Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να στηρίξει τα συμφέροντα της κοινωνίας που κινδυνεύουν με τις πολιτικές Μητσοτάκη

«Τα όσα είπε ο κος Πνευματικός εχθές δεν αποτελούν απλά την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας αλλά, αποτυπώνουν και το σχέδιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη την τελευταία τετραετία στην υγεία. Ένα σχέδιο που δεν είναι άλλο από τη συρρίκνωση, την αποδυνάμωση και υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Ιδιωτική υγεία είναι λοιπόν το σχέδιο της ΝΔ για τους πολίτες που έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά και ιδιώτες και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Αυτό διαπιστώσαμε δυστυχώς και από την περιοδεία που πραγματοποιήσαμε μόλις στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο, Β. Κοντογουλίδη.

Πρόσθεσε ότι κατά την περιοδεία στο νοσοκομείο Παπανικολάου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπίστωσαν ότι αναβάλλονται πολλά προγραμματισμένα χειρουργεία, ακόμα και κρίσιμα καρδιολογικά, γιατί δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι. Επίσης το πνευμονολογικό τμήμα που καταστράφηκε από πυρκαγιά πριν από δεκαπέντε μήνες (15) δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί, ενώ από τα δεκαοκτώ (18) κρεβάτια της νέας, της τρίτης ΜΕΘ που έγινε με δωρεά λειτουργούν μόνο τα εννέα (9) λόγω ελλείψεων κτιριακών αλλά και στελεχών.

Σημείωσε πως οι απόψεις δηλώσεις του κ. Πνευματικού έρχονται σε συνέχεια δηλώσεων στελεχών της ΝΔ κατά τη διάρκεια της πανδημίας που έλεγαν ότι, αν άκουγαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που ζητούσε να γίνουν νέες ΜΕΘ θα ήταν πεταμένα λεφτά. «Ακόμη και αυτή τη στιγμή, χωρίς πανδημία, είναι γεμάτες οι ΜΕΘ στο Παπανικολάου και η προϊσταμένη μάς είπε ότι θα χρειαζόταν και νέα, τέταρτη ΜΕΘ».

Ο Σ.Φάμελλος προχώρησε στη συνέχεια στο πεδίο της οικονομίας: «χρειαζόμαστε μία ισχυρή πολιτεία που θα εξασφαλίζει ότι δεν θα υπάρχει αισχροκέρδεια στην αγορά, με μέριμνα για τους μικρομεσαίους παραγωγικούς φορείς αλλά και για τους πιο ευάλωτους. Δυστυχώς εκτός από τις ιδιωτικοποιήσεις σε καίριας σημασίας τομείς και στην ενέργεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Μητσοτάκη «ανέχτηκε» για να μην πω ότι έβαλε πλάτη στην αισχροκέρδεια και στα υπερκέρδη για λίγους στις πλάτες των καταναλωτών. 4,5 δισ. ευρώ είναι η κρατική «αισχροκέρδεια» αφού η κυβέρνηση επέλεξε να υπερεισπράττει ΦΠΑ σε σχέση με το στόχο που είχε θέσει στον προϋπολογισμό του 2023. Σε αυτά προστίθενται άλλα 6 δισ. ευρώ υπερκέρδη, άδικα κέρδη στην ενέργεια (ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο) και στα διυλιστήρια. Από αυτά τα άδικα κέρδη η κυβέρνηση αντί για το 90% έχει φορολογήσει μόλις 340 εκατ. ευρώ στον τομέα του ηλεκτρισμού».

Σχετικά με τις εκλογές της 25ης Ιουνίου σχολίασε πως: «κανείς δεν μπορεί να προκαταβάλει τη βούληση των πολιτών όπως αυτή θα εκφραστεί στις κάλπες της 25ης Ιουνίου. Σαφώς και το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ήταν αρνητικό για εμάς αλλά εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για να το ανατρέψουμε και να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της κοινωνίας και όχι τις καρέκλες μας. Είναι ξεκάθαρο ότι άλλη μία τετραετία Μητσοτάκη θα είναι καταστροφική για την Ελλάδα, για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, αλλά και για την καθημερινότητα των πολιτών για αυτό και οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη και για να μεταφέρουμε στον κόσμο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση που μπορεί να δώσει διέξοδο».

Υπενθύμισε επίσης ότι ο κος Μητσοτάκης ήταν αυτός που μιλούσε για μείωση του ΦΠΑ πριν τις εκλογές του 2019, αλλά δεν το μείωσε τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε, και τώρα δεν το βάζει ούτε στο πρόγραμμά του: «Αυτό σημαίνει ότι επιλέγει να συνεχιστεί η ακρίβεια που διαπιστώνουν όλοι οι πολίτες στα σούπερ μάρκετ. Αλλά και η ακρίβεια στα βενζινάδικα και στο ρεύμα. Η μείωση δε της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων επηρεάζει και τον κύκλο της αγοράς αφού, δεν έχουν διαθέσιμο εισόδημα για κατανάλωση».

Υπογράμμισε πως το να μην επανεκλεγεί ο κος Μητσοτάκης είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας αλλά και της υγιούς επιχειρηματικότητας. «πρέπει άμεσα να γίνει έλεγχος στην αγορά ειδικά στα προϊόντα πρώτης ανάγκης αλλά και να μειωθεί ο ΦΠΑ όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν απαντήσει γιατί είναι κατά της μείωσης του ΦΠΑ στα προϊόντα πρώτης ανάγκης. Πρέπει ακόμη η πολιτεία να παρέμβει για να μειώσει τις τιμές ρεύματος γιατί δεν γίνεται και το επόμενο διάστημα να επιδοτούμε την ακρίβεια, όπως επιλέγει η ΝΔ».

Ο Σ.Φάμελλος ξεκαθάρισε τέλος πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι υπέρ των συγκλίσεων και των συναινέσεων: «αυτό το έχουμε αποδείξει τόσο στην κυβερνητική μας θητεία όπου συνεργαστήκαμε με άλλο κόμμα 2 φορές, όσο και με τη στήριξή μας στην απλή αναλογική στην οποία όμως γύρισαν την πλάτη τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα. Οι επόμενες όμως εκλογές θα γίνουν με άλλο σύστημα, με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής. Και σε αυτές τις εκλογές ζητάμε από τους πολίτες να στηρίξουν με την ψήφο τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γιατί αποτελεί και το μοναδικό πολιτικό κόμμα που έχει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Και έχει αποδείξει ότι και ξέρει και θέλει και μπορεί». ​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑλ. Τσίπρας: Δεν είμαστε με αυτούς που έχουν απρόσμενα κέρδη, είμαστε με την κοινωνία και τις ανάγκες της
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Απόλυτη δέσμευσή μου και κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησής μου το νέο ΕΣΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ