Ψήφισμα της Συγκλήτου του ΑΠΘ για τη συγχώνευση Φοιτητικής Λέσχης, Αγροκτήματος και Ταμείου Διαχείρισης Δασών

Ψήφισμα εξέδωσε η Σύγκλητος του ΑΠΘ με το οποίο ζητά από το υπουργείο Παιδείας την αναστολή της εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 152298/Ζ1 Υ.Α. ΥΠΑΙΘ (ΦΕΚ Β 6357/15.12.2022), για χρονικό διάστημα κατ’ ελάχιστον ενός εξαμήνου που αφορά την επικείμενη συγχώνευση των τριών ΝΠΔΔ («Πανεπιστημιακή Φοιτητική Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», «Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Αγροκτήματος Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», και «Ταμείο Διοίκησης και Διαχείρισης Πανεπιστημιακών Δασών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης»).

Ειδικότερα προβλέπεται ότι, το προσωπικό, το οποίο υπηρετεί στα καταργούμενα και απορροφώμενα ΝΠΔΔ μετατάσσεται ή μεταφέρεται στο ΑΠΘ την 30ή.6.2023.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν υπάρξει από την ψήφιση του ως άνω νόμου έως σήμερα (Παραίτηση του Καθηγητή Νικόλαου Παπαϊωάννου από τη θέση του Πρύτανη ΑΠΘ, εκλογή Νέου Πρύτανη από τη Σύγκλητο, βουλευτικές εκλογές, εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του Ιδρύματος, επαναληπτικές βουλευτικές εκλογές, ύπαρξη υπηρεσιακής κυβέρνησης), “είναι αντικειμενικά αδύνατη η ολοκλήρωση των περίπλοκων διαδικασιών και ενεργειών που απαιτούνται για την ομαλή πραγματοποίηση της συγχώνευσης των ΝΠΔΔ, στο ΑΠΘ”.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

«Η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην υπ’ αριθμ. 3129/26.5.2023 Συνεδρίαση, συζήτησε τα σημαντικά προβλήματα που αναμένεται να αντιμετωπίσει το ΑΠΘ από , η οποία προβλέπεται ότι θα λάβει χώρα στις 30.6.2023. Ειδικότερα προβλέπεται ότι, το προσωπικό, το οποίο υπηρετεί στα καταργούμενα και απορροφώμενα ΝΠΔΔ μετατάσσεται ή μεταφέρεται στο ΑΠΘ την 30ή.6.2023. Επίσης ότι, το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των καταργούμενων νομικών προσώπων μεταβιβάζεται στο ΑΠΘ, ο Πρύτανης του ΑΠΘ υποχρεούται στη διενέργεια απογραφής όλων των κινητών και ακινήτων πραγμάτων που περιέρχονται στην κυριότητα και στην αποκλειστική χρήση και διαχείριση του ΑΠΘ, καθώς και όλων των συμβάσεων αυτών που μεταφέρονται στο ίδρυμα έως την 31η.8.2023.

Προηγούμενο άρθροΓυναικοκτονία στη Στρατονίκη: Στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου ο 8χρονος που βρέθηκε πλάι στη μητέρα του
Επόμενο άρθροΜεγάλη άσκηση σεισμού στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ