Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ παρουσία Τσίπρα

Την πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος επιχειρούν αυτήν την ώρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που μετέχουν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος υπό τον Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου, σε μια προσπάθεια να επαναχαράξουν τη στρατηγική τους, ενόψει του δεύτερου γύρου.

Στα προς συζήτηση αντικείμενα είναι το τι μέλλει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με τη διερευνητική εντολή μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριακου Μητσοτάκη σήμερα το απόγευμα, δηλαδή αν θα την αποδεχθεί και για πόσες ημέρες (δηλαδή αν θα την κρατήσει για όλο το προβλεπόμενο διάστημα), όπως και με ποιο αφήγημα θα κινηθεί στις επαναληπτικές εκλογές, μετά τη χθεσινή συντριπτική ήττα.

Άθροισμα λαθών

Η πρώτη εντύπωση, πάντως, αρκετών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως η ήττα υπήρξε «άθροισμα» επιλογών και λαθών όλο το τελευταίο διάστημα, τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει γρήγορα, καθώς ο χρόνος μέτρα αντίστροφα για την επόμενη κάλπη, στενεύοντας τα περιθώρια χειρισμών για την Κουμουνδούρου.

Το χρονικό της ήττας

Σε μια πρώτη γραμμή άμυνας μετά τη δημοσιοποίηση του κοινού exit poll, η Κουμουνδούρου συνέστησε αρχικά… αναμονή, καθώς πηγές της παρέπεμπαν στα «πρώτα πραγματικά αποτελέσματα» που θα ακολουθούσαν, τα οποία, ωστόσο, υπήρξαν ακόμη πιο «σοκαριστικά» για την μεγαλύτερη μερίδα στελεχών της Κουμουνδούρου, που σχολίασαν από τις πρώτες στιγμές, ανεξαρτήτως της εσωκομματικής τάσης στην οποία ανήκουν, πως το εκλογικό αποτέλεσμα υπήρξε «κατώτερο των στόχων» που είχαν προεκλογικά τεθεί. Παραμένοντας μουδιασμένοι, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του κομματικού μηχανισμού ανέμεναν τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα για το τι μέλλει γενέσθαι, ενώ οι πρώτες πληροφορίες που κατέφθαναν από την Κουμουνδούρου μιλούσαν για σύγκλιση των κομματικών οργάνων, εντός των επόμενων ωρών. Μεσολάβησε το τηλεφώνημα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για να τον συγχαρεί για την νίκη του, η οποία, σε κάθε περίπτωση, έφερε μετωπικά αντιμέτωπη την αξιωματική αντιπολίτευση με όλες τις δομικές και οργανωτικές της αδυναμίες της, την τελευταία τετραετία.

«Εξαιρετικά αρνητικό» το αποτέλεσμα

Στη λακωνική δήλωσή του, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν από λίγο επικοινώνησα με τον κ. Μητσοτάκη και τον συνεχάρη για τη νίκη του. Οι αγώνες έχουν και νίκες και ήττες. Τα συλλογικά μας όργανα θα συγκληθούν άμεσα ώστε να αποτιμήσουν συλλογικά τα εκλογικά αποτελέσματα» και συνέχισε, λέγοντας πως «ο εκλογικός κύκλος ωστόσο δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεδομένου ότι κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει δεύτερη εκλογική αναμέτρηση. Συνεπώς δεν έχουμε το περιθώριο του χρόνου. Πρέπει να κάνουμε άμεσα όλες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να δώσουμε με τους καλύτερους δυνατούς όρους την επόμενη κρίσιμη και τελική εκλογική μάχη», ευχαριστώντας παράλληλα τους ψηφοφόρους, αλλά και τα μέλη του κόμματος.

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Παράνομη Navtex κοντά στην Αμμόχωστο Πηγή: Reporter.gr
Επόμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Κανένα ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ