Δ. Κουτσούμπας: Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ

«Να αναδειχθεί μέσα από τις κάλπες της Κυριακής ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ, στήριγμα για το λαό» ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του, το βράδυ της Δευτέρας, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι στο χέρι μας, μαζί να κάνουμε τη διαφορά, να εκφραστεί όλος αυτός ο προβληματισμός, η οργή, η αγανάκτηση, τα ερωτηματικά για το τι μπορεί να γίνει, σε μια ξεκάθαρη επιλογή: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας, αναφερόμενος στα προβλήματα του κόσμου κατά την προηγούμενη περίοδο. «Υπάρχει όμως κι ένα άλλο πολύ θετικό μήνυμα: Είναι χιλιάδες αυτοί που τώρα εκτιμούν πιο πολύ την καθαρή θέση του ΚΚΕ για καμία στήριξη, καμιά ανοχή σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Όσοι τα σκέφτονται αυτά, τους λέμε, ας αλλάξουν καλύτερα, πλευρό. Εδώ υπάρχει ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «ειδικά η νέα γενιά, η νεολαία αυτού του τόπου, μπορεί να κάνει τη διαφορά», όπως απέδειξε και η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» στις φοιτητικές εκλογές. «Και ναι, το ποτάμι της οργής, της ελπίδας, του αγώνα, δεν πρέπει και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Να μετατραπεί σε ορμητική ψήφο στο ΚΚΕ. Να γίνει ορμητικό ποτάμι ορμητικό, χείμαρρος, που θα πνίξει τα σχέδιά των άλλων, των λίγων, των μεγάλων, να φορτώσουν ξανά τα δικά τους κέρδη πάνω στις πλάτες του λαού, με φόρους και μειώσεις μισθών. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μόνο που μπορεί να κοιτά ειλικρινά το λαό στα μάτια. Είναι το μόνο που ο λαός ξέρει ότι δε θα τον προδώσει. Είναι η μόνη επιλογή που ξέρει ότι ‘ψηφίζεις ΚΚΕ, μένει ΚΚΕ’».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υποστήριξε ότι «έχει πλέον αποδειχθεί από τα ίδια τα χείλη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ», ότι «και η επόμενη κυβέρνηση δεν πρόκειται να αλλάξει τις αντιλαϊκές ράγες».

«Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις των στελεχών τους: Από τις κυρίες Τσαπανίδου και Μπακογιάννη, που λένε ότι στα σημαντικά δεν έχουν διαφορές, μέχρι τον κ. Αποστολάκη που δεν απέκλεισε έναν μεγάλο συνασπισμό. Ή τους πιο πεπειραμένους σε κυβερνήσεις συνεργασίας κ. Βενιζέλο και κ. Χριστοδουλάκη, που μιλούν για την ‘εντυπωσιακή’ πλέον σύγκλιση των προγραμμάτων των τριών κομμάτων και για μια ‘εφικτή’ μεταξύ τους συνεργασία. Είναι πιο πολύ από όλα, το αντιλαϊκό πρόγραμμα στο οποίο βάζουν όλοι ανεξαιρέτως την υπογραφή τους» είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε:

«Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης περιλαμβάνει πάνω από 350 αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέχρι το 2025 για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, το υπερμνημόνιο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τι έρχεται. Γι’ αυτό και χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση…. Και έχουν το θράσος να ζητούν από το λαό μας, ο κ. Μητσοτάκης λέει μια ευκαιρία να κυβερνήσει πρώτη φορά χωρίς εθνικές κρίσεις και δυσκολίες, ο δε κ. Τσίπρας να κυβερνήσει πρώτη φορά χωρίς μνημόνιο. Και κάποιοι άλλοι έχουν το μεγαλύτερο θράσος, να θέλει να πιστέψει ο λαός μας ότι αυτή η τεράστια αντίφαση θα λυθεί με ακίνδυνες εξυπνάδες διαφορετικών εφαρμογών για τις συναλλαγές με τεχνοκρατικούς τρόπους, όπως προτείνει ο κ. Βαρουφάκης, λες και το πρόβλημα είναι ο τρόπος για να γίνονται συναλλαγές και όχι πόσα λεφτά έχεις για να τις κάνεις. Και τα λεφτά του λαού τελειώνουν μόλις και πριν στα μισά κάθε μήνα. Αλλά πώς να έχεις επαφή με τα προβλήματα του λαού όταν σε χωρίζει τέτοια απόσταση από όλα αυτά;».

«Ε, λοιπόν ο λαός μας έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία: Να ταρακουνήσει όλα όσα τους κάνουν αυτούς τους αχρείους να νιώθουν σταθεροί. Να πιάσει αυτούς άγχος και κρύος ιδρώτας το βράδυ των εκλογών, με πολύ υψηλά ποσοστά του ΚΚΕ. Με πολλούς νέους αγωνιστές, κομμουνιστές βουλευτές με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Η ψήφος του ΚΚΕ δε θα μείνει στην κάλπη, αλλά θα κατατεθεί στους αγώνες. Τώρα, αυτό το σύνθημα αποκτά ένα νέο περιεχόμενο. Ο λαός να στηρίξει μαζικά το κόμμα του, το ΚΚΕ».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σχολίασε και την πρόταση για «προοδευτική» συγκυβέρνηση.

«Φιλολαϊκή διαχείριση ενός απάνθρωπου, βάρβαρου συστήματος, δεν μπορεί να υπάρξει. Το απέδειξε η ίδια η ιστορία τέτοιων κυβερνήσεων. Το απέδειξε το αποτέλεσμα της πρόσφατης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που από την… ‘πολλή πρόοδο’ συνεργάστηκε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, στη συνέχεια έφερε στο λαό το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο. Και ξαναγυρίζουν πάλι στον «τόπο του εγκλήματος», γιατί υποψήφιός τους εδώ στη Θεσσαλονίκη δήλωσε ότι δεν είναι απίθανο να συνεργαστούν ο Τσίπρας με τον Βελόπουλο, όπως συνεργάστηκαν πριν ο Τσίπρας με τον Καμένο. Το αποδεικνύουν επίσης, οι δήθεν προοδευτικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη. Και μετά τους ενοχλεί που τους λέμε ότι η πρόοδός τους είναι κάλπικη, είναι «μούφα». Τώρα ήρθε η ώρα, το συμπέρασμα, ότι το ΚΚΕ είχε δίκιο που δεν βρώμισε τα χέρια του μέσα σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση, να μετατραπεί σε κοινή πορεία και ψήφο στο ΚΚΕ».

Ο κ. Κουτσούμπας επεσήμανε ακόμη, ότι «δεν αρκεί, ούτε η τυφλή αγανάκτηση, ούτε όμως οι ανώδυνες επιλογές» για τα «λεγόμενα μικρά κόμματα», με «διάττοντες αστέρες» και με «πρόσωπα – καρικατούρες», που φτιάχνονται και διαλύονται σε μια νύχτα, αφού μοιράσουν την ψήφο του λαού σε ακίνδυνα μονοπάτια και στη συνέχεια διαχυθούν και αυτά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ανέφερε ακόμη, ότι «το ΜΕΡΑ 25 έχει μείνει μόνο με έξι βουλευτές, αφού πρώτα οι υπόλοιποι, ή ανεξαρτητοποιήθηκαν, ή κατέληξαν στον ΣΥΡΙΖΑ» και «ας σκίζει τώρα προεκλογικά τα ρούχα του ο κ. Βαρουφάκης ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί». Χαρακτήρισε επίσης την Ελληνική Λύση «αντιδραστικό συνονθύλευμα, προσωρινά απογοητευμένων νεοδημοκρατών» και «αναχρονιστικό μόρφωμα», σημειώνοντας ότι ο κ. Βελόπουλος «μια χαρά και είχε δώσει την ψήφο του στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ και στη συνέχεια στήριζε, ως μέλος της ΝΔ, τη διακυβέρνησή της το 2012-15».

Υπενθύμισε, τέλος, τη συμβολή του ΚΚΕ στην αντιμετώπιση των φασιστών και τόνισε ότι ο λαός πρέπει και σε αυτές τις εκλογές «να τους στείλει όλους στο σπίτι τους».

Ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ακόμη, ότι «το ΚΚΕ ξεσκέπασε από την πρώτη στιγμή, την προσπάθεια εκβιασμού του λαού» με τα διλήμματα της «σταθερότητας», αναδεικνύοντας ότι αυτή προϋποθέτει και απαιτεί «σταθερό τσεκούρωμα εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων» και πρόσθεσε: «Έχει τον τρόπο, άλλωστε, αυτό το σύστημα να καταβροχθίζει ακόμη και τις πενιχρές αυξήσεις που δίνει. Γι’ αυτό και ο μέσος μισθός είναι μειωμένος κατά 25% από το 2011. Ένα του δίνει από τη μία τσέπη, δυο του κλέβει από την άλλη, μέσα από τον πληθωρισμό, την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, την φοροαφαίμαξη. Όμως άλλες αντοχές δεν υπάρχουν. Ως εδώ. Δεν πάει άλλο να ματώνει ο λαός με κάθε τρόπο, ώστε μια χούφτα κηφήνων να κερδίζει» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Όπως τόνισε «από τη μια, είναι μια χούφτα ανθρώπων και οι εκπρόσωποί τους, που μιλούν μια ξύλινη, ακαταλαβίστικη γλώσσα, για ‘δημοσιονομικούς κανόνες’, για ‘ανταγωνιστικότητα’, για ‘επιλέξιμες ή μη δαπάνες’, για ‘δημοσιονομικά περιθώρια’… Και από την άλλη είμαστε όλοι εμείς, που μιλάμε για μια καλύτερη ζωή, για σταθερή δουλειά, για πενθήμερο, 7ωρο, 35ωρο, για σχολεία σύγχρονα, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου για εμάς και τα παιδιά μας, για πόλεις φιλόξενες για το λαό, με εξασφαλισμένο σπίτι για κάθε οικογένεια, χωρίς πανάκριβα ενοίκια, που μιλάμε για όλα αυτά που ονειρευόμαστε, που μπορούμε να κατακτήσουμε, που αξίζουμε και δικαιούμαστε».

Αναφερόμενος και στις τουρκικές εκλογές, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα στην Τουρκία «δεν οδηγεί σε αλλαγή στρατηγικής κατεύθυνσης και πολιτικής της» και ότι «η νέα Προεδρία μετά τις 28 Μαΐου, θα συνεχίσει την πορεία μέσα στο ΝΑΤΟ και θα επιχειρεί να ισορροπεί ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία. Θα εκπληρώνει το δικό της ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

Ο κ. Κουτσούμπας απευθύνθηκε τέλος και στους αναποφάσιστους, που σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ αλλά δεν έχουν ακόμη καταλήξει – και τους κάλεσε να το κάνουν. «Η ψήφος στο ΚΚΕ δυναμώνει άμεσα τη φωνή του λαού και μέσα στη Βουλή θα επιστρέψει και θα γίνει δύναμη στους αγώνες που θα δώσουμε» είπε ο κ. Κουτσούμπας. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος εμπιστοσύνης, ανυπακοής και ελπίδας, πρόσθεσε.

«Το ΚΚΕ έχει τη μοναδική πραγματική, φιλολαϊκή πρόταση εξουσίας-διακυβέρνησης. Τη μοναδική πρόταση που είναι και ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Γιατί δεν εξαρτάται, ούτε από μεσοπρόθεσμα σύμφωνα, ούτε από προαπαιτούμενα της ΕΕ. Το πρόγραμμα του ΚΚΕ εξαρτάται μόνο από τη δύναμη και τη θέληση του λαού. Και αυτή είναι πανίσχυρη. Μόνοι τους και όλοι μας. Και οι πολλοί θα νικήσουμε. Με δυνατό, ισχυρό ΚΚΕ» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Εν κατακλείδι, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε «να μη χαθεί ούτε ώρα, ούτε μία λαϊκή ψήφος για το ΚΚΕ. Να μετατρέψουμε την Κυριακή των εκλογών σε ένα κόκκινο ορμητικό ποτάμι, από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα. Είμαστε εδώ, θα ζήσουμε καλύτερα, οι γενιές που θα έρθουν θα ζήσουν καλύτερα. Θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό. ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ».

Τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ προλόγισε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, Ασημίνα Ξυροτύρη – Αικατερινάρη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤΕΠΑΚ/ EMPACT: Διήμερο σεμινάριο «Creative Sustainability-in-Practice»
Επόμενο άρθροΜιχάλης Παπαδόπουλος: Ολοκληρώνεται το θεσμικό πλαίσιο για τη συντήρηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ