ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Aristotle-Confucius Symposium on Ethics for the 21st Century

Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ), του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το διεθνές Συνέδριο, Aristotle-Confucius Symposium on Ethics for the 21st Century, με συν-διοργανωτές: το United Nations Sustainable Solutions Network (Δίκτυο Λύσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, SDSN), την Ακαδημία Αθηνών, και το China Confucius Foundation .

Την διοργάνωση του Συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του XXV World Congress of Philosophy, Rome 2024, του Δήμου Αθηναίων και της Κινεζικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, στηρίζουν επίσης τα εξής Ακαδημαϊκά Iδρύματα: το China Development Research Foundation, το Ερευνητικό Κέντρο ATHENA και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (School of Economics and Business Institute Confucius).

Το Συνέδριο θα συγκεντρώσει κορυφαίους μελετητές από την Κίνα, την Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου, για να διερευνήσει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στην οικοδόμηση μιας νέας παγκόσμιας ηθικής για τον 21ο αιώνα, η οποία θα αντιμετωπίζει παγκόσμιες προκλήσεις αντλώντας παράλληλα από την αρχαία σοφία της Κίνας και της Ελλάδας. Οι κύριοι οδηγοί στην αναζήτηση αυτή θα είναι ο Αριστοτέλης και ο Κομφούκιος.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Ιουλίου στην Ακαδημία Αθηνών και στις 6-8 Ιουλίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (6/7), στα αρχαία Σταγείρα (7/7), με την φιλοξενία του Δήμου Αριστοτέλη και στην αρχαία Μίεζα (8/7), με τη φιλοξενία του Δήμου Ναούσης. Την ευθύνη της διοργάνωσης για τις τρεις αυτές ημέρες έχει αναλάβει το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών, ΑΠΘ.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται στο ΑΠΘ και στους ανωτέρω δύο εμβληματικούς τόπους μιας τέτοιας κλίμακας και σπουδαιότητας συνάντηση των δύο πολιτισμών, της αρχαίας Κίνας και της αρχαίας Ελλάδος, η επίδραση των οποίων άφησε και συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά της σε όλον τον κόσμο. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα γεγονός εξαιρετικής σημασίας, το οποίο θα συμβάλει για μία ακόμη φορά—μετά την τεράστια επιτυχία που είχε σημειώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο του ΔΙΚΑΜ, Aristotle 2400 Years, το 2016—στην ανάδειξη παγκοσμίως της εμβληματικής μορφής του Σταγειρίτη φιλοσόφου Αριστοτέλη, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που φέρει το όνομά του, αλλά και της Μακεδονίας, εφόσον δύο Συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στα αρχαία Στάγειρα, γενέτειρα του Αριστοτέλη και στην αρχαία Μίεζα, τον τόπο όπου ο Αριστοτέλης δίδαξε τον Μέγα Αλέξανδρο.

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετέχουν μόνον οι προσκεκλημένοι ομιλητές. Θα υπάρξει, ωστόσο, ζωντανή μετάδοση για τις δύο Συνεδρίες: Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 και Σάββατο 8 Ιουλίου 2023, για όσους ενδιαφέρονται να τις παρακολουθήσουν σύμφωνα με το Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Τε τελικό πρόγραμμα του Συνεδρίου επισυνάπτεται παρακάτω.

 

Live Streaming Τελετής Έναρξης, Αίθουσα Εκδηλώσεων Α.Π.Θ., 6/7: 

https://www.auth.gr/video/live-aristotle-confucius-symposium-on-ethics-for-the-21st-centurylive/

Live Streaming Θεματικής Συνεδρίας XII, Νάουσα-Αρχαία Μίεζα, 8/7: 

https://youtube.com/live/AWrj5qoId6I

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση μνήμης από τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης
Επόμενο άρθροΤο σκάνδαλο Πίντσερ που τερμάτισε την Πρωθυπουργία Τζόνσον

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ