Νίκος Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας»

Συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισκέφτηκε το πρωί το Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε σε δηλώσεις του:

«Είναι αποκαλυπτική η απελπιστική κατάσταση, όταν 3.500 περιμένουν για χειρουργείο και υπάρχουν μόνο 7 αναισθησιολόγοι για 28 θέσεις. Ενώ η Ευρώπη έδωσε 20 δισεκατομμύρια επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, η Νέα Δημοκρατία δεν έχει διάθεση – λόγω των ιδεοληψιών της – να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας. 2-4% του ταμείου δίνει στην υγεία, όταν χώρες με ανάλογα προβλήματα δίνουν 8 -10 %. Θεωρούμε ότι το κοινωνικό κράτος είναι προτεραιότητα και έχουμε χρέος να μειώσουμε τις ανισότητες, να έχουμε ισχυρή δημόσια παιδεία, ισχυρή δημόσια υγεία, προοπτική για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους και τη μεσαία τάξη.

Γι’ αυτό προτεραιότητά μας είναι να αυξήσουμε τις δαπάνες από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη και την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Να υπάρχει περισσότερο μόνιμο προσωπικό. Να αυξηθούν οι μισθοί των υγειονομικών στον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γιατί είναι πολύ χαμηλότερα. Και βέβαια να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Επίσης, κρίσιμο είναι η ενίσχυση ενός ισχυρού δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Όλα αυτά συνιστούν μια δέσμη προτάσεων για μια κοινωνία ανθεκτική και δίκαιη».

Στη συνέχεια ο κ. Ανδρουλάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.

«Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον Δήμαρχο για την ενημέρωση που μας έκανε, υπογραμμίζοντας τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται, όταν υπάρχει βούληση.

Μας παρουσίασε τις πρωτοβουλίες για το δημοτικό ιατρείο, τα ΚΔΑΠ, το όραμά του για τη δίκαιη πράσινη μετάβαση και τις ενεργειακές κοινότητες που αφορούν τους δήμους αλλά και τους πολίτες. Δυστυχώς η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλα αυτά τα μεγάλα ζητήματα, όχι απλά δεν έχει κανένα σχέδιο, αλλά δεν έχει και την ευαισθησία αντιμετώπισής τους.

Το πρωί ήμουν στο Nοσοκομείο “Παπανικολάου”. Τι απεδείχθη από την ενημέρωση των γιατρών; Ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας βλάπτει σοβαρά το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από την ενημέρωση του Δημάρχου επίσης φάνηκε ότι δεν στηρίζει πραγματικά την αυτοδιοίκηση να έχει τη δυνατότητα να προσφέρει ισχυρές υπηρεσίες στον πολίτη, καθώς ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης είναι εγγύτερα στην καθημερινότητα του πολίτη και τα προβλήματά του. Ως το κόμμα που έκανε τις μεταρρυθμίσεις που ενίσχυσαν την αυτοδιοίκηση, φιλοδοξούμε και σε αυτή τη νέα εποχή να πρωταγωνιστήσουμε ξανά ώστε να υπάρχει αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων, να υπάρχει αξιοκρατία και διαφάνεια στις δαπάνες. Να σταματήσει το πελατειακό κράτος. Χρειάζεται ένα κράτος που θα λειτουργεί επιτελικά. Ένα κράτος που θα κάνει διάχυση των υπηρεσιών και των αρμοδιοτήτων. Και όχι το επιτελικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη που ήξερε να κάνει υποκλοπές, να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα αλλά δεν ήξερε να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες για να στηρίξει πραγματικά την αυτοδιοίκηση. Κι έχουμε χρέος σε αυτό το πολύ κρίσιμο θέμα, το ΠΑΣΟΚ να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν και δυστυχώς δεν λύθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια» τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

Ανήμερα της έναρξης των πανελληνίων εξετάσεων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε χαρακτηριστικά: «Εύχομαι στα ελληνόπουλα καλή επιτυχία. Στο πρόγραμμά μας προτείνουμε το Εθνικό Απολυτήριο προκειμένου να ξαναγίνει επίκεντρο το δημόσιο σχολείο και όχι τα φροντιστήρια».

Προηγούμενο άρθροΣτο Μαρούσι ο Ν. Ανδρουλάκης το απόγευμα
Επόμενο άρθροΠεριοδεία του Αλ. Τσίπρα σε Θεσσαλονίκη και Πιερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ