600.000 δολάρια για τη σπασμένη κιθάρα του Κερτ Κομπέιν των Nirvana

Για κιθάρα που είχε σπάσει ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Nirvana, Κερτ Κομπέιν, πωλήθηκε σχεδόν 10 φορές παραπάνω από την τιμή εκτίμησής της (60.000 δολάρια), φτάνοντας τα 595.900 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions.

Ο Κερτ Κομπέιν, που αυτοκτόνησε το 1994, ήταν γνωστός για τις γεμάτες ένταση εμφανίσεις του στη σκηνή, που συχνά κατέληγαν με σπάσιμο της κιθάρας του.

Η συγκεκριμένη μαύρη Fender Stratocaster δεν είχε σπάσει σε κάποια συναυλία, αλλά στη διάρκεια των ηχογραφήσεων του ιστορικού τους άλμπουμ «Nevermind». Αν και έχει συναρμολογηθεί, δεν μπορεί πια να παιχθεί.

Την κιθάρα έχουν υπογράψει και τα τρία μέλη των Nirvana, με ασημένιο μαρκαδόρο. Φέρει επίσης μια αφιέρωση από τον Κομπέιν στον φίλο του Μαρκ Λάνεγκαν (των Screaming Trees και των Queens of the Stone Age) που πέθανε πέρυσι.

Ο Κομπέιν είχε δωρίσει την κιθάρα στον Λάνεγκαν κατά τη διάρκεια της αμερικανικής περιοδείας των Nirvana για το «Nevermind» το 1992.

Ο Kurt Cobain, που επίτηδες έγραφε συχνά λάθος το όνομά του, έχει υπογράψει ως Kurdt Kobain.

Η τριήμερη δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions (19-21 Μαΐου) πραγματοποιήθηκε στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης και διαδικτυακά, και περιλάμβανε αντικείμενα θρύλων της μουσικής όπως οι Έλβις Πρίσλεϊ, Φρέντι Μέρκιουρι, Τζάνετ Τζάκσον και Ντόλι Πάρτον.

Προηγούμενο άρθροΚαρφιά Βαγενά: Ξόδεψαν πολύ χρήμα για να πολεμήσουν τους συνυποψηφίους τους
Επόμενο άρθροΤο πρωί της Τρίτης η κηδεία του δημοσιογράφου Χρήστου Μάτη στη Θεσσαλονίκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ