Καταγγέλλει τη σύλληψη Μπελέρη πρώην υπουργός του Έντι Ράμα

Πυρά κατά του Έντι Ράμα για την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη εξαπολύει ο πρώην στενός του συνεργάτης και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της Αλβανίας,Ίλι Μανιάνι.

Με ανάρτηση στο Facebook o Μανιάνι σημειώνει:

Δεν είμαι ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να επαναλάβω ότι η σύλληψή του ήταν και είναι παράνομη.

Όλες οι μαρτυρίες ή τα βίντεο που ισχυρίζονται ότι έχουν ισχυρά στοιχεία η Αστυνομία και η Εισαγγελία είναι φιάσκο.

Μάλιστα, την πρώτη μέρα, όταν διάβασα την πράξη σύλληψης κατά παράβαση, βεβαιώθηκα ότι η σύλληψη είναι παράνομη.

Όποιος θέλει να κάνει πολιτική όσο θέλει, αλλά τα δεδομένα είναι αυτά.

Καταλαβαίνω και αυτούς που αφρίζουν εναντίον του εν λόγω ατόμου. Αλλά αυτό που δεν καταλαβαίνω ούτε αποδέχομαι είναι να αρνηθώ ότι η σύλληψη είναι κατασκευασμένη και προφανώς παράνομη.

Αυτή η σύλληψη από μόνη της αποτελεί συνταγματική παραβίαση των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων. Πρόκειται για καθαρή κυβερνητική παρέμβαση στις ελεύθερες εκλογές. Δυσανάλογη πολιτική και νομική βία.

Δεν με νοιάζει καν αν το ελληνικό κράτος έχει αυτά τα συμπεράσματα για αυτή την υπόθεση.

Η αλήθεια είναι η αλήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) αποφάσισε ότι ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης όσο και ο συνεργάτης του Παντελής Κοκαβέσης, θα πρέπει να παραμείνουν στη φυλακή.
Σύμφωνα με το himara.gr, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Αταλάντα Ζεκίρι, αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες για «ενεργητική διαφθορά στις εκλογές».

Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών το οποίο τόνισε ότι «η παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, εκλεγμένου πλέον Δημάρχου Χειμάρρας, προσκρούει στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και στην ευρωπαϊκή αντίληψη για το κράτος δικαίου».

Το ζήτημα του Φρέντι Μπελέρη τέθηκε χθες από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και στη συνάντηση που είχε με την ομόλογό του της Αλβανίας, Όλτα Ξάτσκα, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΦανούλα Αργυρού: Rishi Sunak για Ουκρανία και Φόρεϊν Όφις για Κύπρο!
Επόμενο άρθροΔηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Κυπριακό και την Ενέργεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ