Ο απολογισμός ΠτΔ: «Αστοχίες και παραλείψεις, θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος»

«Με ικανοποίηση και αισιοδοξία στέκομαι ανάμεσά σας και δηλώνω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε, στη βάση του προεκλογικού μου προγράμματος, του Κοινωνικού Συμβολαίου με τον Κυπριακό λαό, παράξει έργο σε όλους τους βασικούς πυλώνες και πολιτικές προτεραιότητές μας, όπως μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε από όλα όσα έχω προαναφέρει αλλά και από το αναλυτικό κείμενο που σας έχει κοινοποιηθεί. Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι είμαστε μόνο στην αρχή μιας πολύ μεγάλης προσπάθειας, που μοναδικό στόχο έχει να ανταποκριθούμε με επιτυχία στις προσδοκίες της κυπριακής κοινωνίας και να δημιουργήσουμε ελπίδα και προοπτική στο σύνολο του κυπριακού λαού μέσω της βελτίωσης της καθημερινότητας όλων και την παροχή ίσων ευκαιριών. Αναμφίβολα, στον απαιτητικό δρόμο που πορευόμαστε, σημειώθηκαν αστοχίες και παραλείψεις, οι οποίες διορθώθηκαν αμέσως»

Αυτό είναι ένα απόσπασμα από τον επίλογο της ομιλίας είκοσι-τεσσάρων σελίδων του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της παρουσίασης για τα πεπραγμένα των 100 πρώτων ημερών της διακυβέρνησης του. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, που διήρκησε πενήντα-πέντε λεπτά ανακοίνωσε μεταξύ άλλων:

  • Επέκταση του θεσμού Ολοήμερου Σχολείου
   Αύξηση επιδόματος χαμηλοσυνταξιούχων κατά 5%
  • Άμεσες αποφάσεις για αποθήκευση ενέργειας στην Κύπρο
  • Σύσταση δύο Επιτροπών για συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας
  • Διορισμό Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω για Ευρωπαϊκά Θέματα
  • Νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για νεαρά ζευγάρια
  • Δεν θα εξυπηρετήσει τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές», σειρά μέτρων για «κόκκινα δάνεια»
  • Οι Υπουργοί θα παρουσιάσουν το φθινόπωρο το πλάνο για τον επόμενο χρόνο

«Για την Κυβέρνηση, η πρόσφατη βούληση των πολιτών στις κάλπες δεν αφορά ένα τετελεσμένο γεγονός που μπορεί να προσεγγιστεί μονοσήμαντα ή ευκαιριακά. Αντίθετα, κάθε μέλος της Κυβέρνησης οφείλει να επικαλείται το εκλογικό αποτέλεσμα μόνο για να υπενθυμίζει στον εαυτό του ότι εξακολουθεί να αποτελεί φορέα διαρκών προσδοκιών και δικαιολογημένων απαιτήσεων της κοινωνίας που εναπόθεσε τις ελπίδες της σε Εμάς. Και για αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της αφοσίωσης, της εντιμότητας, της στοχοθέτησης, της διαρκούς αξιολόγησης και αυτοκριτικής για την δουλειά που επιτελείται. Όλοι μας, και εγώ πρώτος από όλους, θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος, από την κοινωνία των πολιτών και τον κυπριακό λαό.»

Προηγούμενο άρθροΑναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες δικαιούχων κοινωνικού τουρισμού
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη τα ξημερώματα στον Δενδροπόταμο – Δύο συλλήψεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ