετύχουν: Να ξαναφέρουν στο κάδρο της εξουσίας τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας εφικτά τα σενάρια πολιτικής τερατογένεσης από μια κυβέρνηση ηττημένων. Μην έχετε καμία αμφιβολία πως -παρά τα όσα ακούγονται σήμερα από ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο- αν τους βγαίνουν τα νούμερα δεν θα διστάσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση με δύο, τρεις ή ακόμα και τέσσερις εταίρους και με πρωθυπουργό -ποιος ξέρει- ίσως και τον άγνωστο Χ. Θα επιτρέψουμε λοιπόν χαλαρές ψήφους και άσφαιρα μηνύματα διαμαρτυρίας ή θα δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα από την κάλπη που θα ανοίξει το δρόμο για την προοπτική που ζητάει χώρα. Γιατί αυτό δεν αποτελεί κομματική σκοπιμότητα. Στην σημερινή συγκυρία σταθερή κυβέρνηση είναι εθνική αναγκαιότητα».

Ο κ. Ανδρεάδης εξαπέλυσε δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι «στόχος τους η ακυβερνησία και το πολιτικό χάος γι’ αυτό κι άλλωστε ψήφισαν την απλή αναλογική, αφήνοντας πίσω ουσιαστικά μια εκλογική νάρκη που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη χώρα. Σήμερα ζητούν πολιτικά δεκανίκια για να κυβερνήσουν όχι με πρόγραμμα αλλά για να εμποδίσουν την Νέα Δημοκρατία να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα. Το μοναδικό αξιόπιστο, μετρημένο και κοστολογημένο, μια πραγματική «Συμφωνία Αλήθειας» όπως το χαρακτήρισε ο πρόεδρος μας».

Ο υποψήφιος βουλευτής ζήτησε από το ακροατήριο να συγκρίνει τις τετραετίες 2015-2019 και 2019- 2022.

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για μια ατελείωτη προεκλογική παροχολογία.«Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά την «πρώτη φορά αριστερά» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέρχεται με έναν μακρύ κατάλογο υποσχέσεων γνωρίζοντας πως τίποτα από αυτά δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Ελπίζει στη λήθη των πολιτών και επιχειρεί να αλιεύσει ψήφους που θα του επιτρέψουν να ηγηθεί ενός κυβερνητικού σχήματος «κουρελού». Όμως, είμαι βέβαιος πως ο λαός δεν ξεχνά. Το έλλειμμα αξιοπιστίας θα καταδιώκει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του σε κάθε εκλογική αναμέτρηση».

Ο κ. Ανδρεάδης υποστήριξε ότι «η Νέα Δημοκρατία τήρησε τις υποσχέσεις της ενώ απέδειξε ότι και θέλει και μπορεί να μπορεί να κάνει πράξη όλες τις δεσμεύσεις της. Υποσχεθήκαμε ως Νέα Δημοκρατία να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές, να αυξήσουμε τις επενδύσεις και να δημιουργήσουμε νέες δουλειές.

Τι πετύχαμε;

-Μειώσαμε την ανεργία κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Τριακόσιες χιλιάδες και πλέον συνάνθρωποι μας κατάφεραν να βρουν δουλειά.

-Μειώσαμε τη φορολογία. Μειώθηκαν 50 φόροι, ενώ και ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε κατά 35% από 30% που είχαμε υποσχεθεί.

-Καταργήσαμε την εισφορά αλληλεγγύης.

-Αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό κατά 20% στα 780 ευρώ.

-Πετύχαμε ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Υποσχεθήκαμε να απαλλαγούμε από τον βραχνά του μεταναστευτικού και να φυλάξουμε τον τόπο μας απέναντι σε κάθε ξένη απειλή.

Και τα καταφέραμε.

-Πετύχαμε έλεγχο και μείωση κατά 90% των μεταναστευτικών ροών.

-Ο φράχτης στον Έβρο υπάρχει, επεκτείνεται και θα ολοκληρωθεί και μάλιστα -το πιθανότερο- με ευρωπαϊκά κονδύλια, παρά τις αντίθετες προσπάθειες που κατέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

-Ενισχύσαμε την άμυνα της χώρας η οποία πλέον πρωταγωνιστεί στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου.

-Η φωνή της Ελλάδας ακούγεται ισχυρή παντού, από τις Βρυξέλλες μέχρι το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

-Είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε ένα κράτος ψηφιακό, ένα κράτος που θα διευκολύνει τους πολίτες. Σήμερα οι συντάξεις βγαίνουν σε 2 μήνες και όχι σε 2 έως 5 χρόνια όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

‘Oλα αυτά έγιναν πράξη διότι η Νέα Δημοκρατία κυβερνά χωρίς ιδεολογικές αγκυλώσεις, με μοναδικό γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία της κοινωνίας».

Ο κ. Ανδρέαδης έδωσε έμφαση στην επόμενη ημέρα τονίζοντας ότι την επόμενη τετραετία στοχεύουμε σε μια Ελλάδα ισχυρή, παραγωγική, δίκαιη και με κοινωνικό πρόσωπο. Μια Ελλάδα ψηφιακή και πράσινη.

«Με τη Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι να είστε βέβαιοι πως η επόμενη μέρα θα είναι ακόμη καλύτερη. Την επόμενη τετραετία θα έχουμε διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

-και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα για αύξηση του μέσου και του κατώτατου μισθού κατά 25%,

-για περαιτέρω μείωση της ανεργίας,

-για νέα αύξηση των συντάξεων,

-για οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αλλά και για μείωση

-των ασφαλιστικών εισφορών και των τεκμηρίων διαβίωσης.

Η ανάπτυξη θα μας δώσει τη δυνατότητα για διάθεση πόρων σε τομείς όπως η Υγεία, με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και αναβάθμιση των νοσοκομείων και των υποδομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης σε όλη τη χώρα.

Ο δε ψηφιακός μετασχηματισμός σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα θα αποτελέσει ακόμη έναν πυλώνα στον οποίο θα στηρίξουμε το σχέδιο μας για καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες.

Εξαιρετικής σημασίας είναι και ο σχεδιασμός της ενεργειακής πολιτικής που στοχεύει σε μια Ελλάδα πράσινη, όπου το 80% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Ο κ. Ανδρεάδης δήλωσε ικανοποιημένος για τα θετικά μηνύματα που λαμβάνει όλες αυτές τις μέρες κατά τις περιοδείες του σε περιοχές της πρώτης εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

«Με μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κλείνουμε τον δρόμο στη «δεύτερη φορά συμφορά». Στις εκλογές αυτές ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, ψηφίζουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και στέλνουμε στη Βουλή ανθρώπους μέσα από την κοινωνία, με όραμα, με γνώσεις και σχέδιο για την επίλυση των προβλημάτων που μας απασχολούν στη χώρα και στη Θεσσαλονίκη μας. Σας ζητώ, λοιπόν, σήμερα να στηρίξετε με πάθος τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα να στηρίξετε τη δική μου υποψηφιότητα για έναν πολύ απλό λόγο: Γιατί είμαι ένας από σας».

Ολοκληρώνοντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία έκανε αναφορά στη θητεία του ως αντιδήμαρχος και δημοτικό σύμβουλος στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου και ανέπτυξε το όραμα του για μια ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.

«Η δυτική Θεσσαλονίκη διεκδικεί πλέον την ισόρροπη ανάπτυξη και εγώ θα δώσω -από ένα διαφορετικό μετερίζι πλέον – τη δική μου μάχη.Μια μάχη για να παραμείνει προτεραιότητα της κυβέρνησης η δυτική ατζέντα κάτι που υποσχέθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψη του στην περιοχή μας.

Άμεσα πρέπει να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα όπως:

-η επέκταση του μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη,

-η αξιοποίηση των στρατοπέδων για δημιουργία υποδομών προς όφελος των πολιτών,

-η ανάπτυξη χώρων πράσινου περαστικά,

-η σύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ

-η ανάπλαση του δυτικού παραλιακού μετώπου

-η δημιουργία νέο σύγχρονων Βιοκλιματικών σχολείων

-η αναβάθμιση του περιφερειακού με το fly over που έχει ήδη συμβασιοποιηθεί.

Σε αυτόν τον αγώνα που κάνει η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον και η Θεσσαλονίκη να έχει πλέον τη θέση που της αξίζει, θέλω και μπορώ να είμαι βασικός μαχητής.

Ο κ. Ανδρεάδης υποσχέθηκε ότι θα τιμήσει την ψήφο των πολιτών με εντιμότητα, ειλικρίνεια, και εργατικότητα.

Την προεκλογική ομιλία του κ. Ανδρεάδη χαιρέτησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας ο οποίος τόνισε ότι είναι ένας εξαίρετος οικογενειάρχης, επιστήμονας και κάλεσε όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Κορδελιού –Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, νυν και πρώην αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι.

Η παρουσία των νέων δεν πέρασε απαρατήρητη και έδωσαν παλμό στην ομιλία με τα συνθήματα και τις κόρνες.

Στο τέλος της ομιλίας του εμφανώς συγκινημένος ο κ. Ανδρεάδης δέχθηκε ανθοδέσμες από μικρά παιδιά συγγενικών προσώπων και ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν, ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αξιοκρατίας
Επόμενο άρθροΆρνολντ Σβαρτσενέγκερ: «Το “I’ll be back” του Εξολοθρευτή προέκυψε… από λάθος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ