Αλ. Τσίπρας: Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου

«Σήμερα από εδώ, από το Αγρίνιο, με τη μεγαλειώδη σημερινή σας συγκέντρωση, ξεκινάμε τη μάχη των 7 ημερών για την τελική νίκη. Για τη μεγάλη νίκη του λαού μας στις 21 του Μάη», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Αγρίνιο. Πρόσθεσε ότι «από την πλατεία Δημοκρατίας, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται: Για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνάει. Για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Για να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της. Για να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία. Και τη δικαιοσύνη παντού».

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε ότι το μήνυμα που στέλνει το Αγρίνιο είναι ένα: «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου». Σημείωσε ότι «την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή. Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων». Ανέφερε ότι η αποψινή είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Αγρίνιο από το ‘12 και πως οι συγκεντρώσεις «σε σύγκριση με αυτές του κ. Μητσοτάκη δείχνουν την πραγματική παράσταση νίκης». Υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ «θα είναι πρώτος και με διαφορά» και πως «όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προοπτική την επόμενη μέρα η Αλλαγή να γίνει πράξη».

 

Σχολίασε ότι «στις 21 δεν θα ψηφίσουν οι δημοσκόποι και οι παπαγάλοι των ΜΜΕ, οι πολίτες θα ψηφίσουν». Επισήμανε ότι «υπάρχουν 450.000 νέοι ψηφοφόροι, υπάρχουν χιλιάδες πολίτες που σκέφτονται αν θα πάνε και τι θα ψηφίσουν». Τόνισε ότι η εκλογική μάχη θα κριθεί από την απόφαση που θα πάρουν οι νέες και οι νέοι, οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι. Απευθυνόμενους στους νέους, τους ζήτησε να μη χαρίσουν το όπλο τους σε κανέναν και να πάνε στην κάλπη. Απευθύνθηκε και σε αυτούς «που θέλουν να τιμωρήσουν τον κ. Μητσοτάκη αλλά ταυτόχρονα σκέφτονται ότι η καλύτερη τιμωρία είναι κάποιο μικρότερο ‘αντισυστημικό’ κόμμα», λέγοντας τους ότι «δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία για το καθεστώς που μας κυβερνά από το να ηττηθεί. Και ο μόνος τρόπος για να χάσει τις εκλογές είναι να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

 

Υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «θα την πληρώσει πολύ ακριβά που προσπάθησε να εξαγοράσει με 150 ευρώ τους νέους που στοχοποίησε και εξαπάτησε 4 χρόνια τώρα». Αναφέρθηκε σε συνομιλία του με νέο, τον οποίο ο κ. Τσίπρας ρώτησε πώς βλέπει τις εκλογές κι εκείνος του απάντησε ότι βλέπει νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «‘Δε βλέπεις ότι παρουσιάζουν διαρκώς μετρήσεις που λένε το αντίθετο;’, του λέω. Μου απάντησε: ‘Βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί και εγώ και όλοι μου οι φίλοι ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουμε. Και βλέπω νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε γίνεται αλλιώς’», ήταν η συνομιλία που μετέφερε ο κ. Τσίπρας.

 

Ασκώντας δριμεία κριτική στον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «τώρα πια δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος νοιάζεται και ποιος αδιαφορεί, για το ποιος δουλεύει για το δημόσιο συμφέρον και ποιος για το συμφέρον των ισχυρών». Ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης είναι αποδεδειγμένο εδώ και 4 χρόνια, δεν νοιάζεται για τους πολλούς, παρά μόνο για τους ισχυρούς». Σημείωσε ότι «παρέδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν από 8 χρόνια, μια οικονομία διαλυμένη, μια κοινωνία γονατισμένη, μια χώρα ρημαγμένη, βυθισμένη στη χρεοκοπία, με τρόικες και επιτηρητές». Αντίθετα, τόνισε, «παρέλαβαν, ύστερα από σκληρή δουλειά, μια χώρα έξω από τα μνημόνια, μέσα στις αγορές, με δώδεκα τρίμηνα ανάπτυξης, ρυθμισμένο χρέος και 37 δισ. στα ταμεία». «Για να τρώει από τα δικά μας έτοιμα ο κ. Μητσοτάκης, για να σπαταλάει όσα μαζί με δυσκολίες κατακτήσαμε σε απευθείας αναθέσεις στους ημέτερους και σε επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας των ισχυρών», είπε.

 

 

«Τι παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης»

 

Στο ίδιο πλαίσιο, τον κατηγόρησε ότι 4 χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης παραδίδει «50 δισ. μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος, 40 δισ. μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος, 4.250.000 Έλληνες, τη μισή Ελλάδα, με μη εξυπηρετούμενες οφειλές στις τράπεζες, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία. 700.000 νοικοκυριά που αγωνιούν αν αύριο θα χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς, αφού οι ενυπόθηκες κατοικίες πέρασαν στα χέρια των funds». Επίσης, είπε, παραδίδει «ένα διαλυμένο ΕΣΥ, με αρνητικό ρεκόρ 37.000 νεκρών στην πανδημία», μια Παιδεία «με δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα πανεπιστήμια, λόγω των τεχνητών φραγμών της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και σχολεία χωρίς μόνιμους καθηγητές και πανεπιστήμια χωρίς στοιχειώδη κονδύλια για να λειτουργήσουν, χωρίς πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά με πανεπιστημιακούς αστυνόμους». Πρόσθεσε ότι παραδίδει «την εργασιακή ζούγκλα των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του 8άωρου για τους εργαζόμενους» και «τη διαρκή μείωση του μέσου μισθού και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών». Παραδίδει, συνέχισε, τους συνταξιούχους «σε πλήρη αναξιοπρέπεια», αφού «τους στέρησε 7 δισ. με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τη μη απόδοση των αναδρομικών». Τον κατηγόρησε ότι παραδίδει «κράτος λάφυρο με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν θέσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ και να δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους» και για «απαξίωση της ασφάλειας του πολίτη».

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, μιλώντας για «ανείπωτη τραγωδία, αποτέλεσμα της πολιτικής ανηθικότητας ενός καθεστώτος που άφησε τους σιδηρόδρομους να διαλύονται». Είπε ότι «λίγες μέρες πριν το δυστύχημα δεν είχε ντροπή, ο υπεύθυνος υπουργός, να φωνάζει στη Βουλή ‘ντροπή’ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που του έλεγαν ότι έχει αφήσει τον σιδηρόδρομο διαλυμένο και εγκυμονούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια των επιβατών. Και σήμερα είναι ξανά υποψήφιος με επιλογή Μητσοτάκη για να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

 

 

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε τον ‘βιασμό της Δημοκρατίας’»

 

«Δεν θα ξεχάσουμε όσα έγιναν αυτή την 4ετια, ούτε το έγκλημα των Τεμπών, ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου, με τις παράνομες παρακολουθήσεις», συνέχισε.

 

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης στην τηλεμαχία «ομολόγησε το σκάνδαλο» και «παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις». Έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος γιατί επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο επί 9 μήνες; Για να συγκαλύψει στην Εξεταστική. Αφού δεν υπήρξε εθνικός λόγος γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε παρανόμως τις διατάξεις για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα, πολιτικοί αρχηγοί, οι αρχηγοί των ΕΔ; Γιατί παραμένει στη θέση της; Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη; Τι έκανε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νοτγιάκος για να εντοπίσει τους δράστες; Γιατί δεν υπάρχει καμία απαγγελία κατηγορίας γι’ αυτές τις παράνομες πράξεις;».

 

Ο κ. Τσίπρα είπε ότι «δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του πολίτη» και «είναι και κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα». Πρόσθεσε ότι «προσπαθούν να το συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη δικαιοσύνη και τώρα επιχειρούν να ξεπλυθούν με τη ψήφο του λαού».

 

Απευθυνόμενος στους συντηρητικούς πολίτες, όπως είπε, «τους έντιμους νεοδημοκράτες που αισθάνονται ντροπή…», τους ρώτησε: «Θα τον ξεπλύνετε με την ψήφο σας; Θα δώσετε λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα;».

 

 

«Πώς γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις;»

 

«Είναι φανερό ότι φως και κάθαρση του δημόσιου βίου δεν πρόκειται να υπάρξει αν ο κ. Μητσοτάκης δεν πληρώσει το τίμημα των πράξεών του, αν δεν ηττηθεί στις εκλογές της 21ης Μάη», είπε, καλώντας όλους τους πολίτες «να μη γίνουν συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα». Πρόσθεσε ότι θέλει αυτό το μήνυμα να φτάσει και στον κ. Ανδρουλάκη. «Πώς θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη φυλακή όπως ευλόγως ζήτησε; Με κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη; Πώς γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις για την επόμενη ημέρα ανάμεσα σε αυτόν που σας παρακολουθούσε, γιατί ήθελε να σας ελέγχει, από τη μια, και στην προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνηση που θα φέρει τη κάθαρση και θα θέσει τους υπαίτιους του παρακράτους προ των ευθυνών τους, από την άλλη;», ρώτησε.

 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε ποτέ διμέτωπο, ένα ήταν το μέτωπο του, η Δεξιά. «Η χειρότερη Δεξιά που είχαμε ποτέ είναι η σημερινή», συνέχισε, «εγώ προσωπικά ένα μέτωπο μόνο έχω, τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, με κανέναν άλλον, και απλώνω το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και τους προοδευτικούς πολίτες». Υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι «στις 22 Μάη ο κ. Μητσοτάκης να μην είναι στο Μ. Μαξίμου, να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας για να φέρουμε την Αλλαγή».

 

 

«Ο κ. Μητσοτάκης νοιάζεται για κάποιος λίγους ισχυρούς»

 

Ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι η μισή αλήθεια αυτό που είπε νωρίτερα, ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται». «Για τους πολλούς δε νοιάζεται. Νοιάζεται για κάποιους λίγους, ελάχιστους, αλλά ισχυρούς και προνομιούχους», τόνισε. Με αφορμή βίντεο που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, σχολίασε ότι δεν είναι τυχαίο ότι ένας εργοδότης δίπλα στον υπουργό Ανάπτυξης «απειλούσε τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν ψηφίσουν ΝΔ. «Ο άνθρωπος έχει τα δίκια του. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα του κοπεί το εύκολο χρήμα από το δημόσιο ταμείο που έπαιρνε το προηγούμενο διάστημα». Είπε ότι τα έργα του κ. Μητσοτάκη είναι: «Αισχροκέρδεια δισεκατομμυρίων, ουρανοκατέβατα κέρδη, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των νοσοκομείων, του νερού, διανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης σε μεγάλους ομίλους, γαλάζιες ακρίδες». Υποστήριξε ότι και οι λίγοι ισχυροί νοιάζονται από την πλευρά τους «να κερδίσει άλλη μια τετραετία, που θα μεταφραστεί σε κέρδος για τους ίδιους. Τον στηρίζουν γιατί τους διαθέτει τα ταμεία του κράτους. Τον ψηφίζουν. Τον χρηματοδοτούν, φιλοτεχνούν στα ΜΜΕ την εικόνα του».

 

 

«Θα νικήσουμε την άλλη Κυριακή, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή»

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ερώτημα προς τους πολίτες: «Σε μια εβδομάδα ποιοι θέλουμε να πανηγυρίζουν; Οι δημοκρατικοί πολίτες ή τα καρτέλ και οι ισχυροί;», δηλώνοντας βέβαιος ότι «την άλλη Κυριακή θα πανηγυρίζει ο λαός». «Θα νικήσουμε την άλλη Κυριακή, γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή, για να ξαναστήσουμε την πατρίδα», είπε ο κ. Τσίπρας. «Γιατί η Ελλάδα δεν ανήκει σε λίγες οικογένειες, σε λίγους ισχυρούς. Η Ελλάδα ανήκει σε όλους τους Έλληνες», είπε, εξηγώντας ότι αυτά τα συνθήματα που «ανήκουν στη δημοκρατική παράταξη», «δεν τα λέμε για να μηρυκάσουμε τις δόξες του παρελθόντος, αλλά γιατί σήμερα τα έχει κάνει ξανά επίκαιρα η χειρότερη Δεξιά, του κ. Μητστοτάκη». Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε, «μας θύμισε 4 χρόνια τώρα τι σημαίνει Δεξιά. Δεξιά σημαίνει ανισότητες, αδικία, αυταρχισμός, αισχροκέρδεια, οικογενειοκρατία, όλα αυτά στα οποία θέλουμε να βάλουμε τέλος με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή».

Σημείωσε ότι το δίλημμα μπροστά στην κάλπη είναι ένα: «Μητσοτάκης ξανά άλλα 4 χρόνια ή αλλαγή στη ζωή μας; Μητσοτάκης ξανά ή δικαιοσύνη παντού;».

 

 

Το «Συμβόλαιο Αλλαγής»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο «Συμβόλαιο Αλλαγής». Είπε ότι νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και προοδευτική κυβέρνηση σημαίνει: Αύξηση μισθών. Μείωση τιμών. Ρύθμιση χρεών. Δίκαιο, αποτελεσματικό, ισχυρό, κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη. Ζήτησε να μην κουνούν το δάκτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα του «αυτοί που άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη το 2009, που μας άφησαν άδεια ταμεία το 2015 και που το κόμμα τους χρωστά 400 εκατ. δανεικά κι αγύριστα στις τράπεζες». «Έχουν το θράσος να μιλάνε σε μας για λογαριασμούς, που βγάλαμε τη χώρα απ’ τα μνημόνια, εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά και αφήσαμε 37 δισ.», σχολίασε.

 

Τόνισε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κοστίζει «στα fund και τα κοράκια, που δεν θα πάρουν κοψοχρονιά τα σπίτια των ανθρώπων, στα καρτέλ της ενέργειας και των καυσίμων και τους ημέτερους που δεν θα παίρνουν απευθείας αναθέσεις». Σημείωσε ότι θα εφαρμοστεί άμεσα ΠΝΠ θα με τρία άρθρα: Αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ώσπου να ψηφιστεί το συνολικό ρυθμιστικό πλαίσιο. Μείωση ΦΠΑ στο 6% και σε μηδενικό συντελεστή για τρόφιμα βασικής ανάγκης και μείωση του ΕΦΚ. Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής απ’ αυτές τις πανελλαδικές «ώστε να ξέρουν τα παιδιά τώρα ότι κανένας τεχνητός κόφτης δεν θα τους περιορίσει την πρόσβαση στα δημόσια πανεπιστήμια».

 

Γερμανικές αποζημιώσεις

 

Μιλώντας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης μάς είπε προχθές μέσω του κ. Σκέρτσου, να τις ξεχάσουμε οριστικά». «Του απαντάμε από αυτή την πλατεία: αν κάποιον θα ξεχάσουμε από τις 22 Μάη και μετά, είναι εσένα, κ. Μητσοτάκη. Θα σε ξεχάσει πολύ γρήγορα ο ελληνικός λαός». Επισήμανε ότι «στην πλατεία Δημοκρατίας, οι Ναζί κατακτητές κρέμασαν Μεγάλη Παρασκευή, 3 παλικάρια. Και λίγο πιο μακριά, στα Καλύβια εκτέλεσαν 200 ήρωες της Εθνικής Αντίστασης». «Αυτή είναι η ιστορία του τόπου μας. Δεν την ξεχνάμε όχι γιατί θέλουμε να εκδικηθούμε κανέναν λαό. Αλλά γιατί θέλουμε να μην ξαναζήσει η ανθρωπότητα παρόμοια θηριωδία», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό και όπως έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος: ‘και ένα ευρώ να ήταν οι πολεμικές επανορθώσεις, εμείς αυτό οφείλουμε να το διεκδικήσουμε’».

 

Για το Αγρίνιο

 

Μιλώντας για τοπικά ζητήματα, ο κ. Τσίπρας μίλησε για αναβάθμιση του ΕΣΥ και των ανθρώπων του, «για να μη ρημάζουν τα δύο νοσοκομεία της πόλης. Στήριξη με χρήματα και προσωπικό της Γεωπονικής που ο ΣΥΡΙΖΑ ίδρυσε. «Να μπει τέλος στην παρακμή της κτηνοτροφίας. Στη μείωση του ζωικού κεφαλαίου που μπορεί να φτάσει φέτος στο 15%. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, η τιμή των καυσίμων, να δίνονται κανονικά οι επιδοτήσεις, να μην κόβεται το ρεύμα στους ΤΟΕΒ». Μίλησε για αποφασιστική στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων. Αναφέρθηκε στο στόχο εκσυγχρονισμού «του απαρχαιωμένου αρδευτικού δικτύου, που παρουσιάζει εκτεταμένες φθορές με αποτέλεσμα τεράστια σπατάλη νερού και ηλεκτρικής ενέργειας». Δεσμεύτηκε να γίνει πραγματικότητα ο Οδικός Άξονας Πλατυγιάλι – Αγρίνιο – Καρπενήσι – Λαμία, να συνδεθεί έτσι η Αιτωλοακαρνανία με την Κεντρική Ελλάδα και τον ΠΑΘΕ, και να συνδεθεί επίσης το Αγρίνιο με την Ιόνια οδό.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕπέτειος γενοκτονίας: Οι τραγικές παναγιές του Πόντου
Επόμενο άρθροΜιανμάρ: Τους 145 έφτασαν οι νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα Μόκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ