Απάντηση Ιωακείμοβιτς σε Ανδρουλάκη: “Στο ΠΑΣΟΚ εκτός από μαρτυριάρηδες, είναι και αδιάβαστοι”

Ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος ΑλλαγήςΝίκο Ανδρουλάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, Ζήσης Ιωακείμοβιτς, με αφορμή την επίσκεψη του πρώτου στη Θεσσαλονίκη και το νοσοκομείο Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ανδρουλάκης, κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, μίλησε για «στρατηγική» του Κυριάκου Μητσοτάκη «να καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα», λέγοντας μάλιστα ότι η ΝΔ «δεν έχει τη διάθεση λόγω των ιδεοληψιών της, να στηρίξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας».

Απαντώντας στα παραπάνω, ο κ. Ιωακείμοβιτς αναφέρθηκε στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την τελευταία τετραετία για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, όπως την «αύξηση του υγειονομικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους, την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας, με παράλληλη δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής, 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης και 311 νέων δομών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ιωακείμοβιτς:

«Στο ΠΑΣΟΚ εκτός από “μαρτυριάρηδες” είναι και “αδιάβαστοι”… Κατά τη σημερινή παρουσία του στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, απέδειξε για πολλοστή φορά ότι βαδίζει στα χνάρια του Αλέξη Τσίπρα. Τα βλέπει όλα “μαύρα και άραχνα”, δηλώνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία περιφρονεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Του υπενθυμίζουμε ότι για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η δημόσια υγεία αποτελεί τη μεγάλη ευκαιρία της επόμενης ημέρας.

Στο πλαίσιο αυτό, μέχρι το τέλος της επόμενης τετραετίας προχωρούμε στην αύξηση του υγειονομικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζόμενους, στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας, με παράλληλη δημιουργία 315 μονάδων τηλεϊατρικής, 25 σύγχρονων κέντρων αποκατάστασης και 311 νέων δομών ψυχικής υγείας σε όλη τη χώρα. Επίσης, δεσμευόμαστε για δωρεάν προσωπικό γιατρό και δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες, αλλά και για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του χώρου της Υγείας με ενίσχυση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ολοκλήρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας.

Σε ό,τι μας αφορά, ως Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης έχουμε επισκεφθεί όλα τα νοσοκομεία της πόλης. Συναντηθήκαμε με τις διοικήσεις τους, το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Συζητήσαμε μαζί τους, καταγράψαμε και μεταφέραμε στην Κυβέρνηση τα θέματα που τους απασχολούν. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, εντείνουμε τις δράσεις μας, προχωρώντας σε μια σημαντική πρωτοβουλία στήριξης και ενίσχυσης των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας που βρίσκονται στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Κατανοούμε την αγωνία του κ. Ανδρουλάκη να κερδίσει τη μάχη της… ατάκας προχωρώντας σε λεκτικές υπερβολές. Άλλωστε πολιτεύεται με συγκεκριμένο τρόπο που θα του εξασφαλίσει την… πρωτιά στην… αντιπολίτευση.

Όσο, όμως, εκείνος πορεύεται έχοντας το βλέμμα προς τα πίσω, η χώρα προχωρά σταθερά, τολμηρά, μπροστά.

Αναμένουμε τις δικές του συγκεκριμένες προτάσεις για το χώρο της Υγείας, τις οποίες θα διαβάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή όταν το ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να αναρτήσει και πάλι το πρόγραμμά του στην ιστοσελίδα του κόμματος. Από εκεί που το κατέβασαν άρον-άρον επειδή προβεβλημένα στελέχη τους μαρτύρησαν ότι πρόθεσή τους είναι να υπερφορολογήσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Προηγούμενο άρθροΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ – Θέση μας είναι η προοδευτική μείωσή του
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Υβριστικό παραλήρημα Ψαριανού κατά των καθηγητών και η ΝΔ κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ