Διπλή δολοφονία με αρσενικό: «Κερνούσε δηλητήριο τη σύζυγό του και μάλιστα προτιμούσε τα Σαββατοκύριακα»

Την ενοχή του 50χρονου λέκτορα Γεωλογίας του ΑΠΘ για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό -της πρώην συζύγου του και της γιαγιάς της- πρότεινε ο εισαγγελέας Λεωνίδας Νικολόπουλος στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης όπου εκδικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί πρώτοδικα σε δις ισόβια για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή με θύματα την 34χρονη σύζυγό του και την 85χρονη γιαγιά της. Οι δύο γυναίκες κατέληξαν με λίγες μόνο μέρες διαφορά τον Αύγουστο του 2013, ενώ στις σορούς και των δύο βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις αρσενικού.

«Έχει μεσολαβήσει δόλια ενέργεια», είπε ο εισαγγελέας για τους θανάτους των δύο γυναικών εξηγώντας αρχικά το ιστορικό της υπόθεσης και επικαλούμενος καταθέσεις μαρτύρων.

«Κερνούσε δηλητήριο τη σύζυγό του και μάλιστα προτιμούσε τα Σαββατοκύριακα», ανέφερε σε ένα σημείο της αγόρευσής του υποστηρίζοντας πως ο θάνατος των δύο γυναικών δεν μπορεί να οφείλεται σε ατυχηματική έκθεση σε αρσενικό, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος.

«Μόνο αφελής δεν απέδειξε ότι είναι ο κατηγορούμενος», ανάφερε τονίζοντας πως είχε ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο για να θανατώσει τη σύζυγό του, χωρίς να στοχοποιηθεί ο ίδιος.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως κίνητρο για τη δολοφονία της γιαγιάς της τον αποπροσανατολισμό των διωκτικών αρχών και ανέφερε πως η ίδια ήταν παράπλευρη απώλεια.

Ο εισαγγελέας ανέφερε πως ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε να δηλητηριάζει με τριοξείδιο του αρσενικού τη σύζυγό του ακόμα και μέσα στο νοσοκομείο, χορηγώντας της τρεις δόσεις, όταν αυτή χρειάστηκε να νοσηλευτεί μετά τη χρονιά έκθεση στη δηλητηριώδη ουσία.

«Αρχικά είχε στόχο μόνο τον θάνατο της συζύγου του», είπε ο εισαγγελέας και στη συνέχεια τόνισε ότι όπως αποδείχτηκε, ο 50χρονος άλλαζε το μπουκάλι από το οποίο έπινε νερό με άλλο που περιείχε διάλυμα του αρσενικού. Μάλιστα, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα γάμου που αντιμετώπιζε το ζευγάρι και την άρνηση του κατηγορούμενου να χωρίσουν, διότι αυτό θα τον απομάκρυνε από την κόρη του, στην οποία είχε αδυναμία αλλά και θα έκανε λάθος και στην εικόνα του. Ο εισαγγελέας έκανε λόγο και για την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε ο λέκτορας με μια φοιτήτριά του, με την οποία απέκτησε και ένα παιδί.

Ο εισαγγελέας είπε πως μετά από μια ανάκαμψη της υγείας της 34χρονης όταν μπήκε στη ΜΕΘ, αποφασίστηκε να λαμβάνει τροφή που θα μαγειρευόταν στο σπίτι. «Το είδε ως εξαιρετική ευκαιρία να θέσει σε εφαρμογή το τελευταίο σχέδιο, καθώς το φαγητό που έτρωγε η εγγονή το ετοίμαζε η γιαγιά. Ήθελε να δείξει έτσι ότι υπάρχει ατυχηματική έκθεση και των δύο γυναικών στην ουσία από λάθος της γιαγιάς», είπε.

Περιγράφοντας τον μηχανισμό θανάτου της 85χρονης, είπε ότι άλλαξε το μπουκάλι από το οποίο έπινε μόνο αυτή νερό για λόγους υγιεινής, ανέφερε ότι «ως γαμπρός είχε απόλυτη ελευθερία κινήσεων στο σπίτι, και θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή αυτή η ενέργεια».

Επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί στοιχείο αθωώτητας το γεγονός ότι δεν τον είδε κανείς να διαπράττει τα εγκλήματα, είπε πως «όλα αυτά τα γεγονότα είναι η σκληρή πραγματικότητα. Η πραγματική ζωή ξεπερνά πολλές φορές ακόμα και τον πιο ευφάνταστο σεναριογράφο».

Η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Προηγούμενο άρθροΚιλιτσντάρογλου: Έχουμε αποδείξεις για ρωσική διάδοση «deep fake» περιεχομένου
Επόμενο άρθρο13η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ