Η Ο.Κ.Ο.Ε. προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας: “Προσδοκούμε ότι θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις τον αγώνα μας για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου»

Με συγχαρητήρια επιστολή της στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε) αφού τονίζει τις διαχρονικές εθνικές και συμβατικές υποχρεώσεις της Ελλάδας απέναντι στην Κύπρο, τονίζει μεταξύ άλλων «… προσδοκούμε ότι θα στηρίξετε με όλες τις δυνάμεις, τον αγώνα που διεξάγει η ιδιαίτερη μας πατρίδα Κύπρος για απελευθέρωση κι επανένωση».

Στην συνέχεια το πλήρες κείμενο της επιστολής της Ο.Κ.Ο.Ε.

Αθήνα 28/06/2023

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ, 

          Εκ μέρους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας ( Ο.Κ.Ο.Ε.) , σας εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επανεκλογή σας στο αξίωμα του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσήλωσή σας στην εφαρμογή του κυβερνητικού έργου  προς όφελος των πολιτών και της ελληνικής κοινωνίας. Παράλληλα προσδοκούμε ότι θα στηρίξετε με όλες σας τις δυνάμεις, τον αγώνα που διεξάγει η ιδιαίτερη μας πατρίδα Κύπρος για απελευθέρωση και επανένωση.

Ο ελληνικός λαός και η Ελλάδα, λόγω των εθνικών αλλά και των συμβατικών τους  υποχρεώσεων, αποτελούν το διαχρονικό και σταθερό στήριγμα της Κύπρου, στον αγώνα μας για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, χωρίς ξένα στρατεύματα κατοχής, εποίκους και αναχρονιστικές εγγυήσεις, με εφαρμογή του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου χωρίς αποκλίσεις.

Ως κυπριακή παροικία της Ελλάδας και ως Ο.Κ.Ο.Ε., λειτουργούμε σαν γέφυρα συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις θέσεις και δράσεις των δύο Κυβερνήσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Εξ’ άλλου το μείζον εθνικό πρόβλημα της Κύπρου, όσο και τα θέματα που αφορούν την προάσπιση και άσκηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τη Θράκη και αλλού, έχουν κοινή αιτία και προέλευση: τον τουρκικό επεκτατισμό και αναθεωρητισμό.

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας και είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                    

Γιώργος Συλλούρης                      

Ο Γενικός Γραμματέας

Λευτέρης Κωνσταντινίδης

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια από ξένους ηγέτες στον Κυρ. Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΠρωταθλητής ο Ολυμπιακός-Οριστική διακοπή του 4ου τελικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ