87η ΔΕΘ – Σ.Φάμελλος: Η Ελλάδα δεν ήταν και δεν είναι θωρακισμένη απέναντι στα ακραία φαινόμενα – Χρειάζεται ισχυρή Πολιτεία με σχεδιασμό

Με επίθεση στον πρωθυπουργό ξεκίνησε τη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ΔΕΘ ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη ευθύνες για την έκταση των φυσικών καταστροφών του καλοκαιριού, ενώ τον κατηγόρησε και για αλλεργία στη κριτική με αφορμή ότι στέρησε από την αξιωματική αντιπολίτευση το Σαββατοκύριακο που δικαιούτο στη ΔΕΘ.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στην πλημμύρα στη Θεσσαλία από ένα «ιδιαίτερα ακραίο φαινόμενο με θύματα και καταστροφές» και προσέθεσε: «Η κρίση όμως συνεχίζεται σαν κρίση δημόσιας υγείας και επιβίωσης. Εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ πήγαμε πολλές φορές, εκφράσαμε την συμπαράστασή μας και στηρίζουμε με στάσεις και πράξεις αλληλεγγύης ειδικά εκείνους που είναι στην πρώτη γραμμή και κάνουν την προσπάθεια για την αποκατάσταση. Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να επιλύσουμε τα προβλήματα και να μη ξανασυμβούν. Προς τούτο προχωρήσαμε σε δύο πρωτοβουλίες: Κάναμε αίτηση κατάθεσης εγγράφων στον πρωθυπουργό για την αίτηση βοήθειας από την ΕΕ. Δεύτερον, καταθέσαμε αίτηση για προ ημερησίας συζήτηση για τη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών».

Συνεχίζοντας υποστήριξε: «Η Ελλάδα δεν ήταν έτοιμη και δεν ήταν θωρακισμένη. Χρειάζεται μία ισχυρή Πολιτεία με σχεδιασμό που θα στηρίζονται στη επιστήμη. Οι κρίσεις είναι διεθνείς, αλλά στη χώρα μας μεγεθύνονται γιατί η κυβέρνηση δεν επένδυσε στην πρόληψη, και αυτό είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Δεν είναι αναπόφευκτες οι κρίσεις».

Χαρακτήρισε «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική την επιλογή τού πρωθυπουργού να στερήσει την αξιωματική αντιπολίτευση από το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ» και προσέθεσε: «Είναι αλλεργικός στην κριτική, την αποφεύγει και την φοβάται». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι βασίζεται στην επικοινωνία και προσέθεσε ότι «εμείς επιλέγουμε ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης που να αντιμετωπίζει τα προβλήματα καθώς σήμερα η χώρα βρίσκεται μπροστά σε ένα ντόμινο ανασφάλειας».

Αναφέρθηκε στις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι οι εξελίξεις μετά τις εκλογές «μας θέτουν στην ανάγκη για μία υποχρεωτική επανεκκίνηση που είναι σημαντική όχι μόνο για την αντιπολίτευση αλλά και για μία πρόταση διακυβέρνησης. Καλούμε σε συμμετοχή στις κάλπες όλες και όλους για να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ένα κόμμα που θα εφαρμόσει ένα διαφορετικό σχέδιο διακυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται μία δυνατή αντιπολίτευση ειδικά σήμερα».

Όσον αφορά στην οικονομία είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης παρέλαβε τη χώρα έξω από τα μνημόνια και με ρυθμισμένο το χρέος και σήμερα έχουμε «διόγκωση και του δημόσιου και του ιδιωτικού χρέους και ακραία ακρίβεια». «Η κατάσταση αυτή δεν θα αλλάξει με την επενδυτική βαθμίδα. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης φαίνονται με το εργασιακό νομοσχέδιο» σημείωσε.

Υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία ή ταχεία ανόρθωση στη Θεσσαλία και στον Έβρο καθώς υπάρχει κίνδυνος αποανάπτυξης και πληθυσμιακής κρίσης.

Έκλεισε την εισαγωγική του τοποθέτηση με την Θεσσαλονίκη λέγοντας ότι «ζούμε ένα κενό με απουσία της πόλης από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης και με καθυστέρηση των έργων που έχουν εξαγγελθεί» ενώ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είπε ότι πρέπει να αναδείξουν ένα νέο δυναμικό που να σχεδιάζει και να εκπροσωπεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κλιματική κρίση δεν είναι εργαλείο για άλλοθι αλλά απαίτηση για μια συνταρακτική μεταρρύθμιση

«Η πολιτική για το κλίμα δεν δίνεται με το τι θα κάναμε αλλά με το τι κάναμε εμείς. Η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη αβεβαιότητα που θα αντιμετωπίσουμε, δεν είναι εργαλείο για επικοινωνία ούτε για άλλοθι, αλλά απαίτηση για μια συνταρακτική μεταρρύθμιση», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε ερωτήσεις που δέχεται στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε στις πολιτικές που σχεδίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι εκπόνησε την πρώτη εθνική στρατηγική για την προσαρμογή στην κλιματική κρίση και σχεδιάσαμε και τα περιφερειακά σχέδια για την προσαρμογή, μεταξύ των οποίων και για τη Θεσσαλία, τα οποία κυρώθηκαν το 2107 και το 2018, άρα υπήρχαν. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για κατάργηση των φορέων των προστατευόμενων περιοχών και υποστελέχωση της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής κ.ά.

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά παραίτηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολιάζει επουδενί σε σχέση με το σκέλος της Δικαιοσύνης και πως έχει ζητήσει την παραίτηση με πολιτικούς όρους, τονίζοντας ότι υπάρχουν «σοβαρότατα ελλείμματα, -άρα υπάρχει θέμα πολιτικής ευθύνης για τα έργα που δεν προχώρησαν και θα περιόριζαν τις συνέπειες». Ο κ. Φάμελλος παρέπεμψε εκ νέου στον χάρτη με τις ζώνες κινδύνου που περιλάμβανε το Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμυρών του 2018 που είχε καταθέσει την Πέμπτη στη Βουλή. Ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να προχωρήσει γρήγορα και να δώσει στην κοινωνία πληροφορίες και λύσεις και να αποδώσει δικαιοσύνη.

Στο ερώτημα ποια θα είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα αίτια και τις ευθύνες αναφορικά με τη Θεσσαλία, απάντησε ότι «συμφωνούμε σε οποιοδήποτε εργαλείο βοηθά για να γίνεται η πατρίδα μας πιο ισχυρή». Τόνισε ότι βεβαίως πρέπει να γίνει μια τέτοια συζήτηση που ζητά το ΠΑΣΟΚ, για να προσθέσει ότι, όπως είπε και την Πέμπτη στη Βουλή, «εμείς τις ευθύνες τις γνωρίζουμε και για το μέγεθος των επιπτώσεων στη Θεσσαλία» που, όπως προσέθεσε, οφείλεται σε αδυναμίες του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού κ.ά. «και έχει κολλοσιαίες ευθύνες ο κ. Μητσοτάκης, οι υπουργοί του και η Περιφέρεια Θεσσαλίας». «Εμείς γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θέλουμε αυτή η συζήτηση να γίνει στη Βουλή», συνέχισε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Τσίπρας αποχώρησε οριστικά και αμετάκλητα από το πολιτικό σκηνικό, ο κ. Φάμελλος επισήμανε ότι για όλους στο κόμμα ήταν ένα σοκ, ότι αποτελεί πολύ μεγάλο κεφάλαιο και για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τη χώρα και δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα είναι εκεί και για το κόμμα και για τη χώρα για τα επόμενα βήματα μας. Πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως ο κ. Τσίπρας κρατά στάση απόλυτης ουδετερότητας ενόψει της εκλογικής διαδικασίας και πως έχει πει ότι θα είναι παρών.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ3 «για να καταγγείλουμε την διακοπή των ειδήσεων από την ΕΡΤ3». «Θεωρούμε ότι είναι υποβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης και της ΕΡΤ3 και της δημοκρατίας», είπε.
  Χρέος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσει προοδευτική διέξοδο στην ελληνική κοινωνία – Εσωκομματική δημοκρατία και πλουραλισμός αλλά ενιαία φωνή προς τα έξω

«Για μας ζήτημα είναι τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να πάει η χώρα καλύτερα, υπάρχουν αρρυθμίες και προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε ερωτήσεις και τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να δώσει διέξοδο στην ελληνική κοινωνία, μία διέξοδο που οφείλει να είναι προοδευτική, που θα δίνει καλύτερη ζωή σε όλους τους Έλληνες».

Αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας λέγοντας ότι «το νομοσχέδιο Γεωργιάδη δεν εξασφαλίζει τα ζητήματα στον εργασιακό χώρο αφού φέρνει ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, κάτι που δεν θέλει ούτε η επιχειρηματικότητα». «Εμείς», συνέχισε «πρέπει να αλλάξουμε αλλά δεν θα αλλάξουμε την αντίθεσή μας σε αυτό το σύστημα εξουσίας που εκπροσωπεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εμείς θέλουμε η εξουσία να ανήκει στον λαό και να εκπροσωπεί τα συμφέροντα της κοινωνίας».

Χαρακτήρισε αποτυχημένο το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την αναζήτηση πόρων για την αποκατάσταση των καταστροφών, γιατί όπως εξήγησε, «απλώς πήρε μια υπόσχεση ότι θα αξιοποιήσει πόρους που είχε αφήσει αναξιοποίητους μέχρι τώρα και ότι θα γίνει αναθεώρηση του Ταμείου Ανάκαμψης» και τόνισε: «Πρέπει να διεκδικήσουμε ισχυρή χρηματοδότηση και να διεκδικήσουμε νέο χρηματοδοτικό εργαλείο που αφορά και την ΕΕ».

Για την επιβολή πρόσθετου φόρου για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν είπε ότι «πρόσθετος φόρος ή εισφορά θα πρέπει να αφορά τα υπερκέρδη των λίγων στους τομείς της οικονομίας, στις αλυσίδες, στις τράπεζες στην ενέργεια. Δεν μπορεί όμως να επιβαρυνθεί ο πολίτης. Η όποια παρέμβαση να γίνει με κοινωνικά δίκαιο τρόπο». Υπογράμμισε ότι «είναι αδικία να πληρώσουμε υπέρογκο κόστος αποκατάστασης των φυσικών καταστροφών γιατί δεν πληρώσαμε ένα πολύ μικρότερο κόστος πρόληψης, αφού το κόστος πρόληψης είναι το ένα δέκατο του κόστους αποκατάστασης».

Τέλος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για το αποτύπωμα της οικονομικής ζημιάς.

Απαντώντας ξανά σε ερώτηση για τα εσωκομματικά σημείωσε: «Χρειαζόμαστε νέο κόμμα και μία δυνατή πολιτική πρόταση για την κοινωνία. Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τους πέντε υποψηφίους μπορούν να ωθήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά, και ο διάλογος που έχει γίνει μέχρι τώρα έχει συμβάλλει στην ενημέρωση του κόσμου και στην ενίσχυση της συμμετοχής του κόσμου στην εκλογή της Κυριακής. Πρέπει να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με την διαμόρφωση πρότασης διεξόδου από την κατάσταση που έχει διαμορφώσει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη».

Για τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις είπε ότι «είναι λίγα τα περιστατικά των αντιθέσεων που μας προβληματίζουν» και προσέθεσε: «Η ενότητα και συλλογικότητα είναι το μεγαλύτερο όπλο του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ξεκάθαρο ότι ο αντίπαλος, με την πολιτική έννοια, είναι η κυβέρνηση. Στόχος μας δεν είναι μόνο να πέσει η πολιτική Μητσοτάκη αλλά να υπάρξει δίκαιη πολιτική στην Ελλάδα».

Σημείωσε ακόμη ότι «η δημοκρατία στο κόμμα και ο σεβασμός στον πλουραλισμό είναι απαραίτητα, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πολλές φωνές προς τα έξω- χρειάζεται μία ενιαία φωνή προς τα έξω» και προσέθεσε ότι την εκλογή αρχηγού θα ακολουθήσει «το έκτακτο συνέδριο με το οποίο θα γίνει μία συνολική συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόταση που θα συγκροτηθεί για τη χώρα μαζί με το νέο κόμμα. Αυτό έχουν αφήσει να εννοηθεί και όλοι οι υποψήφιοι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθεί πάντα τη γραμμή της πατριωτικής ευθύνης και όχι της πατριδοκαπηλείας

Αν η κυβέρνηση δεν θελήσει να γίνει συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, «το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε εμείς τη συζήτηση στη Θεσσαλία και τα αποτελέσματα της θα είναι δημόσια για όλους τους φορείς», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Φάμμελος είπε ότι έχει δρομολογηθεί η δημοσιοποίηση -τμηματικά- της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ανάκαμψη της Θεσσαλίας, έχοντας ξεκινήσει με τις θέσεις/προτάσεις που αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας στην περιοχή. Προσέθεσε μεταξύ άλλων ότι ήδη έχει ετοιμαστεί και η πρόταση για την αποκατάσταση και επανεκκίνηση του εισοδήματος του πρωτογενούς τομέα, σημειώνοντας ότι απαιτούνται άμεσες προκαταβολές αποζημίωσης.

Ερωτηθείς για τα ελληνοτουρκικά, είπε πως «από την πρώτη στιγμή τονίζαμε ότι ο διάλογος με την Τουρκία είναι απαραίτητος». «Στηρίξαμε τον ελληνοτουρκικό διάλογο ακόμα και όταν μαθαίναμε από την τουρκική πλευρά ότι γίνονταν συζητήσεις». Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα ακολουθεί πάντα τη γραμμή της πατριωτικής ευθύνης και όχι της πατριδοκαπηλείας», τονίζοντας ότι «εμείς το έχουμε αποδείξει», «δεν επιτρέπουμε σε κανέναν και σε καμία να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών μας».

Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε και τη θέση που είχε εκφράσει στη συνάντηση που είχε με τον ΥΠΕΞ Γιώργο Γεραπετρίτη ότι «πρέπει ο διάλογος να είναι εποικοδομητικός, να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα, να συμβάλλει στην ειρήνη, να μην αποτελέσει εργαλείο για να επιδείξει η Τουρκία μια μετριοπάθεια». Αλλά, τόνισε, ο διάλογος πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις: Πρώτον, να είναι συγκροτημένος και να έχει χρονοδιάγραμμα, να έχει δηλαδή παραδοτέα. Δεύτερον, κόκκινες γραμμές η κυριαρχία και η άμυνα της χώρας. Τρίτη προϋπόθεση, να υπάρχει ένα αντικείμενο της συζήτησης που είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδας στη Χάγη. Να δεσμευτούν οι ΗΠΑ να δεσμεύσουν την Τουρκία σε ένα διάλογο που θα είναι βασισμένος στο διεθνές δίκαιο και τον τερματισμό των προκλήσεων.

Σε ερώτηση για το σχέδιο ανάπλασης της Διεθνούς Έκθεσης, εξέφρασε την απόλυτη αντίθεση και του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου προσωπικά, με το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της στο οποίο αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα. «Η πόλη μας έχει εισπράξει πολλά πλήγματα ιδιωτικοποίησης φορέων -όπως του δικτύου φυσικού αερίου-, αλλά και από κατάργηση έργων. Μάλλον ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει και την ιδιωτικοποίηση της Έκθεσης γιατί αλλιώς δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπήκε στο Ταμείο Ανάκαμψης», σχολίασε.

Σε άλλο ερώτημα είπε ότι και το fly over είναι απόδειξη υποβάθμισης και απαξίωσης της πόλης. «Είναι προφανές ότι μας οδηγούν σε κυκλοφοριακό έμφραγμα για το fly over», προσέθεσε.

 Αναγκαία η συλλογικότητα η ενότητα και η στήριξη στον επόμενο πρόεδρο

Η νέα ηγεσία που θα προκύψει από την εσωκομματική εκλογή θα χρειαστεί την συλλογικότητα την ενότητα και την στήριξη από τα όργανα και τις συλλογικότητες, ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Σχετικά με το θέμα των ευθυνών για την ήττα είπε ότι «πέρα από το πώς λειτουργεί το σύστημα εξουσίας με τη χειραγώγηση της επικοινωνίας κλπ, εμείς συζητάμε για ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ για αυτά που πρέπει να αλλάξουμε για λάθη και αδυναμίες που παρατηρήθηκαν» και σημείωσε: «Υπήρξε πρόβλημα η τεκμηρίωση πολλών προτάσεών μας και η σύνδεσή μας με την κοινωνία, με τον συνδικαλισμό, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς φορείς. Αυτό πρέπει να αλλάξει αλλά με έναν υγιή τρόπο και σεβόμενοι την αυτονομία αυτών των χώρων. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή της Προοδευτικής Συμμαχίας από την επομένη του 2019, συλλογικά δεν το πετύχαμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στην κοινωνία και υπάρχει για την κοινωνία».

Ο κ. Φάμελλος ανέπτυξε προτάσεις για την θωράκιση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα σημειώνοντας: Τα θεσμικά εργαλεία που θεσμοθετήθηκαν το 2015-19 δεν προχωρούν ούτε στη περιφέρεια Μακεδονίας. Το σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή δεν έχει προχωρήσει. Το σχέδιο πρέπει να μπει σε όλες τις τομεακές πολιτικής τής Περιφέρειας. Να γίνει δημόσιος διάλογος για το master plan της αντιπλημμυρικής θωράκισης της Δυτικής Μακεδονίας. Η Ελλάδα παραβιάζει τα όρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βάζει η ΕΕ. Στη Θεσσαλονίκη έχουμε επιπτώσεις από παραβίαση των ορίων της αέριας ρύπανσης. Να συγκροτηθεί ο φορέας προστασίας του Θερμαϊκού Κόλπου.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ΤΑ είναι βασικός δημοκρατικός θεσμός, στο πλαίσιο αυτό στόχος μας είναι να ισχυροποιηθεί η αυτοδιοίκηση, εκεί πρέπει να αποσκοπεί και το αποτέλεσμα των εκλογών με την επιλογή των κατάλληλων σχημάτων. Σήμερα δεν υπάρχει πραγματική τοπική αυτοδιοίκηση, οι αποφάσεις λαμβάνονται είτε στην Αθήνα είτε στα κομματικά γραφεία και κυρίως της ΝΔ. Πρέπει οι αιρετοί να υψώσουν φωνή. Είναι προφανές ότι με αυτή την στρατηγική θέλουμε πρόσωπα που θα δίνουν προοδευτική διέξοδο στη χώρα, θα προωθούν τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού και των ελεύθερων χώρων. Προφανώς θέλουμε να ενισχυθούν σχήματα που έχουμε στηρίξει. Είναι ένα από τα πεδία που έχουμε έλλειμμα σαν κόμμα, που έχουμε καθυστερήσει και πρέπει και εμείς να πάρουμε τα μαθήματά μας. Συνολικά, στόχος μας είναι να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες. Να βγει δυνατή η Αυτοδιοίκηση με δυνατές προοδευτικές φωνές. Διαφορετικά βλέπουμε τις επιπτώσεις: πυρκαγιές, πλημμύρες, περίεργα φαινόμενα εγκληματικότητας».

Ζήτησε από τους πολίτες «να καταδικάσουν πολιτικές που υποβάθμισαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να καταδικάσουν κομματικές πολιτικές και να ενισχύσουν σχήματα που αναδεικνύουν την Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε καλύτερη ζωή, να επιλέξουν οι πολίτες για τους παιδικούς σταθμούς, για ελεύθερους χώρους, για την ιδιωτικοποίηση του νερού. Να επιλέγουν με βάση το συμφέρον του τόπου τους. Όχι επαγγελματίες πολιτικούς. Υπάρχει ένα θέμα διάρκειας και αριθμού των θητειών των αιρετών, πρέπει να υπάρχει χώρος για νέους ανθρώπους και για νέους επιστήμονες. Υπάρχει ένα πρόβλημα αξιοπιστίας της πολιτικής για το οποίο ευθύνεται ο κ. Μητσοτάκης και είναι ο κομματισμός».

Προηγούμενο άρθροΝέα σύσκεψη του πρωθυπουργού για τις πληγείσες περιοχές – Τις επόμενες ώρες αρχίζει η καταβολή των αποζημιώσεων
Επόμενο άρθροΘεσσαλία: Μάχη με τη λάσπη και το χρόνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ