Kικίλιας: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η μεσαία τάξη οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι προνομιούχοι

Tις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για νέα υπερφορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και της μεσαίας τάξης υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού και υποψήφιος στην Α’ Αθήνας με τη ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

Με αφορμή δηλώσεις του πρώην Υπουργού Εργασίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, περί επαναφοράς του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματός τους. ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε ότι «γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, και όλη η μεσαία τάξη υπερφορολογήθηκαν αγρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα πέντε χρόνια», πάντα με όσα τόνιζει στην σχετική ανακοίνωση του.

«Ο κ. Κατρούγκαλος, δεν ξέρω αν το έκανε αφελώς ή το έκανε συνειδητά, πάντως, έδειξε ξανά ότι θέλει να υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη», τόνισε ο Υπουργός Τουρισμού, ενώ επισήμανε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Αθήνας, Νάσο Ηλιόπουλο ότι «θεωρείτε προνομιούχους, δηλαδή, τη μεσαία τάξη που τσακίσατε στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι προνομιούχοι. Είναι μαχητές, είναι αγωνιστές της ζωής», αναφέρει ο κ. Κικίλιας στην ανακοίνωση του.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο «άνοιγμα που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής και του καταδικασθέντος Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μια «απέλπιδα προσπάθεια γαντζώματος της αντιπολίτευσης σε οτιδήποτε μπορεί να της δώσει ενδεχομένως μία διαχείριση των αποτελεσμάτων που φαίνεται ότι θα έρθουν σε δύο τρεις μέρες», όπως τονίζει ο κ. Κικίλιας.

Ο Β. Κικίλιας υπενθύμισε τη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας το 2014, και τόνισε χαρακτηριστικά: «Οι αγώνες της αριστεράς τους οποίους επικαλείται μονίμως ο κ. Τσίπρας, η πορεία και η διαδρομή αυτή απέναντι στο ναζισμό, στο φασισμό, απέναντι στα άκρα, σε αυτούς οι οποίοι δεν σέβονται τη δημοκρατία, σε αυτούς οι οποίοι τους πληρώσαμε ακριβά στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά από αυτόν στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Καισαριανή, μπαίνει ένα Χ σε αυτό προς χάριν της προσπάθειας να επιπλεύσει δημοσκοπικά ως δεύτερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μπορώ να το δεχθώ, δεν μπορώ να το καταλάβω».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία σέβεται την κοινωνία, τους πολίτες και τις ανάγκες τους. «Μείωση στους φόρους, μείωση εισφορών, αύξηση των μισθών, αύξηση των συντάξεων, κοινωνικό κράτος, στήριξη για τους πολλούς, αυτούς που δεν μπορούν και δεν έχουν. Φαίνεται να το ακούει ο κόσμος και η κοινωνία. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτικά ζιγκ ζαγκ και ένα τελευταίο που οδηγεί κατά την άποψή μου στον τοίχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΗ οφειλόμενη παραδοχή ενός σοβαρού λάθους, η υποκρισία του πολιτικού συστήματος και οι απαιτήσεις της κοινωνίας.
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης στο AP: «Θα τείνω χείρα φιλίας στην Τουρκία αν επανεκλεγώ, αλλά δεν είμαι αφελής»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ