Ραγδαίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο: Η Ιερουσαλήμ ενέκρινε το τελικό σχέδιο για υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς ηλεκτρισμού και μέσω της διαδρομής Κύπρου-Ελλάδος

Η εθνική επιτροπή σχεδιασμού δημοσίων έργων του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα το τελικό σχέδιο κατασκευής του υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφοράς ηλεκτρισμού κατόπιν εισηγήσεως του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται σε σταθμούς ανανεώσιμων πηγών στης νότιες περιοχές της χώρας με προορισμό τα αστικά κέντρα του κεντρικού και βορείου Ισραήλ.

Παράλληλα, μέσω υποθαλάσσιου καλωδίου μήκους 150 χλμ. που θα τοποθετηθεί κατά μήκος των ισραηλινών ακτών στη Μεσόγειο με επίγειες διακλαδώσεις από την πόλη Άσκελον στον νότο μέχρι και την Χάιφα στον βορρά, θα συνδεθεί το εγχώριο δίκτυο με το ηλεκτρικό δίκτυο της Ευρώπης μέσω της διαδρομής Κύπρου-Ελλάδος.

Προβλέπεται επίσης η προοπτική διασύνδεσης του ισραηλινού εθνικού δικτύου με το δίκτυο παροχής ρεύματος των χωρών του Κόλπου μέσω Ιορδανίας.

Η μελέτη που εγκρίθηκε σήμερα προβλέπει ότι η εγκατάσταση του υποθαλάσσιου καλωδίου ηλεκτρικού ρεύματος θα ταυτίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο με μελλοντικούς αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί υπέρμετρα το φυσικό περιβάλλον, αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού Υπουργείου Ενέργειας.

πηγή : hellasjournal.com


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε η Π. Τσαπανίδου από εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Επόμενο άρθροΝίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι στιβαρή, υπεύθυνη, αξιόπιστη αντιπολίτευση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ