ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

O ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ κλιμακώνει τις επαφές και κινητοποιήσεις του, αποσκοπώντας στην ευρύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, αλλά και των αρχών, αναφορικά με τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργήσει η κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (FLY OVER), όχι μόνο στον οικισμό Κωνσταντινουπολιτών και στους Δήμους από τους οποίους το έργο θα διέρχεται, αλλά και στη Θεσσαλονίκη γενικότερα.

Στο ανωτέρω πλαίσιο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023, την 16.00μμ στην καφετέρια του Λόφου στα Κωνσταντινοπουλίτικα συνάντηση- συζήτηση του Συνδέσμου Κωνσταντινουπολιτών και κατοίκων της περιοχής με τον Ευρωβουλευτή του Σύριζα κύριο Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Χρήστο Γιαννούλη, με μοναδικό θέμα συζήτησης την κατασκευή της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου («FLY OVER»).

Κατά τη διάρκεια της εκτενούς συζήτησης που πραγματοποιήθηκε, τέθηκαν αρχικά από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου, κ. Ηλία Γκίνδη, τα προβλήματα που πρόκειται να ανακύψουν από την τελευταία αλλαγή της χάραξης του έργου πέριξ των ορίων του οικισμού, με καταστροφικές περιβαλλοντικές και υγειονομικές συνέπειες (άρση αναδάσωσης για 82 στρέμματα δάσους, υλοτόμηση δέντρων άλλων 20 στρεμμάτων, αύξηση αέριων ρύπων, πλημμυρικών φαινομένων, στατικότητας παρακείμενων κατοικιών, αύξηση θορύβου, κίνδυνος σοβαρών ατυχημάτων στην Εσωτερική Περιφερειακή και συνέπειες σε ανυποψίαστους διερχόμενους και στις παρακείμενες κατοικίες, κυκλοφοριακός στραγγαλισμός του Συνοικισμού και της πόλης).

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν τα μέλη του συνοικισμού αλλά και κάτοικοι της περιοχής, εκθέτοντας το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργείται από ένα έργο που σχεδιάστηκε χωρίς σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, το οποίο ουσιαστικά υποβαθμίζει δραματικά το επίπεδο διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Ο κ. Αρβανίτης άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς των κατοίκων της περιοχής και επεσήμανε τη δυνατότητα προσφυγής στα Ευρωπαϊκά Όργανα και ειδικότερα τη δυνατότητα κατάθεσης ερώτησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και την προσφυγή του Συνοικισμού με σχετική Έκθεση, στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Σύνδεσμος Κωνσταντινουπολιτών συμμετείχε στη συνέχεια στη συγκέντρωση – συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στο Πέτρινο του Δήμου Πυλαίας, τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 19.30 μ.μ. με πρωτοβουλία των κατοίκων Πυλαίας. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν επίσης μέλη της Επιτροπής Προστασίας του Σέιχ Σου, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η Ομάδα Πρωτοβουλίας Κρυονερίου. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν από την κατασκευή της ΥΤΛ (FLY OVER) στους κατοίκους των περιοχών από τις οποίες θα διέρχεται και όχι μόνο, η χρησιμότητα-αναγκαιότητα του έργου, τα μεγάλα περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά προβλήματα που θα δημιουργήσει στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης καθώς και η κατακόρυφη αύξηση των αέριων ρύπων με δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Ηλίας Γκίνδης, επίσης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα ειδικότερα προβλήματα που πρόκειται να ανακύψουν από την τελευταία αλλαγή της χάραξης του έργου στον Οικισμό Κωνσταντινουπολιτών.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΣυλλογή αγαθών για την στήριξη των πλημμυροπαθών
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης στο Βloomberg: Η Ελλάδα πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ