Το ΤΕΠΑΚ προχωρά άμεσα με ετοιμασία αγγλόφωνων προγραμμάτων σπουδών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημιακής Συμμαχίας EUt+

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) προχωρά άμεσα με ετοιμασία αγγλόφωνων προγραμμάτων σπουδών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πανεπιστημιακής Συμμαχίας EUt+, στην οποία συμμετέχει μαζί με άλλα επτά Πανεπιστήμια.

«Είχα παραστεί σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όπου συζητήθηκε το θέμα του Κανονισμού του Πανεπιστήμιου Κύπρου για να δοθεί η δυνατότητα και στα δημόσια Πανεπιστήμια να προσφέρουν αγγλόφωνα προπτυχιακά Προγράμματα σπουδών», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης.

Όπως αναφέρει, «παρόλο που το θέμα της συζήτησης δεν ολοκληρώθηκε σήμερα και θα επανέλθει σε μελλοντική συνέδρια της Επιτροπής, είμαστε πλήρως ικανοποιημένοι από την τοποθέτηση της Προέδρου του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), Ομότιμης Καθηγήτριας Μαίρης Κουτσελίνης, ότι ξενόγλωσσα προγράμματα που θα προσφερθούν μέσω των  Συμμαχιών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων καλύπτονται από το υφιστάμενο πλαίσιο και μπορούν να προχωρήσουν με τις απαραίτητές διαδικασίες του ΔΙΠΑΕ».

Με βάση αυτό, καταλήγει ο Πρύτανης, «θα ολοκληρώσουμε την ετοιμασία αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε συνεργασία με τους συμμάχους μας στο EUt+”.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΔιπλή δολοφονία με αρσενικό: «Κερνούσε δηλητήριο τη σύζυγό του και μάλιστα προτιμούσε τα Σαββατοκύριακα»
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: «Ένα μέτωπο έχουμε. Μέτωπο απέναντι στη φαυλότητα, στην τοξικότητα, στο λαϊκισμό, στον ελιτισμό»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ