Ανδρουλάκης: Δεν βάζω υπογραφή σε κυβέρνηση χωρίς προοπτική

«Δεν πρόκειται να βάλω την υπογραφή μου σε μία κυβέρνηση για καρέκλες και διανομή εξουσίας, χωρίς προοπτική» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΝίκος Ανδρουλάκης.

Παράλληλα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί στην ηγεσία ενδεχόμενης κυβέρνησης συνεργασίας με πρόσωπα διάτρητα και εμπλεκόμενα σε σκάνδαλα παγκόσμιου βεληνεκούς. Προτίθεται, όπως ανέφερε να συζητήσει μόνο για πρόσωπα κοινής αποδοχής και υψηλής επάρκειας.

Αναλυτικά ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε:

Για την προεκλογική εκστρατεία: Είχε ενδιαφέρον αλλά πιο μεγάλο θα έχει το αποτέλεσμα. Δυστυχώς, εγώ προσπάθησα να μπούμε στο πεδίο για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος αλλά υπερίσχυσαν από την άλλη πλευρά φωνές και ψευτοδιλήμματα που δεν βοήθησαν στον διάλογο.
Ο κ. Μητσοτάκης ζητούσε συνεχώς την κοστολόγηση των προγραμμάτων μας, αλλά δεν είδα να έχει κοστολογήσει εκείνος το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Για τον στόχο του ΠΑΣΟΚ: Στόχος μας είναι μια χωρίς δεσμεύσεις που δεν θα μπει νέες περιπέτειες, γιατί ο κ. Μητσοτάκης αποκρύπτει αυτό που έρχεται γιατί είναι όλο δική του ευθύνη. Από την άλλη ο κ. Τσίπρας είναι μια θολούρα. Άλλα λέει εκείνος, άλλα ο Κατρούγκαλος. Ο κ. Μητσοτάκης μας αφήνει 50 δισ. παραπάνω χρέος. Πανηγυρίζουμε για τις εξαγωγές όταν υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή. Πήρε από τους έμμεσους φόρους και έκανε φορολογική ελάφρυνση. Το 2022 150 εισηγμένες τετραπλασίασαν τα κέρδη τους. Έριξαν όλο το βάρος στην φορολόγηση των αδύναμων.

Για τον κ. Τσίπρα: Ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να κάνει κάλεσμα στην Χρυσή Αυγή για τους ψήφους. Το διέψευσε ο ίδιος και μετά βγήκε άμεσα και του «απάντησε» ο Μπαρμπαρούσης λέγοντας ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύφθηκε με αυτό τον τρόπο γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε στους φονιάδες του Φύσσα και των μεταναστών να κατέβουν στις εκλογές. Θεωρεί ότι τους έκανε ρουσφέτι να μην ψηφίσει την τροπολογία.

Για τις κυβερνήσεις Μητσοτάκη και Τσίπρα: Με τα άλλα κόμματα θα συζητήσουμε. Όμως, όπως θέλουμε και όπως θα καθορίσει ο λαός. Δεν μπορεί με όσα έχουν κάνει στον τόπο, έχοντας ένα τόσο βαρύ βιογραφικό για να ελπίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θα τους στηρίξει. Είναι σοκαριστικό τι έχουν κάνει τα τελευταία 8,5 χρόνια. Πόσες αντισυνταγματικές τροπολογίες έχουν περάσει και τα δύο κόμματα. Έχουν αφήσει το ΕΣΥ να καταρρεύσει.  Τα λέω αυτό γιατί ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει αλλαγή σελίδας. Σημαίνει σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για το ότι θα πρέπει να συζητήσει μαζί τους για κυβέρνηση συνεργασίας: Ξέρουν ότι δεν μπορούν να είναι πρωθυπουργοί σε κυβέρνηση συνεργασίας. Αν είναι ισχυροί Τσίπρας και Μητσοτάκης τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η τοξικότητα και η παρακμή. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα σημαίνει ανάχωμα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην οικονομία. Αυτοί μπροστά στην καρέκλα δεν λογαριάζουν το δημόσιο συμφέρων.

Για τον αν θέλουν να είναι αντιπολίτευση ή κυβέρνηση: Στόχος μας είναι να γίνουμε κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα μας. Δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Αλλά εγώ δεν βάζω υπογραφή σε κυβέρνηση χωρίς προοπτική.

Για το πρόσωπο που θα προτείνει για πρωθυπουργό: Θα είναι πρόσωπα που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και όχι αυτοί που έχουν πλήξει τον λαό τόσα χρόνια. Θα είναι μια διαπραγμάτευση για πρόσωπα κοινής αποδοχής. Είμαι έτοιμος να συζητήσω για να έχουμε λύσεις με άτομα που έχουν επάρκεια, που δεν είναι διάτρητα.

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ: Όλοι περίμεναν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του. Ότι είναι παρελθόν. Στο Θησείο, με τον κόσμο που είδα, διαπίστωσα ότι ο λαός θέλει να υπάρχει ισχυρή σοσιαλδημοκρατία στην χώρα.

Για την οικονομία: Θα φορολογήσουμε τον πλούτο, συγκεκριμένα πράγματα. Τις γονικές παροχές από 400.000 ευρώ και πάνω, τα μερίσματα. Αυτά τα χρήματα θα τα ρίξουμε στα νέα ζευγάρια και θα αποκλιμακώσουμε τους φόρους στην εργασία για να αποφύγουμε την μαύρη εργασία. Ποιος είναι ο Μητσοτάκης που λέει θα αυξήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα 25%; Ο Θεός; Πως βγαίνει και τα λέει αυτά; Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε μια νέα οικονομική περιπέτεια με αυτά. Αν ο μητσοτάκης συνεχίσει τα ίδια, μας πάει στα βράχια όπως ο Καραμανλής.  Από την άλλη έχουμε έναν λαϊκισμό; Δέκα λέει ο Μητσοτάκης; 15 λέει ο Τσίπρας.

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Οι νέες και οι νέοι θα φέρουν την αλλαγή – Το αποτέλεσμα δεν θα το κρίνουν οι δημοσκοπήσεις, αλλά η ψήφος του ελληνικού λαού
Επόμενο άρθροΣτην κορυφή του κόσμου στο σκάκι μαθητές λυκείου από τη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ