Καινοτόμα Εφαρμογή Εικονικών Ασθενών για Φορητές Συσκευές του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ

Μία πλατφόρμα εικονικών ασθενών (Mobile Virtual Patients) ειδικά σχεδιασμένη για πλοήγηση από φορητές ψηφιακές συσκευές (τάμπλετ και κινητά τηλέφωνα), δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα εικονικών ασθενών προσφέρει στους φοιτητές ιατρικής ένα σύγχρονο ψηφιοποιημένο περιβάλλον αντιμετώπισης διαφόρων περιστατικών. Σκοπός είναι η εύχρηστη πρόσβαση σε ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς, λειτουργώντας συμπληρωματικά στην εκπαιδευτική διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, προσφέρεται στους φοιτητές του ΑΠΘ ένα εργαλείο το οποίο είναι διαθέσιμο συνεχώς και μπορεί να προσφέρει παράλληλα πολύτιμη πληροφορία και γνώση.

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία βασισμένη στη σύγχρονη τάση η οποία αφορά στη μάθηση βασισμένη στη χρήση φορητών συσκευών και προωθεί την ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης» αναφέρει ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ιατρικής Φυσικής και Ψηφιακής Καινοτομίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Παναγιώτης Μπαμίδης.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές google στη διεύθυνση https://play.google.com/store/apps/details?id=app.web.praktiki_9711d.twa


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας – Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών
Επόμενο άρθροΣέρρες: Στη φυλακή 55χρονος ψιλικατζής για ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων κοριτσιών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ