Χριστοδουλίδης: Ζήτησε σχέδιο δράσης για ΓεΣΥ από ΟΑΥ και ΟΚΥΠΥ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί κατά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓεΣΥ) και τρόποι επίλυσής τους εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη, στο Προεδρικό Μέγαρο, με συμμετοχή εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομικών, του ΟΑΥ και του ΟΚΥΠΥ, υπό τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη.

Η υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, δήλωσε μετά τη σύσκεψη ότι συζητήθηκαν θέματα που έχουν σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, των ιατρικών πρωτοκόλλων και της εποπτείας του ΓεΣΥ.

Η κ. Κανάρη πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον ΟΑΥ και τον ΟΚΥΠΥ να ετοιμάσουν αναλυτικό σχέδιο δράσης με χρονοδιαγράμματα, αφού ληφθούν υπόψη οι δημοσιονομικοί κίνδυνοι.

Νέα σύσκεψη, για το θέμα, θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα.

Ερωτηθείσα για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, η οποία είναι προγραμματισμένη για το 2024, και στο κατά πόσο θα δοθεί παράταση, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε πως κατά τη σύσκεψη δεν συζητήθηκε το εν λόγω θέμα, ωστόσο ανέφερε πως πρώτα θα πρέπει να ετοιμαστούν τα στοιχεία που αναμένει ο Πρόεδρος, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη προσέγγιση με το 2024 και «να αποφασιστεί εάν και εφόσον θα ζητηθεί παράταση και εάν θα ζητηθεί πόση θα δοθεί και με ποιες πρόνοιες θα δοθεί. Δεν είναι θέμα μόνο να δοθεί αλλά και με ποιες πρόνοιες, εάν θα δοθεί», είπε.

Προηγούμενο άρθροΤο Μεταναστευτικό και οι τρόποι αντιμετώπισής του, καθώς και οι διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Μάλτας
Επόμενο άρθροΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για αποχώρηση Α. Λοβέρδου: Καθένας κάνει τις επιλογές του και κρίνεται από αυτές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ