Μακρόν: Άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς και κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Κατά την έναρξη της ανθρωπιστικής διάσκεψης για τη Λωρίδα της Γάζας που διεξάγεται στο Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος ζητά κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραηλ και Γάζα

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μαρκόν δήλωσε σήμερα, ότι πρέπει «να εργαστούμε προς μια κατάπαυση πυρός» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς. Κατά την έναρξη της ανθρωπιστικής διάσκεψης για τη Λωρίδα της Γάζας που διεξάγεται στο Παρίσι είπε επίσης ότι «Πιο άμεσα πρέπει να εργαστούμε για την προστασία των αμάχων. Για αυτό χρειάζεται μια ανθρωπιστική παύση πολύ γρήγορα και πρέπει να εργαστούμε προς μια κατάπαυση του πυρός». «Αυτό θα πρέπει να καταστεί δυνατό», πρόσθεσε.

Ο Μακρόν μίλησε για την προστασία των αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι αυτό είναι «απολύτως απαραίτητο». «Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά αναφορικά με την προστασία των ανθρώπινων ζωών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος. Επιπλέον είπε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να αμύνεται και το καθήκον να προστατεύει τους πολίτες του», επανέλαβε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επίσης «ευθύνη (…) να σέβεται το δίκαιο και να προστατεύει τους αμάχους». «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν μπορεί ποτέ να γίνεται χωρίς κανόνες», εκτίμησε.

Ταυτόχρονα ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι η χώρα του σκοπεύει να αυξήσει τη βοήθειά της προς τους Παλαιστίνιους από τα 20 εκατ. ευρώ στα 100 εκατ. ευρώ το 2023. Εξάλλου όπως είπε  η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται «ολοένα και περισσότερο κάθε ημέρα».

Να «εκτιμηθούν οι ανάγκες σε χρήματα και σε υλικά», φιλοδοξούν στη σημερινή διάσκεψη στο Παρίσι σημείωσε ο Μακρόν. Επιπλέον ζήτησε, να συντονιστεί η παροχή βοήθειας και να οργανωθεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΠ. Ήφαιστος, Μέσα στην Δίνη δυο πολέμων: Ουκρανία και Μέση Ανατολή
Επόμενο άρθροΝ. Χριστοδουλίδης: Πρόταση για θαλάσσιο διάδρομο μεταφοράς Κύπρου- Γαζας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ