Να συνεχιστεί η πολιτική στοχευμένων μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ζήτησε η ΕΣΕΕ από τον Κ. Χατζηδάκη

Να συνεχιστεί η πολιτική λήψης στοχευμένων μέτρων στήριξης των ευάλωτων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, ζήτησε η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, σημείωσε πως οι κεντρικοί στόχοι της νέας κυβέρνησης για διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης και ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, εναρμονίζονται με τις προσδοκίες της επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς η ελληνική οικονομία αποτελεί και για τις επιχειρήσεις ισχυρό ανάχωμα σε περιόδους έντονων παγκόσμιων γεωπολιτικών και οικονομικών ανακατατάξεων. Υπογράμμισε μάλιστα πως η υπαγωγή του πλήρους ελέγχου όλων των διαθέσιμων κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης στις αρμοδιότητες του υπουργείου Οικονομικών, καθιστά τον ρόλο του καθοριστικό για τη χάραξη και υλοποίηση πολιτικών που θα στηρίζουν τον εμπορικό κόσμο και το σύνολο των ΜμΕ στην αντιμετώπιση της διπλής πρόκληση της δεκαετίας, που είναι ο ψηφιακός τους μετασχηματισμός και η πράσινη μετάβαση. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να εξαντλήσει η κυβέρνηση όλες τις δυνατότητες για αναπροσαρμογή των κοινοτικών προγραμμάτων, προκειμένου να τύχουν χρηματοδοτικής στήριξης όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου δήλωσαν την στήριξή τους στην πρόθεση της κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της ψηφιοποίησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών και της σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Εκ μέρους της συνομοσπονδίας, συμμετείχαν στην συνάντηση ο πρόεδρος Γιώργος Καρανίκας, ο Α’ αντιπρόεδρος Σταύρος Καφούνης, ο Β’ αντιπρόεδρος Θοδωρής Καπράλος και ο Νίκος Μπόνης, γενικός γραμματέας – ενώ εκτός από τον υπουργό, στη συνάντηση παρέστησαν οι υφυπουργοί Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης και Θανάσης Πετραλιάς.

Δήλωση προέδρου ΕΣΕΕ

Ο κ. Καρανίκας δήλωσε μετά την συνάντηση: «Είναι ιδιαίτερα θετικό που ο κ. Χατζηδάκης, αναλαμβάνοντας τα ηνία στο σημαντικότερο για την κυβέρνηση και την αγορά υπουργείο, έχει γνώση των προβλημάτων και των αναγκών των επιχειρήσεων εξαιτίας της θητείας του στα κυριότερα παραγωγικά υπουργεία. Είχαμε την ευχέρεια για μία ευρεία ανταλλαγή απόψεων στα πολλά και καίρια ζητήματα δημοσιονομικής και φορολογικής πολιτικής που σχετίζονται ευθέως με την βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια, τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ θα αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό τον επιχειρηματικό χάρτη και τις υποδομές. Το πεδίο είναι πρόσφορο για να επιτευχθεί έως το τέλος της δεκαετίας ο στόχος της σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τις προηγμένες ευρωπαϊκές οικονομίες. Επισημάναμε όμως, ότι θα πρέπει παράλληλα να χαραχθεί ένας εθνικός «οδικός χάρτης» για να μη χαθεί ο δεύτερος μεγάλος στόχος, που είναι η σύγκλιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με τους πιο ισχυρούς εγχώριους και ξένους ανταγωνιστές τους. Γι’ αυτό και ζητούμε την επιτάχυνση όλων θετικών παρεμβάσεων στη φορολόγηση των επιχειρήσεων, που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση σε ορίζοντα τετραετίας».

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Είχε στο σπίτι του χασισόδεντρα, ηρωίνη και μεθαδόνη
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ