Ουγκάντα: Ο πρόεδρος κύρωσε τον νόμο κατά των LGBTQ που προβλέπει ακόμη και θανατική ποινή

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα Yoweri Museveni υπέγραψε τον νόμο ο οποίος πέρασε από το κοινοβούλιο και προβλέπει σκληρότερες ποινές για άτομα της LGBTQ κοινότητας, μεταξύ άλλων την ποινή του θανάτου και των ισοβίων δεσμών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Ο αρχηγός του κράτους “έδωσε την έγκρισή του” στο νομοσχέδιο, το οποίο πλέον αποτελεί νόμο του κράτους, ανακοίνωσε η Προεδρία της Ουγκάντα μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ του αναθεωρημένου νομοσχεδίου στις 2 Μαΐου, με βάση το οποίο επιβάλλονται οι πλέον σκληρές ποινές για διακεκριμένη ομοφυλοφιλία ή για παραβιάσεις όπως σεξουαλική επαφή με άτομα του ιδίου φύλου κάτω των 18 ετών, ειδικά εάν ο ένας εκ των δύο είναι φορέας του HIV.

Το κοινοβούλιο της αφρικανικής χώρας είχε εγκρίνει τον Μάρτιο μια διαφορετική εκδοχή του νομοσχεδίου, ωστόσο ο πρόεδρος Μουσεβένι το επέστρεψε στο νομοθετικό σώμα προτείνοντας αλλαγές. Στο νέο κείμενο, που τελικώς κυρώθηκε σε νόμο, έχουν αφαιρεθεί διατάξεις που προέβλεπαν ποινές για ανθρώπους που απλώς αυτοπροσδιορίζονται ως LGBTQ.

Ο πρόεδρος της Ουγκάντα υπέγραψε τον νόμο οκτώ χρόνια αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας είχε απορρίψει προηγούμενη αντίστοιχη νομοθεσία για διαδικαστικές παρατυπίες. Όπως και το 2014, η νομοθεσία μπορεί να αμφισβητηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τα δικαιώματα των ατόμων της LGBTQ κοινότητας έχουν βρεθεί υπό πίεση σε πολλές χώρες το τελευταίο διάστημα, με την κυβέρνηση της Ινδίας να αντιτίθεται στη νομική αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών και το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να εξετάζει τη σχετική υπόθεση. Στην Κένυα, ο πρόεδρος William Ruto άσκησε δριμεία κριτική σε μια φιλο-LGBTQ απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ το κοινοβούλιο στη Γκάνα εξετάζει επίσης σκληρή νομοθεσία κατά της ομοφυλοφιλίας.

Προηγούμενο άρθροΆγρια δολοφονία ηλικιωμένης στην Κοζάνη – Συνελήφθη ο γιος της
Επόμενο άρθροΤελευταίες παραστάσεις για το Big in Japan

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ