Γιώργος Φλωρίδης: έκπληξη ή αναμενόμενη η υπουργοποίησή του;

του Περικλή Βλάχου


Ήταν τελικά η μεγαλύτερη έκπληξη ή ήταν αναμενόμενη η υπουργοποίηση του Γιώργου Φλωρίδη στο πολύ σημαντικό και “ευαίσθητο” Υπουργείο Δικαιοσύνης; Για πολλούς ίσως να ήταν έκπληξη, αλλά οι έχοντες πολιτικό αισθητήριο αντιλαμβάνονταν τις σχέσεις που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στο προβεβλημένο στέλεχος και υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, δικηγόρος και πολιτικός που έχει ταυτίσει το όνομά του και την πολιτική του σταδιοδρομία με το ΠΑΣΟΚ, έρχεται να προστεθεί δίπλα σε άλλα μεγάλα ονόματα όπως π.χ. ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στους πρώην Υπουργούς του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ, που επανενεργοποιήθηκαν από τη ΝΔ και τον Κ. Μητσοτάκη.

Γεγονός είναι πως ο ίδιος είχε ταχθεί ανοιχτά εδώ και καιρό υπέρ του Κ. Μητσοτάκη και της διακυβέρνησής του, μέσα από την αρθρογραφία του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του στα κοινωνικά δίκτυα. Το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα ψηφοδέλτιο της ΝΔ, δημιούργησε την εντύπωση ότι επρόκειτο για μία δημόσια στήριξη χωρίς “αντάλλαγμα”, προς το παρόν τουλάχιστον. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε από κανέναν δημοσιογράφο στις προβλέψεις για τον σχηματισμό του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Τελικά όμως είναι ένας από τους εξωκοινοβουλευτικούς που θα αναλάβουν Υπουργείο, και μάλιστα το κομβικότατο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1993, όταν και εξελέγη πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς. Το 1994 εξελέγη νομάρχης Κιλκίς και το 1996 βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Επανεξελέγη το 2000, το 2004, το 2007 και το 2009. Στη διάρκεια αυτών των ετών διατέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (30 Οκτωβρίου 1998-13 Απριλίου 2000), υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για τον Αθλητισμό (13 Απριλίου 2000-24 Οκτωβρίου 2001), υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών (24 Οκτωβρίου 2001-7 Ιουλίου 2003) και υπουργός Δημόσιας Τάξης (7 Ιουλίου 2003-10 Μαρτίου 2004).
Το 2010 αποχώρησε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και παραιτήθηκε από την έδρα του, ιδρύοντας στη συνέχεια, το 2011, τον Κοινωνικό Σύνδεσμο. Στις 7 Ιανουαρίου 2015 συμπαρατάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος για τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Η ενεργή εμπλοκή του στα του ΠΑΣΟΚ δεν σταμάτησε εκεί. Ιδιαίτερης αναφοράς χρίζει ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, για την ανάδειξη νέου προέδρου, ο Γιώργος Φλωρίδης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Νίκου Ανδρουλάκη, και άσκησε έντονη κριτική στην υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο κ. Φλωρίδης, από παράγοντας στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, γίνεται προβεβλημένο στέλεχος της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο χώρος της δικαιοσύνης και οι πολίτες θα περιμένουν τουλάχιστον τα πρώτα δείγματα γραφής, για να ερμηνεύσουν τι σημαίνει αυτή η “απρόοπτη” τοποθέτηση, σε ένα υπουργείο που αποτέλεσε μόνιμο θέμα συζήτησης και αντιδικιών την προηγούμενη τετραετία.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθρο«Πολιτική επιλογή της ΝΔ η συρρίκνωση του ΕΣΥ για να αναπτυχθεί ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία»
Επόμενο άρθροΟι «Τρωάδες» του ΚΘΒΕ στο Δάσος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ