Στ. Καλαφάτης: «Στόχος μας να δώσουμε ανάσες στον κόσμο που υποφέρει»

«Έχουμε απόλυτη ενσυναίσθηση της τραγικότητας της κατάστασης. Νιώθουμε το συναίσθημα του ανθρώπου που χάνει το βιός του. Έχουμε ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό και θέλουμε σε πρώτη φάση να διασφαλίσουμε να μην υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών. Να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε σε ασφαλείς χώρους τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους και να τους δώσουμε τη στήριξη που χρειάζονται για να ορθοποδήσουν», τόνισε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή «Συνδέσεις» με τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου. Και πρόσθεσε: «Έχουμε βάλει το κεφάλι κάτω. Επικεφαλής στην προσπάθεια για την επόμενη μέρα είναι ο Πρωθυπουργός. Όλοι είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στο να μπορέσουμε να απαλύνουμε των πόνο των πολιτών, να δώσουμε ανάσες στον κόσμο που υποφέρει αυτή τη στιγμή». 

 

Ο κ. Καλαφάτης εξέφρασε τη θλίψη και την οδύνη του για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών που είχαμε μέσα απ΄τις φυσικές καταστροφές και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους συγγενείς των θανόντων. “Είναι μια μεγάλη δοκιμασία στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία. Η κλιματική αλλαγή έχει έρθει με πολύ άγριες διαθέσεις και τη βιώνουμε με δραματικό τρόπο. Τα τελευταία τρία χρόνια η Ευρώπη θρήνησε τόσα θύματα από φονικές πλημμύρες όσα είχε θρηνήσει τα προηγούμενα δέκα”, επισήμανε.

 

Και πρόσθεσε: “Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να  εργαζόμαστε για την επόμενη μέρα. Πρώτον, με τα 14 άμεσα μέτρα κρατικής αρωγής που εξήγγειλε η κυβέρνηση, σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Δεύτερον, με την αντιμετώπιση των ζητημάτων που τέθηκαν και αφορούν επιδημιολογικά ζητήματα και μολυσματικές ασθένειες. Στόχος μας να μπορέσουμε να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία. Και βέβαια να μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία σε μεσο-μακροπρόθεσμο επίπεδο. Αναφέρομαι στη στήριξη των 2 δις 250 εκ. ευρώ που μπορέσαμε ν΄αντλήσουμε από ευρωπαϊκούς πόρους για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές και τη δημιουργία υποδομών. Τα 250 εκ. είναι ένα κομμάτι που έμεινε αναξιοποίητο -όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις- από το ΕΣΠΑ 2014-2020. Τα 500 εκ. ευρώ, από τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ, ουσιαστικά επαναπροσδιορίζονται μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Και 1,5 δισ.  ευρώ είναι το ποσό που αφορά ένα κομμάτι του νέου ΕΣΠΑ 2021- 2027. 

 

Σε αυτά θα προστεθούν 400 εκ. ευρώ που θα αιτηθούμε απ΄το αγροτικό αποθεματικό και το Ταμείο Αλληλεγγύης, συν την πρόταση που θα υποβάλει ο Πρωθυπουργός για να μπορέσουμε ν΄αλλάξουμε τη δομή και τη φιλοσοφία του Ταμείου Αλληλεγγύης, που λειτουργεί επί 20 χρόνια και είναι ανεπίκαιρο. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής των Πρωθυπουργό έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Κομισιόν, από δύο αντιπροέδρους και από πέντε Επιτρόπους μέσα σε μια μέρα. Δείχνει τον σεβασμό και την εκτίμηση που υπάρχει στην ελληνική κυβέρνηση. Αυτή είναι η πραγματικότητα για την επόμενη μέρα».

Προηγούμενο άρθροΜε προτάσεις για όλα τα ενδιαφέροντα η 87η ΔΕΘ Απόψε στη σκηνή των Music Events Live το βραβευμένο musical tribute στην Tina Turner «One Night Of Tina» από το West End του Λονδίνου
Επόμενο άρθροΚ. Μαυρίδης: Αντί για κυρώσεις, επιβράβευση του τουρκικού καθεστώτος;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ