Τα όνειρα κοστίζουν ακριβά

Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Μπορεί στην κεντρική πολιτική σκηνή να ακούστηκαν πολλά ψέματα. Μπορεί να μην συμφωνούσαν ακόμη και στους αριθμούς.

Όμως στο φώτο φίνις της εκλογικής αναμέτρησης αυτή την τελευταία εβδομάδα δύο θέματα αναδείχθηκαν ως πρώτα από πλευράς δημοσιότητας.

Από τη μια η δήλωση υποστήριξης προς τη ΝΔ και τον  Κ. Μητσοτάκη από τον μεγάλο Διονύση Σαββόπουλο, κι από την άλλη τα όσα υποστήριξε ο Γ. Κατρούγκαλος για την αύξηση των εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών στο 20%.

Ο μεν πρώτος συγκέντρωσε τα πυρά των φανατικών του ΣΥΡΙΖΑ, που ζουν εποχές εμφυλίου, 74 χρόνια μετά, ο δε ο δεύτερος καρατομήθηκε, μια και τα όσα υποστήριξε, ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από τα συνδικάτα ενός κόσμου, που στο σύνολό του προσεγγίζει τα δύο εκατομμύρια.

Επειδή κάποιοι έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα σπάσουν τους δίσκους του Σαββόπουλου, που δείχνει ότι ο πολιτισμός τους τελειώνει, όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη από αυτούς, καλό θα ήταν να σκεφτούν, αν το μυαλό τους το επιτρέπει, αν υπήρξε οποιαδήποτε αντίδραση σε βάρος αρκετών καλλιτεχνών, που έχουν στρατευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που ενόχλησε κυρίως τους φανατικούς ήταν η περίτεχνη φράση του Σαββόπουλου που είπε: «παρατηρώ ότι αυτά τα κόμματα της υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας διατηρούν ένα παλιό είδος φοιτητικής ξεγνοιασιάς και μια υπερβολική και αδικαιολόγητη αυτοπεποίθηση, η οποία μπορεί να είναι επικίνδυνη».

Πάντως για  να διαψεύσουμε τους κακεντρεχείς που έσπευσαν να δηλώσουν ότι θα σπάσουν τους δίσκους του Σαββόπουλου, προτείνουμε στον σπουδαίο καλλιτέχνη να επαναλάβει στις δύο τελευταίες συναυλίες του, μόλις αποκατασταθεί πλήρως η υγεία του, για να αποδειχθεί εν τοις πράγμασι, ότι οι φίλοι της μουσικής του παραμένουν πολυπληθείς και δεν μασάνε από όσα λένε οι υβριστές του.

Σε ότι αφορά τον Γ. Κατρούγκαλο, όπως τονίστηκε ήδη ο άνθρωπος δεν είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει ότι τα όσα μετ επιτάσεως υποστήριξε, δεν ήταν αποκύημα της φαντασίας του και έχουν σχέση με το πρόγραμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που είναι πολυδάπανο και θα χρειαστεί προκειμένου για να υλοποιηθεί από κάπου να βρεθούν χρήματα.

Όμως κάτι που δεν ακούστηκε ήταν οι αναβίωση των πάλαι ποτέ γνωστών συνιστωσών.

Το  ξήλωμα άρχισε νωρίς. Ο Λαφαζάνης και οι συν αυτώ εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015. Παράλληλα κινήθηκαν και οι εξορισθέντες σύντροφοι Βαρουφάκης και Κωνσταντοπούλου.

Τώρα βγαίνει εκτός ο Κατρούγκαλος ενώ αμετακίνητοι εντός παραμένουν οι Παππάς και Πολάκης. Ο πρώτος που καταδικάστηκε με 13 ψήφους από το Ειδικό Δικαστήριο και ο δεύτερος, που έφυγε για να μείνει μετά από υβριστικά του δημοσιεύματα, που στοχοποίησαν τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου, Δημοσιογράφους και Τραπεζίτες.

Βλέπουμε λόγω απουσίας της συγκολλητικής ουσίας της εξουσίας  να αναπτύσσονται πολλές και διαφορετικές φυγόκεντρες δυνάμεις. Αλλά και ο κατά τα άλλα νομοταγής Τσακαλώτος, στα όργανα, όπως έγινε γνωστό, δεν είπε κάτι διαφορετικό από τα όσα υποστηρίζει και διαλαλεί ο Βαρουφάκης περί διπλού νομίσματος.

Πέρα από τα εσωτερικά μέτωπα και οι περίφημες συνεργασίες της επόμενης μέρας των εκλογών προκειμένου να συγκροτηθεί προοδευτικό μέτωπο μοιάζουν από ισχνές μέχρι αδύνατες.

Ο Βαρουφάκης που κλείνει τράπεζες και φτιάχνει δικό του  νόμισμα, είναι εκτός κάθε συζήτησης. Ο Ανδρουλάκης που δεν ξέρει τι θέλει και περιμένει, όπως τα παιδιά την τρίτη εντολή για να νιώσει για μερικές ώρες υποψήφιος πρωθυπουργός, θα μείνει όπως όλα δείχνουν με την εντολή στο χέρι.

Όλα αυτά συνιστούν την τραγωδία της απλής αναλογικής, που χάθηκε στον κυκεώνα των εκ διαμέτρου αντιτιθέμενων απόψεων. Παράλληλα εν είδη ψίθυρου από τη μια αμφισβητούνται οι δημοσκοπήσεις και από την άλλη στη μηχανή του κιμά μπήκε τώρα και το θέμα της εγκυρότητας των αποτελεσμάτων.

Άρμεγε και κούρευε που λένε. Οι ακραίες φράσεις, οι διαχωρισμοί του παρελθόντος και οι φανατισμοί δεν ωφέλησαν και δεν ωφελούν την Πατρίδα μας. Ούτε καταστροφή έγινε, ούτε η Δευτέρα Παρουσία θα έρθει την προσεχή Δευτέρα.

Αντί να γκρεμίζουμε, ότι με κόπο χτίζεται, καλό και χρήσιμο είναι να συνεχιστεί η ανοικοδόμηση της χώρας. Όσοι αφελείς πιστεύουν ότι θα αλλάξει η ζωή τους την επόμενη εβδομάδα, καλό είναι να γυρίσουν θέση στο κρεβάτι τους, για να πάψουν να ονειρεύονται. Η ενσυναίσθηση είναι το πρώτο βήμα προς την αυτογνωσία…

Προηγούμενο άρθροΟ Ιωάννης Σαρμάς ορκίζεται σήμερα υπηρεσιακός πρωθυπουργός
Επόμενο άρθροΝΔ: Fake news του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν πάγωμα των μισθών την επόμενη διετία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ