Η προεκλογική συζήτηση πρέπει να γίνει προγραμματικά για τα προβλήματα των πολιτών

«Η ανασκευή των δηλώσεων του κ. Γεωργιάδη περί στόχου της ΝΔ να εκλέξει 180 βουλευτές ώστε να αναθεωρήσει το Σύνταγμα από τον κ. Μητσοτάκη αποδεικνύει και την αλαζονεία των δηλώσεων αλλά και το πολιτικό κόστος αυτής της αλαζονικής στάσης της ΝΔ που την υποχρεώνει τώρα να διορθώσει τις δηλώσεις. H ΝΔ θα πρέπει επίσης να πει ανοιχτά ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες ποια άρθρα του συντάγματος θέλει να αναθεωρήσει. Αν για παράδειγμα θέλει να τροποποιήσει το άρθρο σχετικό με την προστασία του περιβάλλοντος, δεδομένου ότι τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια γίναμε μάρτυρες πλείστων νομοθετημάτων που πλήττουν το φυσικό περιβάλλον. Να πει ανοιχτά αν θέλει να αναθεωρήσει το άρθρο σχετικό με την προστασία του νερού ως δημόσιου αγαθού γιατί επίσης υλοποίησε  πολλά σχέδια ιδιωτικοποίησης του νερού», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ1» και στην εκπομπή «Συνδέσεις».

Στάθηκε στην απόπειρα παραχώρησης της λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής σε ιδιώτες, από τον κ. Καραμανλή, που ξεκίνησε το 2019 αλλά και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διατηρήσει τις μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο τον Ιούλιο του 2022, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις του ΣτΕ (190 και 191/2022). «όλα αυτά έχουν προσκρούσει στο ΣτΕ, το οποίο ακύρωσε και το διαγωνισμό Καραμανλή για το υδροδοτικό σύστημα της Αττικής το 2022 (Απόφαση 1886) και διέταξε μέσω του Συμβουλίου Συμμόρφωσης το 2023 την επαναφορά των μετοχών των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο κάνοντας αυστηρή επισήμανση στη νομοθετική ρύθμιση Σταϊκούρα».

Πρόσθεσε ότι η απόπειρα παραχώρησης της λειτουργίας και συντήρησης του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος της Αττικής αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του ότι η ΝΔ έχει ατζέντα ιδιωτικοποίησης του νερού, όσο και να προσπαθεί να το διαψεύσει στα λόγια: «oι κοινωνικές αντιδράσεις μετά τη θεσμοθέτηση ρυθμιστικής αρχής νερού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως ήταν και η συναυλία υπέρ της διατήρησης του νερού ως δημόσιου αγαθού που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, πίεσαν και οδήγησαν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει ότι ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το νερό. Σε όλα αυτά προστίθεται στο κυβερνητικό σχέδιο συγχώνευσης των ΔΕΥΑ αφού τις έχουν οδηγήσει σε χρεωκοπία εξαιτίας του τεράστιου ενεργειακού κόστους».

Σημείωσε στη συνέχεια ότι: «για όλα αυτά θα πρέπει να συζητήσουμε σε αυτήν την προεκλογική περίοδο και για τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών που δεν είναι άλλα από την ακρίβεια παντού με την παράλληλη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης. Να συζητήσουμε για το ότι παράλληλα οι ελληνικές τράπεζες απολαμβάνουν από τα υψηλότερα κέρδη στην Ευρώπη όταν τα επιτόκια αυξάνονται και γίνονται «ασήκωτα» για τους πολίτες, όπως και για το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει επιλέξει να μην έχει φορολογήσει μέχρι σήμερα τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ υπερκερδών στα διυλιστήρια όταν οι πολίτες δεν μπορούν να βάλουν βενζίνη».

Συμπλήρωσε δε ότι: «οι ελληνικές τράπεζες με τις πλάτες της κυβέρνησης έχουν παρουσιάσει 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ καθαρά κέρδη για το 2022 και αυτό είναι εις βάρος της επιχειρηματικότητας αλλά και για των νοικοκυριών. Μάλιστα το 2023 έχουν ήδη καταγραφεί σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ τραπεζικά κέρδη από τα επιτόκια εις βάρος των καταναλωτών. Ακόμα και συνεπείς δανειολήπτες δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν στη δόση του δανείου λόγω των αυξήσεων. Από τη μια το κόστος ενέργειας από την άλλη το κόστος τραπεζών η μικρομεσαία επιχείρηση οδηγείται σε λουκέτα και αυτό πρέπει να απαντηθεί από την κυβέρνηση».

Ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση πριν από τις εκλογές πρέπει να γίνει επί των προγραμμάτων και όχι επί διαφόρων φανταστικών σεναρίων όπως έγινε στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο: «το ζητούμενο δεν είναι οι καρέκλες οι δικές μας, των βουλευτών αλλά η βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των πολιτών. Τους πολίτες ενδιαφέρουν οι τιμές των τροφίμων, των καυσίμων, των επιτοκίων αλλά και η πρόσβασή του στη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μάθουν οι πολίτες ποιο είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ο Σ.Φάμελλος παραδέχτηκε τέλος ότι υπήρξαν «θολά» σημεία εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο και ατυχείς δηλώσεις εκ μέρους κάποιων στελεχών που μπέρδεψαν τους πολίτες, αστοχίες που εκμεταλλεύτηκε και η ΝΔ: «για αυτό εμείς κάναμε την αξιολόγηση και την αυτοκριτική μας και αποφασίσαμε να συστήσουμε τη νέα Εκλογική Επιτροπή και νέο επιτελείο δίπλα στον Πρόεδρο, Αλέξη Τσίπρα, και προφανώς θα συζητάμε περισσότερο μεταξύ μας ώστε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθούν παραφωνίες στις δημόσιες εμφανίσεις των στελεχών μας».

 

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=5eoG_B9rijw


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροTech 4 People – Ξεκινάει αύριο η 3η Διεθνής Έκθεση Τεχνολογίας Beyond
Επόμενο άρθροΠράσινο φως από την Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης για την ίδρυση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στην Περαία, το Camping Αγίας Τριάδας και το Master Plan του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ