Ζήσης Ιωακείμοβιτς: Η επόμενη τετραετία θα είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης

Στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη, συνομιλήσαμε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, για τη θέση της Θεσσαλονίκης στα σχέδια της κυβέρνησης για τη νέα τετραετία.

Κύριε Ιωακείμοβιτς: Ποιος είναι ο απόηχος της χθεσινής επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη;

Ότι η επόμενη τετραετία, όπως πολύ εύστοχα σημείωσε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το εκλογικό κέντρο του Κωνσταντίνου Ζέρβα, θα είναι η τετραετία της Θεσσαλονίκης. Είναι αλήθεια ότι η πόλη μας κουβαλά χρόνιες δυσκολίες και προβληματικές υποδομές. Όμως αλλάζει! Και αλλάζει με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες, μέσα από δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα, την μοίρα και την οικονομία της. Το Μετρό, που θα λειτουργήσει εντός του 2024, το Fly Over που περνά στο στάδιο της κατασκευής, η μεταμόρφωση της δυτικής εισόδου μέσω της ανάπλασης της παλιάς ζυθοποιίας Φιξ, η ανάπλαση της περιοχής που βρίσκεται η κεραμοποιία Αλλατίνη, είναι έμπρακτες αποδείξεις της μετάβασης της Θεσσαλονίκης στη νέα εποχή. Όχι με λόγια, μακέτες και μουσαμάδες, αλλά με πράξεις, ουσία και αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά τα οποία έλειψαν από την πόλη μας για δεκαετίες και στοίχησαν στην πρόοδο της.

Πλέον, η Θεσσαλονίκη αλλάζει όψη, αποκτώντας όσα στερήθηκε τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που της επιτρέπει να αναβαθμίζεται σε πόλο προσέλκυσης επιχειρηματικής δραστηριότητας υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως κέντρο πολιτισμού, εκπαίδευσης και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας. Αυτήν τη Θεσσαλονίκη οραματιζόμαστε και αποκτούμε ημέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα.

Ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ για τη Θεσσαλονίκη στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Η πόλη να γυρίσει σελίδα με δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα! Η Θεσσαλονίκη έχει μια συγκεκριμένη ατζέντα και χάρη σε αυτήν μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Συνομιλώ τακτικά με τον Δήμαρχο και έγινα κοινωνός του οράματός του, το οποίο επικροτώ, γιατί είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι μπορεί να δώσει έναν άλλον αέρα στις γειτονιές του πολεοδομικού μας συγκροτήματος. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι άνθρωπος των έργων και του πιστώνω ότι ενώ διαδέχθηκε μια χαοτική διοίκηση και βρέθηκε αντιμέτωπος με τον καταστροφικό νόμο της απλής αναλογικής, εν τούτοις κατάφερε να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά και την πόλη σε μια τάξη. Επίσης, δρομολογεί το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα, έχοντας εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, ώριμες μελέτες και υπαρκτό έργο, ενώ προχωρά με προτεραιότητες και σαφή ιεράρχηση των ζητημάτων.

Δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι ο κατάλληλος Δήμαρχος για την Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτό και εμείς, ως Νέα Δημοκρατία, λέμε “Ναι στη Θεσσαλονίκη”. Στηρίζουμε την υποψηφιότητά του για να ολοκληρωθεί ένας επιτυχημένος αυτοδιοικητικός κύκλος και να ξεκινήσει ένας ακόμα μεγαλύτερος και καλύτερος.


Η κυβέρνηση έχει φρέσκια λαϊκή εντολή, και από τους Θεσσαλονικείς. Τι θα πρέπει να περιμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση, σε σχέση με την ανάπτυξη της πόλης;

Το πρόγραμμα που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει μια σειρά από έργα ουσίας, άλλα μεγαλύτερης και άλλα μικρότερης έντασης. Όπως προείπα, είναι παρεμβάσεις που δίνουν στην πόλη έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, βοηθώντας την να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών. Ποτέ ξανά στο παρελθόν, η Θεσσαλονίκη δεν βίωσε αντίστοιχη πολυδιάστατη και πολυεπίπεδη παρέμβαση ως προς τα έργα που δρομολογούνται και υλοποιούνται. Δεν αναφέρομαι μονάχα στο Μετρό, καθώς πρόσφατα υπογράφηκε η σύμβαση της Ελληνικό Μετρό Α.Ε. με την THEMA. Αλλά μιλώ για το Fly Over χάρη στο οποίο θα ισορροπήσει κυκλοφοριακά η Θεσσαλονίκη, για την κατασκευή του παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο που θα ξεκινήσει το αργότερο τον Ιανουάριο του 2024, καθώς το έργο έχει πια συμβασιοποιηθεί, όπως επίσης και για το νέο ογκολογικό νοσοκομείο το οποίο θα κατασκευαστεί εντός του στρατοπέδου “Καρατάσιου”, αλλάζοντας προς το καλύτερο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην πόλη. Στέκομαι, επίσης, στο Thess Intec, τον πνεύμονα καινοτομίας και τεχνολογίας στο δήμο Θερμαϊκού, καθώς και σε παρεμβάσεις όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο “Παύλου Μελά” και το Μουσείο Ολοκαυτώματος ή το κολυμβητήριο στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης και την μετατροπή του ανενεργού στρατοπέδου “Γκόνου” σε διαμετακομιστικό κόμβο. Είναι τόσα πολλά που γίνονται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι το σύνθημα “η Θεσσαλονίκη αλλάζει” δεν είναι κενό περιεχομένου, αλλά μια πραγματικότητα.

Τον Μάιο κλείσατε ένα χρόνο στο τιμόνι της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης. Είστε ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα δράση σας και ποια είναι τα σχέδια σας από εδώ και πέρα;

Είμαι οπαδός της φράσης “εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο”. Προχωρώντας στη ζωή μου με αυτήν την αρχή, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα. Η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη βγήκε από τα γραφεία, περπατά στην κοινωνία, συνομιλεί με τους πολίτες, ζυμώνεται με τους παραγωγικούς φορείς, συμμετέχει στο δημόσιο διάλογο, καταθέτει ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις και έχει λόγο και ρόλο στα ζητήματα της πόλης. Σε αυτό το μοντέλο θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε, κάνοντας τις απαραίτητες παρεμβάσεις και ενισχύοντας την εξωστρέφεια της κομματικής μας οργάνωσης. Δουλειά μας δεν είναι να μιλούμε, αλλά να παράγουμε ιδέες, να βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με τους συμπολίτες μας και να συνεισφέρουμε στην εξεύρεση λύσεων. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε, πάντα δίπλα στον πολίτη, πάντα δίπλα σε όσες και όσους μας έχουν ανάγκη. Άλλωστε, αυτό κάνει η μεγάλη παράταξή μας επί 49 χρόνια που έχουν περάσει από την ίδρυσή της στις 4 Οκτωβρίου του 1974.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροH προέλαση προς τη Θεσσαλονίκη και η απελευθέρωσή της
Επόμενο άρθροΑποδόθηκε στους πολίτες οι πλατεία Ρόδων και στήθηκε γλέντι για να το γιορτάσουν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ