Ουκρανία: Η κατάσταση επί του εδάφους και η επιστροφή των Τσετσένων

Η στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας πιθανότατα έδωσε εντολή στις δυνάμεις του Τσετσένου Ραμζάν Καντίροφ να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία μετά την αποχώρηση των μισθοφόρων της Wagner από το Μπαχμούτ, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου.

Ο Καντίροφ ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις των Τσετσένων πήραν εντολές για να αναλάβουν δράση στην πρώτη γραμμή της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Πρόσθεσε ότι μετακινήθηκαν προς την Μαρίνκα, στα νοτιοδυτικά της πόλης του Ντονέτσκ.

Ο Τσετσένος ηγέτης είπε ότι ακόμα μία εντολή που πήραν οι δυνάμεις του είναι να ξεκινήσουν επιχειρήσεις μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις στο μέτωπο της Ζαπορίζια αλλά και της Χερσώνας.

Σύμφωνα με τον Καντίροφ, περίπου 7.000 Τσετσένοι έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία. Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου λέει ότι εάν αυτές οι πληροφορίες είναι ακριβείς, οι δυνάμεις του Καντίροφ δεν θα μπορούν να εκτελέσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις σε τόσα πολλά μέτωπα.

Την ίδια στιγμή, εάν ισχύει η ενεργοποίηση των Τσετσένων, πρόκειται για επιστροφή στο μέτωπο του πολέμου μετά από σχεδόν έναν χρόνο απουσίας από την Ουκρανία. Και αυτό γιατί λειτουργούσαν στα μετόπισθεν μετά τις μεγάλες πρώτες μάχες στη Μαριούπολη, το Σιεβεροντονέτσκ και το Λισιχάνσκ.

Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου λέει ότι το Κρεμλίνο επιχειρεί να επαναφέρει τους Τσετσένους του Καντίροφ στην πρώτη γραμμή του μετώπου μετά την απόσυρση των δυνάμεων της Wagner. Το Κρεμλίνο μπορεί επίσης να θέλει με αυτόν τον τρόπο να επιβεβαιώσει την εξουσία που έχει επί των δυνάμεων των Τσετσένων.

Προηγούμενο άρθροΤα τρία ντέρμπι των εκλογών της 25ης Ιουνίου του Τάσου Παπαδόπουλου
Επόμενο άρθροΔημήτρης Μάντζος: «Και ξεχασιάρης και μαρτυριάρης ο κ. Σκέρτσος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ