Θεσσαλονίκη: Ενημέρωση για το σακχαρώδη διαβήτη και έλεγχος σακχάρου

Της Αναστασίας Καραγιάννη

Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη: Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός πραγματοποιεί δράση, για το σακχαρώδη διαβήτη στην πλατεία Αριστοτέλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, o Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διεξάγει σήμερα δράση στην πλατεία Αριστοτέλους. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδους Διαβήτη.

Σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου, από τις 10.00 έως τις 14.00, στην Πλατεία Αριστοτέλους, ιατροί και προσωπικό από τους Γιατρούς του Κόσμου και τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιούν δράση ευαισθητοποίησης. Επιπλέον παρέχονται δωρεάν έλεγχοι σακχάρου και διανέμεται ενημερωτικό υλικό στο κοινό.

Η Διευθύντρια του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη, κα Δέσποινα Φιλιπιδάκη προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σήμερα και συγκεκριμένα το περιφερειακό τμήμα Θεσσαλονίκης διοργανώνει μία καμπάνια σχετικά με το ζαχαρώδη διαβήτη. Δεδομένου ότι 1 στους 10 σήμερα ζει με το ζαχαρώδη διαβήτη, 1 στους 5 δε γνωρίζει ότι έχει, όπως και όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει. Η καμπάνια αυτή που διοργανώνεται σήμερα έχει διπλό ρόλο: αφενός να ενημερώσει τον κόσμο σχετικά με την πρόληψη του ζαχαρώδη διαβήτη, αφετέρου διενεργούνται από επαγγελματίες νοσηλευτές και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μετρήσεις ζαχάρου στο κοινό».

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σωτήρης Κυβέλος ανέφερε τα εξής: «Σήμερα το παράρτημα του Ερυθρού σταυρού Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. Μικροί και μεγάλοι που περνάνε από την πλατεία Αριστοτέλους να ενημερωθούν για την παγκόσμια μέρα του σακχαρώδη διαβήτη. Πρόκειται για μία ύπουλη ασθένεια την οποία δε γνωρίζει ο κόσμος, την αντιλαμβανόμαστε μόνο όταν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα. Τα οποία περιλαμβάνουν ζάλη, πονοκέφαλο, μέχρι και άλλα πιο σοβαρά συμπτώματα στα πόδια και στα χέρια. Χρειάζεται να γνωρίζουμε από πριν τη συγκεκριμένη ασθένεια, να προσέχουμε τη διατροφή μας και να έχουμε υγιεινό τρόπο ζωής. Ο ερυθρός σταυρός βρίσκεται εδώ για να κάνει τις μετρήσεις αυτές στον κόσμο, είναι μια μορφή προληπτικής μεθόδου ανίχνευσης του σακχαρώδη διαβήτη. Φυσικά απαιτούνται πολύ πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, για να γίνει αντιληπτό το όποιο πρόβλημα. Ωστόσο είναι μία πρώτη αρχή αυτή την οποία ξεκινούμε, για να γνωρίσει ο κόσμος τη συγκεκριμένη ύπουλη ασθένεια. Δεν πρέπει να κινητοποιούμαστε μόνο όταν έρθουν τα πρώτα συμπτώματα, αλλά από πριν να προλαμβάνουμε και να προσέχουμε μικροί και μεγάλοι τη διατροφή μας».

Προηγούμενο άρθροΣτο στάδιο άσκησης πειθαρχικών διώξεων στο ΥΠΕΞ, η υπόθεση με τις άδειες εξαγωγών του Predator
Επόμενο άρθροΚυρ. Μητσοτάκης: Θα επιδιώξουμε στενότερη συνεργασία με τη Γερμανία – Έχουμε μια από τις σταθερότερες οικονομίες στην Ευρωζώνη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ