Κώστας Μπακογιάννης: “Το 2026 έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού”

Ο Κώστας Μπακογιάννης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των Εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, επεσήμανε ότι θα είναι έτοιμες το 2026.

Το πρωί της Τρίτης (06/06) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Πρώτος το λόγο πήρε ο Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος τόνισε: “Έχουμε μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Σήμερα δίνουμε μία πάσα στο μέλλον διότι οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού θα στεγάσουν τα όνειρα χιλιάδων παιδιών αυτής της πόλης. Αυτό μας δίνει ικανοποίηση και γιατί όχι μια κάποια συγκίνηση.

Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα. Η Διπλή Ανάπλαση είναι ένα αναπτυξιακό, βαθιά κοινωνικό πρόγραμμα το οποίο προβλέπει δύο υπερτοπικούς πόλους ανάπτυξης. Έναν στην περιοχή του Βοτανικού με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το καλύτερο γήπεδο της Ελλάδας, το οποίο ήδη έχουμε συμβασιοποιήσει και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί σε 36 μήνες από σήμερα. Με τις υποδομές στην περιοχή, η οποία για πολλά χρόνια έστεκε ξεχασμένη και τώρα έχει νέο δικαίωμα στη ζωή.

Ταυτόχρονα, έχουμε μια σημαντική εξέλιξη στην περιοχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου όταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί με το κλειδί στο χέρι το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην κατεδάφιση της Λεωφόρου για να μπορέσουμε να κερδίσουμε πολύτιμα στρέμματα οξυγόνου και ελεύθερου χώρου.

Είμαι χαρούμενος που θα μπορέσουμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας το αποτέλεσμα μιας σοβαρής δουλειάς η οποία έχει γίνει εδώ και πολλούς μήνες. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μας, τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ, σε όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, στις τράπεζες για την εξαιρετική συνεργασία, στους μελετητές μας και στην ομάδα του Δήμου Αθηναίων για τη δουλειά που έχει γίνει σήμερα”.

Οι εργασίες θα αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2024

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές, ο οποίος δήλωσε: “Μια μεγάλη ημέρα σήμερα. Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε τις νέες εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης. Ο Παναθηναϊκός, στο σύνολό του, αποκτώντας τις νέες εγκαταστάσεις οι οποίες είναι ό,τι καλύτερο θα υπάρξει στο μέλλον στην Ελλάδα και τολμώ να πω ότι τέτοιο συγκρότημα δύσκολα συναντάς σε προηγμένες χώρες και ομάδες του εξωτερικού. Όλος ο Παναθηναϊκός αποκτά αυτά που τους αρμόζουν στην ιστορία και το μεγαλείο του. Θέλω να ευχαριστήσω τον Κώστα Μπακογιάννη, την ΑΕΠ Ελαιώνα, τους μελετητές, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλου οι οποίοι συνέβαλαν και συμβάλουν καθοριστικά ώστε όνειρα δεκάδων ετών να γίνουν πράξη”

Στη συνέχεια σε ερώτηση για το πότε θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε: “Εκτιμούμε ότι θα αρχίσουν οι εργασίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 και θα ολοκληρωθεί μαζί με το γήπεδο του ποδοσφαίρου το 2026. Ως προς την ονοματοδοσία δεν έχει γίνει ακόμα κάποια συζήτηση”

Για το ποιο θα είναι το τελικό κόστος είπε: “Περιμένουμε τη μελέτη εφαρμογής για να μπορέσουμε να έχουμε το τελικό κόστος. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Οι πόροι είναι διασφαλισμένοι για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις και μαζί με την αρένα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού να έχουμε και τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη το 2026″.

Δεν υπάρχει φόβος για την αδειοδότηση

Για την αδειοδότηση και το χρονοδιάγραμμα του έργου ο αρχιτέκτονας Χρήστος Κούρτης είπε αρχικά: “Δεν υπάρχει φόβος για την αδειοδότηση. Η αδειοδοτική διαδικασία δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που μπορεί να προκύψει ως πρόβλημα είναι η παράλληλη κατασκευή των εγκαταστάσεων. Πρέπει να ληφθούν εξ αρχής τα μέτρα για τον συντονισμό. Η αδειοδότηση θα γίνει στο τέλος. Τα έργα θεωρώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί όλα με τον καλύτερο συντονισμό. Έχουμε παρεκκλίσεις στα ύψη σε τέτοια έργα, αλλά υπάρχει μηχανισμός που εγκρίνει τέτοιες παρεκκλίσεις και ήδη έχουν δοθεί αυτές οι άδειες”.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης διευκρίνισε: “Σε σχέση με το αρχικό χρονοδιάγραμμα είμαστε μέσα. Έχουν γίνει όλα αυτά που έπρεπε και φυσικά έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας. Κρινόμαστε όχι από τα λόγια μας, αλλά από τα αποτελέσματα”.

Για το εάν είναι ικανοποιημένος ο Τάκης Μαλακατές από το αποτέλεσμα είπε: “Γνωρίζοντας από την αρχή τις ιδιαιτερότητες και τη δυνατότητα που είχαμε από το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο μας περιόριζε πιθανώς σε κάποια πράγματα που θα θέλαμε να έχουμε, νομίζω ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι το περισσότερο που θα μπορούσαμε. Το αποτέλεσμα μας ικανοποιεί στο μέγιστο βαθμό”.

Μετά από χρόνια που όλα ήταν όνειρα, τώρα είμαστε στο δια ταύτα

Για την καθυστέρηση που θα υπάρξει σε σχέση την αρχική πρόβλεψη για ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων το 2024 ο Κώστας Μπακογιάννης είπε: “Είμαστε μέσα στο χρονικό πλαίσιο που είχαμε θέσει από την αρχή και ήταν το 2026. Άλλωστε για να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι υποδομές. Είναι ένα συνολικό πακέτο έργων το οποίο τρέχει παράλληλα. Σίγουρα θα θέλαμε κάποια κομμάτια να έχουν τελειώσει πιο γρήγορα, ωστόσο σημασία έχει κανένα από αυτά τα κομμάτια να μην τελειώσει πιο αργά. Αυτός είναι ο στόχος μας και πιστεύουμε ότι θα τον πετύχουμε”.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές απάντησε σε παρεμφερές ερώτημα: “Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το έργο έχει μπει στις ράγες και ότι το έργο θα ολοκληρωθεί. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Το να ετοιμαστεί το γήπεδο του Ερασιτέχνη και να είναι ένα χρόνο αδρανείς μόνο κακό θα έκανε. Πηγαίνουμε στοχευμένα και σωστά για να είναι όλα όπως πρέπει για τον Παναθηναϊκό. Μετά από χρόνια που όλα ήταν όνειρα, τώρα είμαστε στο δια ταύτα”.

Δείτε όλη την παρουσίαση των εγκαταστάσεων


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΝΔ: Η δήλωση του Γ. Τσίπρα για επαναφορά της απλής αναλογικής δείχνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ αρνούνται ακόμη και τώρα να αποδεχθούν την πραγματικότητα
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ