Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης έφθασε απόψε στη Φρανκφούρτη, όπου συμμετέχει στους εορτασμούς για τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Αμέσως μετά την άφιξη του στη Φρανκφούρτη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετέβη στο κτήριο της ΕΚΤ, όπου τον υποδέχθηκε η Πρόεδρος της κα Christine Lagarde.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο βιβλίο επισκεπτών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας για να γιορτάσουμε την 25η επέτειο της ΕΚΤ, ένα σπουδαίο ορόσημο στη διαδικασία ολοκλήρωσης της ΕΕ».

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Καγκελάριος της Γερμανίας και Υπουργοί Κυβερνήσεων χωρών μελών της ΕΕ, ανάμεσα σε άλλους επίσημους, χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος της ΕΚΤ, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Roberta Metsola, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen, καθώς και ο Γερμανός Καγκελάριος κ. Olaf Scholz.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η κα Lagarde παρέθεσε επίσημο δείπνο προς τιμή των προσκεκλημένων κατά τη διάρκεια του οποίου πραγματοποιήθηκε μουσικό πρόγραμμα.

Στο τέλος των εκδηλώσεων, η κα Lagarde έκοψε την τούρτα «γενεθλίων» της ΕΚΤ, στην παρουσία όλων των προσκεκλημένων.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝίκη της Νέας Δημοκρατίας με 36-40% δείχνει το exit poll
Επόμενο άρθροΤελικό exit poll: ανοίγει η διαφορά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ