Αργεντινή: Απαγχονισμένη βρέθηκε δημοσιογράφος που είχε καταγγείλει αστυνομική βία

Απαγχονισμένη μέσα στο σπίτι της βρέθηκε την Κυριακή (21/5) μία δημοσιογράφος στην Αργεντινή, η οποία είχε καταγγείλει περιστατικά αστυνομικής βίας, με τις αρχές να κάνουν λόγο για ανθρωποκτονία.

Ειδικότερα, η σορός της 45χρονης Γκρισέλντα Μπλάνκο, εντοπίστηκε από τον αδελφό της το Σάββατο (21/5) στο σπίτι της στην Κουρουσού Κουατιά, 600 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσα Μπουένος Άιρες. Η υπόθεση της αυτοκτονίας αποκλείστηκε, ενώ ήδη συνελήφθη πρώην σύντροφος της δημοσιογράφου.

Το θύμα είχε σημάδια από χτυπήματα, στα χέρια της βρέθηκαν μαλλιά, κάτι που αφήνει να εννοηθεί πως προσπάθησε να αμυνθεί, ενώ στην κατοικία δεν υπήρχε κανένα ίχνος διάρρηξης, σημειών πάντα κατά τς πηγές αυτές.

Η οικογένεια της δημοσιογράφου ωστόσο αμφιβάλλει για την ενοχή του πρώην συντρόφου της, του Αρμάντο Χάρα, επίσης δημοσιογράφου. «Δεν πιστεύω πως πρόκειται για γυναικοκτονία (…) Κατά τη γνώμη μου, ο Χάρα δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση, αν και πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας των ειδικών», σχολίασε ο Λαουτάρο Σεσάνι, γιος του θύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σεσάνι, η Γκρισέλντα Μπλάνκο είχε δεχθεί απειλές αφού δημοσίευσε στον προσωπικό της ειδησεογραφικό ιστότοπο άρθρα για υποθέσεις βιαιοπραγιών από αστυνομικούς στην επαρχία Κοριέντες και αμέλεια σε τοπικό νοσοκομείο.

Η εισαγγελία απάλλαξε την τοπική αστυνομία από την έρευνα, την εμπιστεύτηκε στην ομοσπονδιακή αστυνομία της Αργεντινής.

Η ομοσπονδία εργαζομένων στον Τύπο της Αργεντινής (FATPREN) εξέφρασε σε ανακοίνωσή της την «βαθιά ανησυχία» της για την υπόθεση, υπογραμμίζοντας πως «η συνάδελφος είχε καταγγείλει κακές ιατρικές πράξεις σε τοπικό νοσοκομείο και κατάχρηση πολιτικής και αστυνομικής εξουσίας».

Προηγούμενο άρθροΟ Σολτς δηλώνει έτοιμος να επικοινωνήσει και πάλι με τον Πούτιν «όταν έρθει η ώρα»
Επόμενο άρθροΣοκ στη Χαλκιδική: Σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στο παιδί τους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ