Δημήτρης Μάντζος: «Οι εκλογές υπογράμμισαν την ανάγκη η Κεντροαριστερά να πρωταγωνιστήσει ξανά»

Στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στον απόηχο της εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής, ο Δ. Μάντζος τόνισε πως «για εμάς αυτό είναι μόνο η αρχή, μία νέα αφετηρία, δεν τελειώσαμε την Κυριακή», ενώ κατέθεσε παρατηρήσεις σχετικά με τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης:

«Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη Κυβέρνηση με υποεκπροσώπηση γυναικών. Φαίνεται ότι είναι ένα μάλλον δυσκίνητο σχήμα, το οποία όμως θα κριθεί από τη λειτουργία του, όχι τόσο τη σύνθεσή του. Ο τρόπος λειτουργίας αφορά στη νομοθεσία για το Επιτελικό Κράτος ΙΙ. Εκεί θα κριθούν πολλά για το αν θα χαλαρώσει ο υπερσυγκεντρωτισμός και αν θα έχουμε μία ενίσχυση της αποφασιστικής αρμοδιότητας των υπουργείων, που το προηγούμενο διάστημα είχαν απλώς «δικαίωμα υπογραφής». Στο Επιτελικό Κράτος Ι ζήσαμε και παράνομες παρακολουθήσεις και απευθείας αναθέσεις. Αυτά είναι φαινόμενα, τα οποία δεν πρέπει να επαναληφθούν. Προφανώς υπάρχει μία ανακύκλωση στα ίδια πρόσωπα, που διαχειρίστηκαν αυτά τα ζητήματα. Για εμάς όμως είναι κρίσιμη η λειτουργία της Κυβέρνησης έτσι όπως θα περιγραφεί στη νομοθεσία».

Ως προς το έργο της αντιπολίτευσης τόνισε πως αυτό δεν πρέπει να γίνεται «από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, όπως ειπώθηκε αυτοαναφορικά από τον κ. Μητσοτάκη προεκλογικά, αλλά από μία ισχυρή, αξιόπιστη, στιβαρή αλλά ωφέλιμη για τον τόπο αντιπολίτευση. Αυτό είναι το μήνυμα και των δύο εκλογών. Και στις δύο κάλπες αποδοκιμάστηκε η τοξικότητα, ο λαϊκισμός το “όχι σε όλα” και η στείρα αντιπαράθεση. Αυτή είναι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, αυτό που επιδοκιμάστηκε τελικά στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, είναι η εποικοδομητική, γόνιμη αντιπολίτευση. Η αντιπολίτευση η οποία φέρνει και μία αντιπρόταση στη δημόσια ζωή του τόπου. Αυτό απαιτεί ο πολίτης».

Ως προς το διακύβευμα της νέας κοινοβουλευτικής θητείας, Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «θα καλύψουμε τα κενά, που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αναξιόπιστη αντιπολίτευση την οποία άσκησε τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ο μόνος δρόμος για να οικοδομήσουμε ξανά μία σύγχρονη κεντροαριστερά, η οποία με αρχές και αξίες θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει ξανά. Διότι αυτά που είδαμε στις κάλπες, ιδίως μετά τη μετατόπιση του πολιτικού άξονα προς τα δεξιά, υπογραμμίζουν την ανάγκη η κεντροαριστερά να γίνει ξανά πρωταγωνίστρια. Όχι όμως με παλιά υλικά και παλιές ιδέες, ούτε με τοξικότητα και λαϊκισμό. Αυτά, εμείς τουλάχιστον, τα έχουμε αφήσει οριστικά στο παρελθόν».

Κλείνοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, μίλησε για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής παιδείας τόσο στα σχολεία όσο κυρίως στο δημόσιο λόγο και στα ΜΜΕ: «Είμαστε όλοι και όλες υποχρεωμένοι να συμβάλλουμε ώστε να υπάρχει λιγότερη τοξικότητα, να μην υπάρχει εκφυλισμός στο δημόσιο λόγου και να μην υπάρχει μιθριδατισμός και ανοχή στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου».

Προηγούμενο άρθροΖαχαρίας Ζούπης Διευθυντής Ερερυνών της Εταιρείας Opinion Poll “Οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και αυτό το συνδέουν με αυτοδυναμία ακόμα και αν χρειαστούν τρίτες εκλογές”
Επόμενο άρθροΖήσης Ιωακείμοβιτς, Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Ν. Θεσσαλονίκης “Στις 21 Μαΐου έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, το οποίο όμως δεν πρέπει να μείνει μετέωρο”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ