Κολομβία: Τέσσερα παιδιά βρέθηκαν ζωντανά στη ζούγκλα δύο εβδομάδες μετά τη συντριβή αεροσκάφους

Ζωντανά μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου εντοπίστηκαν τέσσερα μικρά παιδιά, σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν με τη μητέρα τους συνετρίβη στην περιοχή.

Την 1η Μαΐου, ένα Cessna 206, στο οποίο επέβαιναν επτά άτομα, συνετρίβη λίγη ώρα αφότου ο πιλότος του εξέπεμψε SOS, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Τρεις ενήλικες, μεταξύ των οποίων ο πιλότος, σκοτώθηκαν κατά την πρόσκρουση και οι σοροί τους εντοπίστηκαν μέσα στο αεροσκάφος.

Τα τέσσερα παιδιά ηλικίας 13, 9, 4 ετών και 11 μηνών επέζησαν της συντριβής, με τον πρόεδρο της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο να ανακοινώνει τη διάσωσή τους.

Διασώθηκαν από μέλη του στρατού, πυροσβέστες και αξιωματούχους της αεροπορικής αρχής στη ζούγκλα της Κολομβίας, στην επαρχία Κακέτα.

«Μετά από επίπονες έρευνες από το στρατό μας βρήκαμε ζωντανά τα τέσσερα παιδιά που αγνοούνταν μετά από τη συντριβή αεροσκάφους στην Γκουαβιάρ. Χαρά για τη χώρα» είπε ο πρόεδρος Πέτρο.

Οι Αρχές πιστεύουν ότι τα παιδιά βγήκαν από το αεροσκάφος όταν αυτό συνετρίβη και μπήκαν στο τροπικό δάσος, ελπίζοντας ότι θα βρουν βοήθεια.

Σωστικά συνεργεία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν βρει προ ημερών πεταμένες φλούδες από φρούτα που έτρωγαν τα παιδιά για να επιβιώσουν αλλά και αυτοσχέδια καταλύματα, κατασκευασμένα από τη βλάστηση της ζούγκλας.

Αεροπλάνα και ελικόπτερα από το στρατό της Κολομβίας συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, ένα από τα ελικόπτερα που αναζητούσαν τα παιδιά έπαιζε σε μεγάφωνο ηχογραφημένο μήνυμα της γιαγιάς των παιδιών, η οποία τους ζητούσε να μην κινούνται μέσα στη ζούγκλα για να μπορέσουν να τους εντοπίσουν.

Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, ωστόσο ο πιλότος είχε αναφέρει προβλήματα με τον κινητήρα στον πύργο ελέγχου, λίγη ώρα πριν το αεροσκάφος εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Στις αρχές της εβδομάδας, στρατιώτες εντόπισαν τις σορούς του πιλότου και δύο ενηλίκων μέσα στο κουφάρι του αεροσκάφους.

Προηγούμενο άρθροChoose4Greece: Το εργαλείο που σας δείχνει το πόσο συμφωνείτε με τα κόμματα στις εκλογές
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Γκιουλέκας – Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ