Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης «Αφιέρωμα στον Ελληνισμό του Πόντου»

Στην Μεγαλόνησο Κύπρο θα χτυπήσει η καρδιά του Ποντιακού Ελληνισμού την Παρασκευή 19 Μαίου 2023 καθώς σε πνεύμα ενότητας τα σωματεία:

✓Ένωση Ελλήνων Ποντίων Κύπρου.

✓Το Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου.

✓Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης.

✓ Υπό την αιγίδα του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη.

✓ Θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στο πολιτιστικό κέντρο Αρχάγγελος της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο Λευκωσίας με ώρα έναρξης την 18.30.

Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων αδελφών ημών και εκδήλωση αφιερωμένη στον σκοπό της ημέρας στην αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου.

Καίριας σημασίας η παρουσία και ομιλία του νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος τιμώντας τον λόγο του κατά την εκδήλωση των Καπετανίδειων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2022 όπου ήταν κεντρικός ομιλητής με την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου με θέμα την ηρωική συνεισφορά των Εθνομαρτύρων Νίκου Καπετανίδη και Ευαγόρα Παλληκαρίδη, είχε αποδεχθεί την πρόσκληση μας να είναι παρών ως πρόεδρος στην Λευκωσία σε εκδήλωση για την Γενοκτονία εφόσον θα εκλέγετο.

ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΡΕΙΤΑΙ.

Η αποστολή του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης κοσμείται με την συμμετοχή του Λαζάρου Καμπουρίδη αντιστράτηγο εν αποστρατεία που θα εκφωνήσει τον ιστορικό λόγο της ημέρας.

Τους δημοσιογράφους Φόρη Πεταλίδη και Ρωμανό Κοντογιαννίδη που θα εκπροσωπούν τα Ποντιακά ΜΜΕ ” Εύξεινος Πόντος” και ” Pontos news”.

Τον Θεοχάρη Σιδηρόπουλο πρόεδρο του αδερφού Ποντιακού Πολιτιστικού συλλόγου Νικόπολης Θεσσαλονίκης.

Τον ηθοποιό και φίλο του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Τάσο Νούσια.

Τον φίλο του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης, Χρήστο Ακριτίδη ερμηνευτή Ποντιακής Μουσικής.

Τον Στέφανο Πελεκανή παραδοσιακό ερμηνευτή της Κύπρου.

Τον Χάρη Φωκά εκπρόσωπο της αδελφικής Κυπριακής Εστίας Βορείου Ελλάδος.

Το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τα διοικητικά συμβούλια των Ελλήνων Ποντίων Κύπρου και του Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού Κύπρου και αντίστοιχα τους προέδρους Λίνα Φενερίδου και Ξένη Ξενοφώντος για την άριστη συνεργασία σε πνεύμα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Όλους τους χορηγούς,το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου,την εταιρεία Αιγέας, εθελοντές και συμπαραστάτες,τα καλλιτεχνικά σχήματα,την Ιερά Μονή Κύκκου για την δωρεάν παραχώρηση του όμορφου χώρου της .

Ευχαριστούμε το προσωπικό της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για την άψογη συνεργασία και συνεννόηση όλο αυτό το διάστημα της προετοιμασίας.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του το Σωματείο Νίκος Καπετανίδης θα προβεί σε επίσκεψη στο Μουσείο της ΕΛΔΥΚ στην Μαλούντα.

Θα τελέσει τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα υπέρ της αναπαύσεως των ψυχών των ηρώων της ΕΟΚΑ.

Θα καταθέσει στεφάνι τόσο στα Φυλακισμένα Μνήματα όσο και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τιμώντας την μνήμη των ηρώων πεσόντων μαχητών που υπερασπίστηκαν το ημέτερο Πάτριο έδαφος κατά την διάρκεια της βαρβαρότητας του Αττίλα το 1974.

Πόντος- Κύπρος ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

Ζήτω η Ελλάς.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ Μαυρίδης: Στρατηγική αυτονομία της ΕΕ με αφετηρία την Ευρωμεσόγειο
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Συνεχίζουμε με τους «χτίστες» ή επιστρέφουμε στους «μαστροχαλαστές»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ