Πραγματοποιείται η 1η Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου – Ελλάδας, στην Αθήνα

Πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, η πρώτη Διακυβερνητική Σύνοδος Κύπρου – Ελλάδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τη συμμετοχή πλειάδας μελών των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας παρακάθισαν χθες βράδυ σε δείπνο, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια του οποίου, ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σήμερα το πρωί, οι Υπουργοί της Κυπριακής Κυβέρνησης που μετέβησαν στην Αθήνα θα έχουν, στο πλαίσιο της Διακυβερνητικής Συνόδου, διμερείς επαφές με τους Ελλαδίτες ομολόγους τους για θέματα συνεργασίας στους τομείς των αρμοδιοτήτων τους.

Στις διμερείς υπουργικές συναντήσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών, θα συμμετέχουν από κυπριακής πλευράς οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Άμυνας, Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, η Υγείας, και οι Υφυπουργοί παρά τω Προέδρω, Ναυτιλίας, και Πολιτισμού. Στην κυπριακή αντιπροσωπεία συμμετέχει, επίσης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Από πλευράς Ελληνικής Κυβέρνησης θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ο Υφυπουργός Άμυνας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς της Κυβέρνησής του θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα παρακαθίσουν στην Ολομέλεια της Συνόδου με τον Πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τους συμμετέχοντες Υπουργούς της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ακολούθως (γύρω στη 1 μ.μ.), ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και αμέσως μετά θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα επιστρέψουν στην Κύπρο απόψε.

Εξάλλου, στο περιθώριο της Διακυβερνητικής Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί σήμερα το πρωί, αντιπροσωπεία της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων (ΕΦΕΚ).


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΟΗΕ: Προστασία για τους Παλαιστίνιους στη Δυτική όχθη από το Ισραήλ
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: «Δεν προωθείται κανένας νέος φόρος. Αντιθέτως, δίνουμε έμφαση στη φορολογική δικαιοσύνη»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ