ΤΕΠΑΚ και Δήμος Πολεμιδιών ανανέωσαν τη συνεργασία τους, με επίκεντρο την ανέγερση των φοιτητών εστιών του Πανεπιστημίου στην περιοχή «Βερεγγάρια»

Τη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασία τους για άλλα πέντε χρόνια, προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας, αποφάσισαν σήμερα Τρίτη, 4 Ιουλίου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Δήμος Πολεμιδιών.

Την ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, το οποίο διατηρούν τα τελευταία χρόνια το Πανεπιστήμιο και ο Δήμος, υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Δήμαρχος Πολεμιδιών, κ. Νίκος Αναστασίου, στο πλαίσιο ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΠΑΚ.

Καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία του Δήμου στο Πανεπιστήμιο, ο Πρύτανης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την μέχρι σήμερα πολύ καλή και πολύπλευρη, όπως την χαρακτήρισε, συνεργασία μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του Δήμου Πολεμιδιών, σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Παναγιώτης Ζαφείρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επικείμενη ανέγερση των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών και άλλων εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στον πρώην οικισμό Βερεγγάρια, στα Κάτω Πολεμίδια, καθώς επίσης στη δημιουργία φωτοβολταϊκου πάρκου στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για τη διεύρυνση τής εποικοδομητικής και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του ΤΕΠΑΚ ως επίσης την ετοιμότητα για στήριξη του Δήμου στους σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου στην περιοχή Βερεγγάρια. «Υπάρχει όλη η καλή θέληση από τον Δήμο να στηρίξουμε την προσπάθεια του ΤΕΠΑΚ για να πάρει όσο περισσότερο χώρο από τα Βερεγγάρια και να τον αξιοποιήσει» προς όφελος του Πανεπιστημίου και της ευρύτερης περιοχής, είπε ο Δήμαρχος.

«Το όνειρό μας είναι ο Δήμος μας να μετατραπεί σε έναν Πανεπιστημιακό Δήμο με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωσε.

Ακολούθως, ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε στη συνεργασία που διατηρεί ο Δήμος με το ΤΕΠΑΚ, στο πλαίσιο της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου και της λειτουργίας πανεπιστημιακού θερμοκηπίου στην περιοχή, ενώ αναφέρθηκε και στη συνεργασία του Δήμου με το Κέντρο Αριστείας Ερατοσθένης του ΤΕΠΑΚ.

Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Δήμος Πολεμιδιών συμφωνούν να διευρύνουν την επιστημονική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και άλλη συνεργασία με τη σύναψη της παρούσας Συμφωνίας η οποία καλύπτει τους παρακάτω τομείς:

    1. Κοινές πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες

    2. Συμβουλευτικές- επιστημονικές υπηρεσίες και μελέτες

    3. Κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα (Ευρωπαϊκά – Εθνικά-Διεθνή)

    4. Αξιοποίηση κοινοτικών χώρων στα πλαίσια εργασιών των φοιτητών

    5. Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος

    6. Συνεργασία στην ανάπτυξη και λειτουργία κτηριακών και άλλων υποδομών για αμοιβαίο όφελος της πανεπιστημιακής κοινότητας και των πολιτών

    7. Κοινά έργα Αειφορικής Ανάπτυξης

Στην τελετή παρέστησαν, στελέχη του ΤΕΠΑΚ και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολεμιδιών.

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να αποκρούσουν τους ισχυρισμούς που εργαλειοποιούν την Ορθοδοξία
Επόμενο άρθροΗμέρες διαλέξεων για το 1ο Διεθνές Συνέδριο «Ο Ιταλικός Πολιτισμός στον Κόσμο»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ