Δημήτρης Μάντζος: «Μόνος νικητής να είναι ο λαός το βράδυ της 21ης Μαΐου»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει να κερδίσει τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, με τον κ. Μάντζο να κάνει λόγο για «ψάρεμα σε θολά νερά, εδώ και πολύ καιρό, και από ΣΥΡΙΖΑ και από ΝΔ» εξηγώντας:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε πολλές δικαιολογίες για να καταψηφίσει μέσα στη Βουλή δύο φορές μια νομοθετική ρύθμιση στην οποία εμείς συμβάλαμε δημιουργικά στο να είναι ασφαλής και αποτελεσματική, ώστε να αποκλειστεί από τις εκλογές ένα μόρφωμα δήθεν κομματικό, το οποίο ήταν καθολικός διάδοχος εγκληματικής οργάνωσης.

Από την άλλη, η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε τον Οκτώβριο του 2020. Ήμουν Διευθυντής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τότε όταν ανοίξαμε με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά τη συζήτηση για μια νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα απέκλειε όχι μόνο τα φυσικά πρόσωπα αλλά και τα διάδοχα -δήθεν κομματικά- σχήματα των εγκληματιών. Τι έκανε η ΝΔ έκτοτε; Μια στάθμιση κόστους-οφέλους. Διάβαζε τις δημοσκοπήσεις για το πόσο παίρνει ο Κασιδιάρης και αν βολεύει στην αυτοδυναμία. Και την ίδια ώρα, ο Κασιδιάρης και οι συν αυτώ έκαναν δωρεάν προεκλογική εκστρατεία μέσα από τις φυλακές».

Υπενθύμισε, παράλληλα, ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πήρε στέρεες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ενώ χαρακτήρισε υποκρισία το γεγονός ότι «Μεγάλη Τετάρτη ψηφίζουμε την τελευταία τροπολογία και Μεγάλη Πέμπτη ξυπνά το Συμβούλιο Φυλακών να ξεκινήσει πειθαρχική διαδικασία για το live streaming μέσα από το YouTube του κ. Κασιδιάρη».

«Εμείς είμαστε ένα κόμμα που από το 2012 κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τον φασισμό. Ήμασταν εμείς αυτοί που βλέπαμε στις άνω και κάτω πλατείες το μόρφωμα να γεννιέται δίπλα στην αγανάκτηση. Η Φώφη Γεννηματά το 2020 ξεκίνησε τη διαδικασία και ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκινήσει την επιτυχημένη διαδικασία για να φύγει ο Λαγός από την ευρωβουλή», σημείωσε ο Δημήτρης Μάντζος και πρόσθεσε:

«Προφανώς, ο φασισμός και οι ιδέες του μίσους νικιούνται στην κοινωνία με δημόσιες πολιτικές για την παιδεία, για το κοινωνικό κράτος, για την οικογένεια, για το δημογραφικό. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Δεν τους «διεκδικούμε», διαφωνώ με τον όρο. Τους πολίτες τους προσεγγίζει κανείς συμμετοχικά, ενεργητικά, με όραμα, με τις ιδέες της προόδου, στις οποίες δεν χωρά ο φασισμός και το μίσος. Εγώ θα έλεγα σε έναν ψηφοφόρο ότι οι λέξεις “φασισμός” και “Ελλάδα”, “ρατσισμός” και “Έλληνες”, δεν είναι συμβατές μεταξύ τους κι αυτό αποδεικνύεται από την Ιστορία μας».

Ενόψει των εθνικών εκλογών της Κυριακής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «την τελευταία δεκαετία έχουμε δει δύο εντυπωσιακές κυβιστήσεις από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Τσίπρα. Εμείς δεν θα κάνουμε την τρίτη. Εμείς δεν θα κάνουμε πίσω για αυτά που έχουμε πει. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι μας λέμε ότι θέλουμε ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα μας δώσει το δικαίωμα να προκαλέσουμε προγραμματικές συγκλίσεις με πρόσωπα κοινής αποδοχής για μία κυβέρνηση κανονική, σταθερή, που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ούτε κυβέρνηση ανοχής, ούτε ειδικού σκοπού, ούτε ηττημένων, ούτε νικητών. Μόνος νικητής  πρέπει να είναι ο λαός το βράδυ της 21ης Μαΐου».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο3ος μέσα στην Τούμπα ο Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΟ Κ. Ζέρβας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ